100 Animals Questions with Answers

0

100 Animals Questions with Answers

 

100 Animals Questions with Answers

 

Animals General Knowledge Quiz – Trivia Questions Part 1

 

1. There is only one insect which can turn head. What is it?
Answer: Praying Mantis.

 

2. Kangaroo’s gestation period lasts for how many days?
Answer: 33.

 

3. A baby oyster is known as what?
Answer: Spat.

 

4. Which insect is famous as Pullicologist an expert on?
Answer: Flea.

 

5. Do you know the name of the largest cat in the world?
Answer: Siberian Tiger.

 

6. Which insect transmits Bubonic Plague?
Answer: Flea.

 

7. What is studied by a lepidopterist?
Answer: Butterflies.

 

8. Do you know the name of the largest bird of prey in the world?
Answer: Condor.

 

9. The Rhodesian Ridgeback is a dog that was bred to hunt a specific type of cat. What is it?
Answer: Lion.

 

10. A pinniped is what type of animal?
Answer: Seal.

 

11. Which is the largest beetle in the world?
Answer: Goliath beetle.

 

12. An ungulate animal has what?
Answer: Hoofs.

 

13. Which spider is the deadliest on Earth?
Answer: Brazilian Wandering Spider.

 

14. A queen bee has how many legs?
Answer: 6.

 

15. Butterflies have _ sets of legs.
Answer: Three.

 

16. Which animal can see both ultra-violet and infra-red?
Answer: Goldfish.

 

17. Which is the largest animal in the earth?
Answer: Blue Whale.

 

18. A cat has how many whiskers?
Answer: 24.

 

19. Sockeye is what type of fish?
Answer: Salmon.

 

20. What is North America’s only marsupial native?
Answer: Opossum.

 

21. In _ you would not likely find bats?
Answer: Antarctica.

 

22. What is eaten by a Carpophagus?
Answer: Fruit.

 

23. The largest rodent in the world is what?
Answer: Capybara.

 

24. We can get sticky wax from sheep. What is it?
Answer: Lanolin.

 

25. Which bird has nostrils at its beak’s end?
Answer: Kiwi.

 

Animals GK Quiz Questions with Answers Part 2

 

26. Which bird has both Argus and golden varieties?
Answer: Pheasant.

 

27. A warrigal has another name. What is it?
Answer: Dingo.

 

28. The tortoise belongs to which class of animals?
Answer: Reptilia.

 

29. Which dog breed can get gout?
Answer: Dalmatian.

 

30. What will you call a rhinoceroses group?
Answer: Crash.

 

31. Which animal’s scientific name is Pan Troglodytes?
Answer: Chimpanzee.

 

32. Which is the fastest two-legged animal in the world?
Answer: Ostrich.

 

33. Which mammal sleeps on its back?
Answer: Human.

 

34. A female fox is known as what?
Answer: Vixen.

 

35. What is the colour of Yak milk?
Answer: Pink.

 

36. A slug has how many noses?
Answer: 4.

 

37. What is the largest freshwater turtle in the world?
Answer: Alligator Snapping Turtle.

 

38. A ladybug or a ladybird has how many legs?
Answer: 6.

 

39. An echidna is what type of animal?
Answer: Anteater.

 

40. A baby giraffe is known as what?
Answer: Calf.

 

41. A geoduck is what type of animal?
Answer: Clam.

 

42. We can obtain leather from which bird?
Answer: Ostrich.

 

43. A Saluki is what kind of animal?
Answer: Dog.

 

44. What is known as the largest reptile in the world?
Answer: Saltwater Crocodile.

 

45. Which land snake is known as the fastest moving snake in this world?
Answer: Black Mamba.

 

46. A specific kind of animal usually lives in a Holt. What kind of animal is this?
Answer: Otter.

 

47. Which mammal is most commonly seen in the U.S.?
Answer: Mouse.

 

48. The paw prints of a tiger are known as what?
Answer: Pugmarks.

 

49. Which cat cannot retract its claws?
Answer: Cheetah.

 

