Top Quiz Questions about US UK Canada and other Countries

0

Top Quiz Questions about US UK Canada and other Countries

 

Top Quiz Questions about US UK Canada and other Countries

 

Quiz Questions about United Kingdom – How much do you know about Britain?

 

1. The last state prisoner kept in the Tower of London was
a) Queen Mary II of England
b) the Nazi Rudolf Hess
c) Thomas Cromwell

 

2. In the UK, one is deemed fit for voluntary military service at the age of
a) 16
b) 17
c) 18

 

3. In 2015, the UK became the first country to allow the creation of babies from the DNA of
a) Three people
b) Humans and apes
c) Deceased people

 

4. The first British phonebook contained
a) 26 names
b) 110 names
c) 248 names

 

5. Margaret Thatcher became UK’s first female prime minister in
a) 1977
b) 1979
c) 1981

 

6. The first petrol engine car accident with casualties occurred in London. It happened in
a) 1894
b) 1895
c) 1896

 

7. The Kingdom of Great Britain and the Kingdom of Ireland formally unified in
a) 1789
b) 1796
c) 1800

 

8. The shortest scheduled flight in the world services a 2.4 km (1.5 miles) distance from Westray to Papa Westray in the Orkney Islands. The flight takes
a) Two minutes
b) Four minutes
c) Six minutes

 

9. The vast majority of portraits of William Shakespeare were painted
a) By his family members
b) By his close friends
c) After his death

 

10. England is 75 times smaller than the USA. It is smaller than the state of
a) North Carolina
b) Maryland
c) Vermont

 

Answer

 

1. b
2. a
3. a
4. c. It was published in 1880
5. b
6. c An English lady was run over by a car, travelling at 15 km/h (9 mph)
7. c. The Acts of Union 1800 (often erroneously referred to as a single Act of Union 1801) united the Kingdom of Great Britain and the Kingdom of Ireland (previously in personal union) to create the United Kingdom of Great Britain and Ireland with effect from 1 January 1801. Both Acts still remain in force in the United Kingdom, but have been repealed in the Republic of Ireland
8. a
9. c
10. a. England has an area of 130 279 km2 (50 301 sq mi); North Carolina –139 391 km2 (53 819 sq mi); Maryland – 32 123 km2 (12 405 sq mi) and Vermont – 24 906 km2 (9616 sq mi)

 

Quiz Questions about United States of America – How much do you know about US?

 

11. Which state’s nickname is The First State?
a) New York
b) Pennsylvania
c) Delaware

 

12. Florida is the 4th most populous state in the United States of America with a population of
a) 15 million
b) 20 million
c) 25 million

 

13. The US city with the most lightning strikes per capita is
a) Miami
b) Tampa
c) Clearwater

 

14. Tony Jannus flew the world’s first scheduled passenger flight from St. Petersburg, Florida, to Tampa, Florida, on 1 January
a) 1914
b) 1916
c) 1919

 

15. In 1996, Miami installed the world’s first ATM for
a) Skaters
b) Rollerbladers
c) Nudists

 

16. Florida is unique in being the only place in the world where crocodiles and alligators
a) Coexist
b) Are kept as pets
c) Are both endangered species

 

17. The least populated US County is Loving County. It covers a larger area than Hong Kong and Singapore combined but has only
a) 95 residents
b) 820 residents
c) 3205 residents

 

18. Texas is widely known as
a) The Lone Star State
b) The Sunshine State
c) The Diamond State

 

19. The first covered stadium in the US was constructed in Houston
a) In 1965
b) In 1970
c) In 1975

 

20. Key Largo claims to be the world’s
a) Skate capital
b) Diving capital
c) Kitesurf capital

 

Answer

 

11. c
12. b
13. c
14. a
15. b
16. a
17. a. (As of 2013)
18. a
19. a
20. b

US Quizzes Part 2

 

21. California has a bigger population than
a) the United Kingdom
b) Canada
c) Germany

 

22. San Bernardino County is the largest county in the USA. It covers nearly
a) One million acres
b) Three million acres
c) Five million acres

 

23. Until 1664, New York City’s name was
a) New Albany
b) New Harlem
c) New Amsterdam

 

24. How many new states joined during Washington’s Presidency?
a) 1
b) 5
c) 9

 

