100 Math and Science Questions

0

100 Math and Science Questions

 

100 Math and Science Questions

 

Math and Science Questions Part 1

 

1. Do you know the number of land miles available in a league?
Answer: 3.

 

2. The measure of Pascal is what?
Answer: Pressure.

 

3. A slice’s two-dimensional image can be seen through an object which is three-dimensional. What is the name of that image?
Answer: Tomogram.

 

4. What is water’s boiling point?
Answer: 212 degrees.

 

5. What is the travel speed of light?
Answer: 186,000 miles per second.

 

6. A fluid can resist flow. What is the name of this ability?
Answer: Viscosity.

 

7. What is the way of a solvent which goes through a membrane from a weaker concentration to a stronger concentration until both these solutions come to the equivalent concentration?
Answer: Osmosis.

 

8. A Halophyte plant grows in a specific kind of solution. What is it?
Answer: Saline.

 

9. Do you know the number of the sides of a pentadecagon?
Answer: 15.

 

10. A snowflake has how many sides?
Answer: 6.

 

11. Aquamarine and emerald come from which gemstone?
Answer: Beryl.

 

12. If you do the square root of one quarter, what will you get?
Answer: One half.

 

13. If you want to measure lesser than 360 degrees but greater than 180 degrees, what type of angle will you use?
Answer: Reflex angle.

 

14. What is the name of that figure which is a polygon but has four unequal sides?
Answer: Quadrilateral.

 

15. What is the term of the space without matter?
Answer: Vacuum.

 

16. One ton consists of how many ounces?
Answer: 32,000.

 

17. Total how many colours are there in a rainbow?
Answer: 7.

 

18. A radioactive source activity has a unit measurement. What is it?
Answer: Becquerel.

 

19. One U.S. gallon has how many litters?
Answer: 3.78 litters.

 

20. Name the planet which has a cloud pattern in white in its atmosphere. The nickname of this planet is “Scooter.”
Answer: Neptune.

 

21. What is known as 1/100th of a gemstone’s carat weight?
Answer: Point.

 

22. Do you know which metal is the most abundant in the crust of the earth?
Answer: Aluminum.

 

23. What is the name of the metal that melts at 30°C?
Answer: Gallium.

 

24. 94. Which human-invented material is used the most in the world?
Answer: Concrete.

 

25. One kilometre has how many millimetres?
Answer: 1,000,000.

 

Science and Maths Quiz 2019 part 2

 

26. Which element’s melting point is the highest?
Answer: Carbon.

 

27. A bright natural object shines at night. Do you know the name of that planet?
Answer: Venus.

 

28. What is the name of the floating rock?
Answer: Pumice.

 

29. One mile has how many inches?
Answer: 63,360.

 

30. At room temperature which metal becomes liquid?
Answer: Mercury.

 

31. What type of force draws away a rotating body from its rotation’s center?
Answer: Centrifugal Force.

 

32. If you do a half of a half of a half of a half, what will you get?
Answer: Sixteenth.

 

33. 1 to 100 has how many prime numbers?
Answer: 25.

 

34. An aqueous solution’s basicity or acidity should be specified with which numeric scale?
Answer: pH.

 

35. What compound comes with 1,000 kg/m³ density?
Answer: Water.

 

36. What is the name of the universe’s strongest magnet?
Answer: Magnetar.

 

37. One tablespoon is made of how many teaspoons?
Answer: 3.

 

38. A type of triangle has three different length sides. What are they?
Answer: Scalene.

 

39. A non-leap year has how many seconds?
Answer: 31,536,000.

 

40. One acre counts how many square feet?
Answer: 43,560 square feet.

 

41. One byte is made of how many bits?
Answer: 8.

 

42. One terabyte equals how many megabytes?
Answer: 1,048,576.

 

43. How many following hours prepares Nychthemeron?
Answer: 24.

 

44. According to the Earth calendar, the number of revolves the moon does around the earth in a year is?
Answer: 13.

 

45. What is the alcohol percentage of 70 proofs whiskey?
Answer: 35%.

 

46. What is the name of the solar system’s hottest planet?
Answer: Venus.

 

47. What is the name of the most overflowing protein found in mammals?
Answer: Collagen.

 

48. Atmospheric pressure is measured by which instrument?
Answer: Barometer.

 

