Top 50 Multiple Choice GK Quizzes

0

Top 50 Multiple Choice GK Quizzes

 

Top 50 Multiple Choice General Knowledge Quizzes

 

(1) If somebody is three sheets to the wind, what is he?
A) Drunk
B) Hungry
C) Angry
D) Silly

Answer: Drunk

 

(2) Which author’s family launched a campaign in 2011 to save the hut in which he wrote many of his best-loved stories?
A) Ernest Hemingway
B) Ray Bradbury
C) George Orwell
D) Roald Dahl

Answer: Roald Dahl

 

(3) Which of the following celebrities was born first?
A) Jamie Theakston
B) Brad Pitt
C) Robson Green
D) Ricky Martin

Answer: Brad Pitt

 

(4) Where about in the body are the semi-circular canals?
A) Heart
B) Throat
C) Ear
D) Foot

Answer: Ear

 

(5) Who is the Bear Of Very Little Brain?
A) Paddington Bear
B) Winnie the Pooh
C) Yogi Bear
D) Danni Behr

Answer: Winnie The Pooh

 

(6) Snaphead, Tinman’s and Pop are all types of what?
A) Joints
B) Rivets
C) Nails
D) Screws

Answer: Rivets

 

(7) Which well-known chef is the author of Pukka Tukka?
A) Jamie Oliver
B) Ainsley Harriott
C) Delia Smith
D) Keith Floyd

Answer: Jamie Oliver

 

(8) What was the name of Mary Quant’s original boutique opened in 1957?
A) Bazaar
B) Figure
C) Style
D) Model

Answer: Bazaar

 

(9) Jonathan Aitken was sentenced to 18 months’ imprisonment in 1999 for what crime?
A) Tax Evasion
B) Perjury
C) Fraud
D) GBH

Answer: Perjury

 

(10) In golf, how many strokes less than par is an eagle?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: 2

 

GK Quiz Part 2

 

(1) Which Happy Days star received an honorary OBE in 2011 for his educational work on dyslexia in the UK?
A) Tom Bosley
B) Henry Winkler
C) Danny Most
D) Ron Howard

Answer: Henry Winkler

 

(2) Tim Henman was born in which year?
A) 1966
B) 1974
C) 1979
D) 1983

Answer: 1974

 

(3) In which ship did Captain James Cook circumnavigate the Antarctic?
A) Endeavour
B) Resolution
C) Santa Maria
D) Victoria

READ  Commerce Questions and Answers - GK Questions

Answer: Resolution

 

(4) In which city was John Lennon murdered?
A) Los Angeles
B) Houston
C) Chicago
D) New York

Answer: New York

 

(5) Who set out the famous laws of universal gravitation in 1687?
A) Isaac Newton
B) Alexander Fleming
C) George Eastman
D) Galileo

Answer: Isaac Newton

 

(6) The Welland Ship Canal is in which country?
A) Belgium
B) Cyprus
C) Canada
D) Brazil

Answer: Canada

 

(7) Which of the following films does not star Montgomery Clift?
A) The Man Who Would Be King
B) I Confess
C) Red River
D) The Misfits

Answer: The Man Who Would Be King

 

(8) What is the chemical symbol for potassium?
A) Na
B) K
C) Pb
D) Fe

Answer: K

 

(9) Who, in the 2011 Guinness Book Of Records, was named the most watched leading man on television?
A) David Hasselhoff
B) Martin Clunes
C) Hugh Laurie
D) Charlie Sheen

Answer: Hugh Laurie

 

(10) Defender of the Faith was a name given by Pope Leo X to which King of England?
A) Henry VIII
B) Edward VI
C) Henry VII
D) James 1

Answer: Henry VIII

 

Multiple Choice GK Quizzes Part 3

 

(1) How many internet users did the USA have at the end of 1999?
A) Over 110 Million
B) 80 – 110 Million
C) 65 – 80 Million
D) 50 – 65 Million

Answer: Over 110 Million

 

(2) What are leucocytes?
A) Red Blood Cells
B) Viruses
C Fungi
D White Blood Cells

Answer: White Blood Cells

 

(3) The New English Bible was published in which century?
A) 20th
B) 19th
C) 18th
D) 17th

Answer: 20th

 

(4) Who were Lost In Music in 1979?
A) Hot Chocolate
B) Kool & The Gang
C) Rose Royce
D) Sister Sledge

Answer: Sister Sledge

 

(5) What type of court would be held amongst prisoners?
A) Kangaroo
B) Crocodile
C) Donkey
D) Leopard

Answer: Kangaroo

READ  Tough General Knowledge Questions with Answers

 

