in ,

Degree Quiz Question and Answer

Degree Quiz Question and Answer

 

Degree Quiz Question and Answer

 

1) What is the term for the attraction between any two objects that have mass?
Answer: Gravity.

 

2) Which Australian desert is farthest north?
Answer: Great Sandy.

 

3) What name is given to the change of state from liquid to gas?
Answer: Evaporation.

 

4) Crystals are neatly arranged and regularly packed atoms. True or False?
Answer: True.

 

5) Which country is the most densely populated in Africa?
Answer: Rwanda.

 

6) What is the Latin word for ‘elsewhere’ which we use to mean that the person under suspicion was somewhere else when the crime was committed?
Answer: Alibi.

 

7) The ancients knew a dozen elements: carbon, sulfur, iron, copper, arsenic, silver, tin, antimony, gold, mercury, lead, and bismuth. What was the next element discovered?
Answer: Phosphorus.

 

8) Which countries lies between Finland and Norway?
Answer: Sweden.

 

9) Cohesive forces cause:
Answer: The round shape of water droplets.

 

10) The U.S. Department of Defense’s headquarters are located in which Arlington, Virginia building?
Answer: The Pentagon.

 

11) Iwo Jima is part of which island group?
Answer: Volcano Islands.

 

12) Sedimentary rocks are formed by the:
Answer: Deposition, compaction and cementing of sediments.

 

13) In 1922, Egyptologist Howard Carter discovered and excavated the tomb of what teenage king?
Answer: King Tut.

 

14) This term describes the unswerving and unquenchable will to possess all knowledge:
Answer: Faustian.

 

15) The negatively charged particle in an atom is the:
Answer: Electron.

READ  150 Computer Quiz Questions Answers - Learn about Computer - Latest Computer General Knowledge Quiz

 

Degree Quiz Question and Answer Part 2

 

16) In the original game of Yahtzee, how many dice are used?
Answer: 5.

 

17) “… A rose by any other name would smell as sweet” is said by which character?
Answer: Juliet.

 

18) The system of scientifically naming organisms based on their characteristics is:
Answer: Taxonomy.

 

19) Which creature tricked Eve into eating of the forbidden fruit?
Answer: Serpent (Gen 3:1-6).

 

20) Because of its large size, this breed of dog is called “king of the terriers”:
Answer: Airedale.

 

21) The nearest star to the earth is:
Answer: The Sun.

 

22) How high is the obelisk of the Washington Monument: 111, 333 or 555 feet?
Answer: 555 ft.

 

23) The first successful collaboration between George and Ira Gershwin was the musical:
Answer: Lady Be Good.

 

24) How many voting members are there in the United States House of Representatives? How many Senators are there in the U.S. Congress?
Answer: There are 435 voting members of the U.S. House of Representatives; in addition, there are non-voting delegates from the District of Columbia, Guam, American Samoa, the Virgin Islands, as well as a resident commissioner from Puerto Rico. The U.S. Senate has one hundred Senators.

 

25) Who was the King of the Titans?
Answer: Cronos.

 

26) What was known as Seward’s Folly?
Answer: Seward’s purchase of Alaska.

 

27) Which female singing voice lies between soprano and contralto?
Answer: Mezzo-soprano.

 

28) “An ancient stone or marble coffin, often decorated with sculpture and inscriptions.” (National Spelling Bee winning word from 1981)
Answer: Sarcophagus.

READ  History True or False and Multiple Choice Online Quiz Questions

 

29) Which Sydney cathedral was designed by William Wardell?
Answer: St. Mary’s Cathedral.

 

30) The number of protons in the nucleus of an atom is known as what?
Answer: Atomic Number.

 

Degree Quiz Question and Answer Part 3

 

31) What is the female equivalent of an atlas figure?
Answer: Caryatid.

 

32) … is the density of a substance relative to the density of water.
Answer: Specific gravity.

 

33) Astronauts go into space, cosmonauts go to the moon. True or False
Answer: False.

 

34) We often talk about “quantum leaps” as being large and purposeful. What’s wrong with this definition?
Answer: In quantum theory a “quantum leap” has the opposite meaning. It’s the smallest change a system can make, and it’s made entirely at random.

 

35) How many US states hog the entire US western coastline?
Answer: 3.

 

36) Who painted “The Creation of Adam” on the ceiling of the Sistine Chapel?
Answer: Michelangelo.

 

37) Which country is the second largest in the world, in area?
Answer: Canada.

 

38) Which large, flightless bird, native to Mauritius, became extinct in the late seventeenth century?
Answer: The dodo bird.

 

39) On which day of creation did God make the sun and moon?
Answer: The fourth day.

 

40) In food, what mollusk is featured in the dish called calamari?
Answer: Squid.

 

41) Which inventor is known for the creation of air conditioning?
Answer: W. H. Carrier.

 

42) At Christ’s crucifixion what did the soldiers place on his head?
Answer: Crown of Thorns (Matt 27:29).

READ  Common General Knowledge Questions and Answers

 

43) In which year did Tony Blair become leader of the British Labour Party?
Answer: 1994.

 

44) Which architectural style dominated the period from 1600 to 1740?
Answer: Baroque.

 

45) Which wars took place in England starting in 1455 and ending in 1471?
Answer: The Wars of the Roses.

 

46) Who was the Titan who helped Zeus overthrow the Titans and create man?
Answer: Prometheus.

 

47) Who were the only two presidents to win every state in their election?
Answer: George Washington & James Monroe.

 

48) Which famous navigator and explorer served under William Bligh in 1791?
Answer: Matthew Flinders.

 

49) What do you call a grouping of caterpillars?
Answer: An army of caterpillars.

 

50) The Titus-Bode Law predicts the distance between the Earth and the Moon. True or False?
Answer: False.

 

Read: Multiple Choice Questions and Answers

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Multiple Choice Questions and Answers

Multiple Choice Questions and Answers