49. A star, the Big Dipper is in which constellation?
Answer: Ursa Major.

 

50. Earth’s total surface has how many square miles?
Answer: 197 million square miles.

 

Math and Science General Quiz part 3

 

51. Castor beans have a toxin. What is it?
Answer: Ricin.

 

52. One fathom consists of how many feet?
Answer: 6.

 

53. CCXVII is Roman numerals. It equals which number?
Answer: 109.

 

54. If you go at the bottom of the atmosphere of the earth till 9 miles what will you find?
Answer: Troposphere.

 

55. One week holds how many hours?
Answer: 168.

 

56. What is the name of the strongest natural fibre?
Answer: Limpet teeth.

 

57. Name the first element which was found through synthesis?
Answer: Technetium.

 

58. Albert Einstein won the Nobel Prize in Physics. What was the year?
Answer: 1921.

 

59. A score holds how many years?
Answer: 20.

 

60. Which element’s Periodic Table symbol is He?
Answer: Helium.

 

61. Follow Roman numeral format and write 531.
Answer: DXXXI.

 

62. Name that quadrilateral which has two unequal parallel sides.
Answer: Trapezium.

 

63. A cube has how many edges?
Answer: 12.

 

64. Which gas does not face any chemical reaction in different conditions?
Answer: Inert gas.

 

65. The number 225 has a square root. What is it?
Answer: 15.

 

66. Name the planet that does clockwise rotation.
Answer: Venus.

 

67. Do you know which pigment converts leaves into green?
Answer: Chlorophyll.

 

68. Do you know the name of the solar system’s largest moon?
Answer: Ganymede.

 

69. Earth’s every living species contain which element?
Answer: Carbon.

 

70. A square mile contains how many square feet?
Answer: 27,878,400.

 

71. What can be classified as the Koppen System?
Answer: Climate.

 

72. What is the circumference of the earth in miles?
Answer: 24,901 miles.

 

73. One hundred yards counts how many inches?
Answer: 3,600.

 

74. A sherardized object is coated with which metal?
Answer: Zinc.

 

75. What rock’s metamorphosis forms Marble?
Answer: Limestone.

 

Math and Science Quizzes with Answers part 4

 

76. What is the name of that metal which holds the biggest melting point?
Answer: Tungsten.

 

77. One mile equals how many feet?
Answer: 5,280.

 

78. One square foot has how many square inches?
Answer: 144.

 

79. A decagon has how many sides?
Answer: 10.

 

80. The cube root of the number of 64 is what?
Answer: 4.

 

81. If you count from 1 to 100, what will get as the largest prime number?
Answer: 97.

 

82. What is the name of the planet that has Galilean Moons orbit?
Answer: Jupiter.

 

83. A dollar can be changed in how many ways?
Answer: 293.

 

84. Which vitamin is known as Ascorbic acid?
Answer: Vitamin C.

 

85. Steel is formed with the combination of iron and which element?
Answer: Carbon.

 

86. A hexagon has how many interior angles?
Answer: 720.

 

87. Which study is known as Dendrology?
Answer: Trees.

 

88. 5 litters equal to how many millilitres?
Answer: 5,000.

 

89. One furlong consists of how many yards?
Answer: 220.

 

90. A second’s 1/100th is known as what?
Answer: Jiffy.

 

91. What does a standard clock face when all the numbers are added up?
Answer: 78.

 

92. Which company has a registered trademark of Ethernet?
Answer: Xerox.

 

93. A rhombus has how many sides?
Answer: 4.

 

94. If you multiply 1089 with 9, what will be the result?
Answer: 9801.

 

95. The first artificial object was launched in the year 1972. It left the solar system. Do you know the name of that spacecraft?
Answer: Pioneer 10.

 

96. In January we see the full moon in the sky. What is the name of that full moon?
Answer: Wolf Moon.

 

97. What is the other name of Iron pyrite?
Answer: Fool’s gold.

 

98. There is only one number which has the same amount of letters in its spelling. What is it?
Answer: 4.

 

99. Name the radioactive element that comes from pitchblende and carnotite.
Answer: Uranium.

 

100. Which rock type is known as obsidian?
Answer: Igneous.

 

Read Download Free Online Quizzes > 100 Animals Questions with Answers

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.