50. Which animal’s breeds are known as Irish Draught and Trakehner?
Answer: Horse.

 

Animals Questions and Answers Part 3

 

51. A black panther is known as a big cat. What type of big cat is this?
Answer: Leopard.

 

52. An octopus has how many hearts?
Answer: 3.

 

53. The smallest species in the world of a particular animal is known as the pudu. Which animal is this?
Answer: Deer.

 

54. A butterfly has how many legs?
Answer: 6.

 

55. A baby beaver is known as what?
Answer: Kitten.

 

56. A mosquito has how many teeth?
Answer: 47.

 

57. Which is the largest monkey in the world?
Answer: Mandrill.

 

58. What will you call an owl group?
Answer: Parliament.

 

59. A female alligator is known as what?
Answer: Tresor.

 

60. A formicarium is a living place for a specific type of insects. What are they?
Answer: Ant.

 

61. What is the name of the deer family’s largest member?
Answer: Moose.

 

62. What type of animal eats both animals and plants?
Answer: Omnivore.

 

63. The cross between a zebra and a donkey is known as what?
Answer: Zedonk.

 

64. What will you find in the hump camel?
Answer: Fat.

 

65. What is the home of a beaver is called?
Answer: Lodge.

 

66. A lobster has how many legs?
Answer: 10.

 

67. What is the name of a male ferret?
Answer: Hob.

 

68. Which bird can fly backward?
Answer: Hummingbird.

 

69. A skipjack is what type of fish?
Answer: Tuna.

 

70. Which is the shortest mammal in the world?
Answer: Bumblebee Bat.

 

71. What is the more common name of a ratel?
Answer: Honey Badger.

 

72. Which is the loudest insect in this world?
Answer: Male cicada.

 

73. A pochard is what kind of bird?
Answer: Duck.

 

74. What is known as helminthology?
Answer: Study about Worms.

 

75. Which animal’s scientific name is AlurpodaMelanoleuca?
Answer: Panda bear.

 

Animals Questions with Answers Part 4

 

76. Which one is the largest amphibian in this world?
Answer: Giant Salamander.

 

77. Which mammal has the highest blood pressure in the world?
Answer: Giraffe.

 

78. Other than humans which animal has a chin?
Answer: Elephant.

 

79. What will you call the whiskers of cat?
Answer: Vibrissae.

 

80. A female skunk is known as what?
Answer: Sow.

 

81. Echolocation is used by which mammal?
Answer: Bat.

 

82. An African elephant has how many teeth?
Answer: 4.

 

83. Which vertebrate animal is the slowest moving on earth?
Answer: Three-toed sloth.

 

84. A sitatunga is what type of animal?
Answer: Antelope.

 

85. What will you call a camel which has two humps?
Answer: Bactrian.

 

86. Which mammal can fly?
Answer: Bat.

 

87. A Blenheim is what type of dog breed?
Answer: Spaniel.

 

88. A pregnant goldfish is known as what?
Answer: Twit.

 

89. What is the colour of the blood of a lobster?
Answer: Blue.

 

90. What type of bird is known as Merlin and Lanner?
Answer: Falcon.

 

91. Which animal has the largest eyes in this world?
Answer: Giant squid.

 

92. Which one is known as the brown bear’s subspecies?
Answer: Kodiak.

 

93. What will you call a kangaroo group?
Answer: Mob.

 

94. What is Canada’s national animal?
Answer: Beaver.

 

95. A scorpion has how many legs?
Answer: 8.

 

96. Stinging nettles and red ants secrete an acid. What is it?
Answer: Formic acid.

 

97. Chinstrap, Gentoo and Macaroni are a specific type of bird. What type of bird is it?
Answer: Penguins.

 

98. Wild sturgeon’s roe offers a delicacy. What is it?
Answer: Caviar.

 

99. Humans are primate capable. Apart from humans, which primate capable animal has blue eyes?
Answer: Black Lemur.

 

100. A gruntle is what?
Answer: Pig’s snout.

 

Read 100 Math and Science Questions > Top 100 Geography Questions

Leave A Reply

Your email address will not be published.