Computer IT and Technology Quiz Questions with Answers 2018

1

Computer IT and Technology 2018

 

Computer and IT Quiz Questions with Answers 2018

 

1. What was acquired by Google for $3.1 billion (in cash) from a San Francisco-based private equity firm Hellman & Friedman along with JMI Equity and management?
Answer: DoubleClick Inc.

2. Who has launched an electronic book reader called PRS-700?
Answer: Sony.

3. Which telephone giant has a trademark on the term ‘flip phone’?
Answer: Motorola.

4. What is Microsoft’s paid-search advertising program called?
Answer: MSN AdCenter.

5. Who developed the Token-Ring LAN technology in the 1980s?
Answer: IBM.

6. What is the new service started by Apple Inc for all its iPhone, iPod touch, Mac, and PC to keep everything in sync?
Answer: MobileMe.

7. Name the Indian IT services company taken over completely by Citigroup for about $126 million?
Answer: E-Serve.

8. Who gave the name ‘Computer Virus’?
Answer: Dr. Fred Kohen.

9. Which very popular site was founded by Chad Hurley, Steve Chen and Jawed Karim in February 2005?
Answer: You Tube.

10. What was the former name of Google Book Search?
Answer: Google Print.

11. Of which famous company was Michael M. Scott the first president in 1977?
Answer: Apple.

12. The new product of which Taiwanese major it company is Iconia?
Answer: Acer.

13. Which famous California-based company has the NYSE ticker STX?
Answer: Sea Gate.

14. Which globally famous job-search portal’s trademarked tagline is `never settle’?
Answer: Monster.com.

15. Whose search technology is called Web Fountain?
Answer: IBM.

16. Which famous PC company is headquartered at Round Rock, Texas
Answer: Dell.

17. Who has registered the domain name gbrowser.com leading to the speculation of a browser on the anvil?
Answer: Google.

18. Which highly successful portal takes its name from a Song Dynasty poem written several centuries ago?
Answer: Baidu.

19. Which cyber-major picked up Serious Magic, a privately held maker of video production software?
Answer: Adobe.

20. ‘Experience Change’ is the tagline of which company?
Answer: Videocon.

21. Who bought Right Media, which operates a real-time online display ad exchange, for $680 million?
Answer: Yahoo.

22. Who claims to be the ‘First Internet search engine to launch Image, Audio, and Video search capabilities’?
Answer: Alta Vista.

23. Who is regarded as Father of Wi-Fi?
Answer: Vic Hayes.

24. Who quoted “I Would Trade all my technology for an afternoon with Socrates”
Answer: Steve Jobs.

25. Pescadero, Oceano and Indio are codenames of earlier versions of which popular software?
Answer: Firefox browser.

 

Computer Quiz, Information Technology and Latest Questions

26. One Laptop Per Child(OLPC) was proposed by whom?
Answer: Nicholas Negroponte.

27. Name the only Indian on Google’s Board of Directors.
Answer: Ram Shriram.

28. If its iPad for Apple, for whom will it be Optimus?
Answer: LG.

29. Which doyen of the Indian IT industry resigned from the company he built to start up “Happiest Minds India Ltd”?
Answer: Ashok Soota.

30. Who makes the Reclaim and Blue Earth range of mobile phones?
Answer: Samsung.

31. Expand UWB.
Answer: Ultra Wide Band.

32. Which was the world’s first spreadsheet?
Answer: VisiCalc.

33. Who makes the Angry Birds game?
Answer: Rovio Mobile.

34. What is Asus tablet called?
Answer: Eee Pad.

35. What is sometimes described as the “SMS of the internet?”
Answer: Twitter.

36. Expand HAN.
Answer: Home Area Network.

37. Which company was the first to develop GUI?
Answer: Xerox.

38. Which company began as ‘Precision Optical Instruments Laboratory’?
Answer: Canon.

39. Whose Web site tagline is `The Trusted Choice for Online Business’?
Answer: Akamai.

40. The Development Gateway Foundation is an enabler of development. They were originally started by which organization headed by Robert Zoellick?
Answer: World Bank.

41. What was developed by Lary Wall as a replacement for AWK, a text processing language?
Answer: Perl.

42. If Google owns the PageRank trademark, who owns the patent to the process?
Answer: Stanford University.

43. Which game-maker is the majority owner of the Seattle Mariners, an MLB team?
Answer: Nintendo.

44. Who developed Xross Media Bar (XMB), the Emmy-award winning GUI system?
Answer: Sony.

45. Expand GPRS.
Answer: General Packet Radio Service.

46. Who makes the very popular Facebook games FarmVille and PetVille?
Answer: Zynga.

47. Who sold off social network Bebo, chat client ICQ and an investment in travel searchsite Kayak in the past quarter?
Answer: AOL.

48. Epic is a web browser made by which country?
Answer: India.

49. When you have a CD which is given free with a magazine, what is that called?
Answer: Onsert.

50. Which Web Site tells that “Discover what’s happening right now”?
Answer: Twitter.

 

Read Top 50 Multiple Choice General Knowledge Quizzes > Top Quiz Questions about US UK Canada and other Countries

You might also like More from author

1 Comment

  1. KSHAMA B KULKARNI says

    VERY USEFULL FOR STUDENTS GETTING MORE KNOWLEDGE REGARDING DAY TODAYS NETWORK….

Leave A Reply

Your email address will not be published.