25. Washington Square Park, Madison Square Park, Bryant Park and Union Square Park all used to be
a) Cemeteries
b) Junkyards
c) Weapon test sites

 

26. The Federal Reserve Bank on Wall Street holds about
a) 10 percent of the world’s gold
b) 25 percent of the world’s gold
c) 35 percent of the world’s gold

 

27. Some argue that George Washington was NOT the first US president – most probably having in mind
a) John Hanson
b) John Hancock
c) Alexander Hamilton

 

28. Lincoln was the first US president to
a) Possess no slaves while in office
b) Be on a postage stamp
c) Have a beard

 

29. Abraham Lincoln was the first President of the United States to
a) Host an Indian Chief in the White House
b) Visit the Holy Land
c) Be assassinated

 

30. Abraham Lincoln was obsessed with
a) Cats
b) Dogs
c) Alligators

 

Answer

 

21. b
22. b
23. c
24. b
25. a
26. b
27. a
28. c
29. c
30. a

 

Quiz Questions about Canada – How much do you know about Canada?

 

31. John Cabot was thought to be the first explorer to reach Canada in 1497. In reality, the East Coast of Canada had been discovered
five centuries before by the
a) Vikings
b) Normans
c) Babylonians

 

32. The British Parliament endorsed the British North America Act, thus creating Canada as a federal dominion in
a) 1867
b) 1871
c) 1876

 

33. Canada enjoys a literacy rate of
a) 90 percent
b) 95 percent
c) 99 percent

 

34. Canada has the longest coastline in the world. It is roughly
a) Two times longer than the equator
b) Six times longer than the equator
c) Ten times longer than the equator

 

35. The Canadian motto, ‘A Mari Usque ad Mare’, means
a) ‘The bears are our friends’
b) ‘From sea to sea’
c) ‘Diversity is power’

 

36. The Canadian flag is called
a) The Maple Leaf or l’Unifolié
b) The White-Red Banner or Rouge-blanc
c) The Flag or Le drapeau

 

37. Santa Claus was officially granted Canadian citizenship in
a) 1987
b) 2001
c) 2010

 

38. The Rideau Canal in Ottawa is the world’s longest
a) Freshwater canal.
b) Naturally frozen ice ring.
c) Manmade construction

 

39. Worldwide Canada is the largest producer of
a) Caesium
b) Petrol
c) Silver

 

40. Canada’s national summer sport is
a) Hockey
b) Football
c) Lacrosse

 

Answers

 

31. a
32. a
33. c
34. b
35. b
36. a
37. c
38. b
39. a
40. c

 

World Quiz – How much do you know about the countries in the world?

 

41. Which country is the heaviest consumer of beer per capita in the world?
a) Czech Republic
b) Germany
c) Australia

 

42. Flushing the toilet after 10 pm is against the law in some districts of which European country?
a) Belarus
b) Switzerland
c) Moldova

 

43. The deepest metro station in the world is in
a) Hungary
b) Great Britain
c) Ukraine

 

44. Saudi Arabia banned Pokémon cards because
a) Believers got distracted and kept forgetting to pray
b) Of fears that the game encouraged Zionism
c) There was no Muslim Pokémon depicted

 

45. The only NATO member without an army is
a) Costa Rica
b) Switzerland
c) Iceland

 

46. Which country has four official languages and uses none of them on its postage stamps?
a) Aruba
b) Chile
c) Switzerland

 

47. In 1967, a country in Europe changed its street traffic directionality from left (UK style) to right (continental style). The very first day, traffic was a total mess. It happened in
a) Ireland
b) Sweden
c) Liechtenstein

 

48. Scissors were invented in
a) Ancient Egypt
b) China
c) India

 

49. Which African country has far more pyramids than Egypt?
a) Sudan
b) Ethiopia
c) Morocco

 

50. The only country with a non-rectangular flag is
a) Nepal
b) Mongolia
c) Belize

 

Answers

 

41. a
42. b
43. c. Arsenalna is a station on Kiev Metro’s Sviatoshynsko-Brovarska Line. The station is currently the deepest station in the world — 106 m (347 feet)
44. b
45. c
46. c. They use Latin
47. b
48. a
49. a
50. a

 

Read Computer IT and Technology Quiz Questions with Answers 2018 > Mixed Trivia Quiz Questions with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.