(6) Which of the following was born first?
A) Hermann Hollerith
B) John Napier
C) Joseph-Marie Jacquard
D) Charles Babbage

Answer: John Napier

 

(7) The first cable television transmission took place between Washington and where?
A) Chicago
B) Cincinnati
C) New York
D) Houston

Answer: New York

 

(8) In the 1992 FA Cup Final, Steve McManaman lifted the ball into the penalty area to which goal corer?
A) Ian Rush
B) Robbie Fowler
C) Stan Collymore
D) Michael Thomas

Answer: Michael Thomas

 

(9) Which of the following cheeses has the lowest moisture content?
A) Brie
B) Limburg
C) Edam
D) Cheddar

Answer: Cheddar

 

(10) Mike Tyson was disqualified in which Round of his June 1997 fight with Evander Holyfield?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Answer: 3

 

MCQ GK Quiz Part 4

 

(1) Who keeps Gotham City safe?
A) Spider-Man
B) Superman
C) Green Goblin
D) Batman

Answer: Batman

 

(2) Which of the following statements is true?
A) Camels were being used in the Arizonan deserts as recently as 1938
B) King Arthur’s sword is called Gilbert
C) The left side of your brain controls your left thumb
D) John Wayne was christened Marion Morrison

Answer: John Wayne was christened Marion Morrison

 

(3) In which year did Clive Sinclair release his first Micro Computer?
A) 1967
B) 1974
C) 1980
D) 1995

Answer: 1980

 

(4) Which of the following events occurred in the 17th Century?
A) Spanish Armada Defeated
B) Hong Kong Acquired By Britain
C) Compilation Of Domesday Book
D) Death Of Rembrandt

Answer: Death Of Rembrandt

 

(5) What is the name of the tiny submarine that set a new record for a deep-sea rescue in 1973?
A) Capricorn 6
B) Aries 4
C) Pisces 3
D) Leo 5

Answer: Pisces 3

 

(6) Which of the following was not a Football Writers’ Association Footballer Of The Year in the 1970s?
A) Pat Jennings
B) Billy Bremner
C) Terry McDermott
D) Kenny Dalglish

Answer: Terry McDermott

READ  Online Cricket Quiz - Cricket General Knowledge Quizzes 2018

 

(7) Who directed Pulp Fiction?
A) Richard Attenborough
B) Alan Parker
C) Roman Polanski
D) Quentin Tarantino

Answer: Quentin Tarantino

 

(8) What is the usual English translation for the Latin word ubique?
A) Everywhere
B) Somewhere
C) Anywhere
D) Nowhere

Answer: Everywhere

 

(9) Which number is opposite 4 on a dice?
A) 2
B) 5
C) 3
D) 6

Answer: 3

 

(10) Who, in 2011, insisted he was pumped with “tiger blood”?
A) Robbie Williams
B) Alex Reid
C) Prince Harry
D) Charlie Sheen

Answer: Charlie Sheen

Multiple Choice GK Quizzes Part 5

 

(1) Which of the following was invented first?
A) Pocket Ashtray
B) Detergent
C) Aerosol
D) Air Conditioning

Answer: Air Conditioning

 

(2) Who had Big Love in 1987?
A) Fleetwood Mac
B) Cyndi Lauper
C) Pat & Mick
D) Sisters Of Mercy

Answer: Fleetwood Mac

 

(3) How many chambers does the human heart have?
A) 2
B) 4
C) 6
D) 8

Answer: 4

 

(4) In cricket, what colour balls were used by ladies in Edwardian times in case they became over-excited at the prospect of red ones?
A) Green
B) Blue
C) White
D) Yellow

Answer: Blue

 

(5) In which city were the 1980 Summer Olympic Games held?
A) Moscow
B) Rome
C) Munich
D) Los Angeles

Answer: Moscow

 

(6) Who is the Greek god of the sea and earthquakes?
A) Athena
B) Poseidon
C) Zeus
D) Eros

Answer: Poseidon

 

(7) Which British coin replaced the shilling?
A) Five Pence
B) Ten Pence
C) Twenty Pence
D) Fifty Pence

Answer: Five Pence

 

(8) In which year did Tony Blair become Prime Minister?
A) 1997
B) 1994
C) 1999
D) 1992

Answer: 1997

 

(9) What did two Maori activists throw at the Queen during her visit to Aukland in 1986?
A) Rocks
B) Eggs
C) Potatoes
D) Darts

Answer: Eggs

 

(10) What type of animal is a dik-dik?
A) Lion
B) Giraffe
C) Antelope
D) Hamster

Answer: Antelope

 

Read 50 Top Literature Quizzes

Leave A Reply

Your email address will not be published.