Top 50 General Quiz about Animals All Around the World – Online GK

0

Top 50 General Quiz about Animals All Around the World – Online GK

 

Top 50 General Quiz about Animals All Around the World - Online GK

 

1. A group of which animals is referred to as a wake?
Answer: Vultures.

 

2. Which is the smallest living bird?
Answer: bee hummingbird.

 

3. Which animals is related to the ant?
Answer: wasp.

 

4. What was the first animal that humans domesticated for food?
Answer: the goat.

 

5. What is the hardest tissue in a mammal’s body?
Answer: enamel.

 

6. Snails and slugs are related. True or false?
Answer: True.

 

7. What is the name of the evolutionary phenomenon that accounts for the massive tails of peacocks?
Answer: Sexual selection.

 

8. How much of its body weight can a Nile crocodile eat?
Answer: Half.

 

9. What is the only living bird with two toes on each foot?
Answer: Ostrich.

 

10. What is the name for the wild dog of Australia?
Answer: dingo.

 

11. How many species of vipers are there?
Answer: 200.

 

12. What do carnivores eat?
Answer: animals.

 

13. What do flamingos eat?
Answer: seafood.

 

14. How many legs do insects have?
Answer: 6.

 

15. In which country did pigeon racing begin as a sport?
Answer: Belgium.

 

16. How many meters in length can a reticulated python become?
Answer: 10.

 

17. Which group of birds migrates the farthest when measured by body length?
Answer: hummingbirds.

 

18. Clams are kinds of mollusks called bivalves. True or false?
Answer: True.

 

19. Male grouse and other birds aggregate and compete for the attention of females in groups known as what?
Answer: Leks.

 

20. How many pounds of meat can a tiger eat at once?
Answer: 40–60.

 

21. The graylag, the bean, the brant, and the barnacle are all species of what bird?
Answer: Geese.

 

22. What does the kangaroo excel in?
Answer: jumping.

 

23. What is the largest terrier?
Answer: Airedale.

 

24. Why are many animals brightly colored?
Answer: to attract attention.

 

25. Which of these is not a relative of the wolf?
Answer: takhi.

 

General Questions with Answers

 

26. What is the world’s longest poisonous snake?
Answer: king cobra.

 

27. Mollusk shells are made of ivory. True or false?
Answer: False.

 

28. What part of her mate’s body does a female sagebrush cricket eat?
Answer: His wings.

 

29. Which animal kicked its way out of a feral Burmese python in the Everglades?
Answer: American alligator.

 

30. Which species of bird is not native to the United States?
Answer: ring-necked pheasant.

 

31. In some parts of the world, mysterious deaths of which creatures threaten agriculture?
Answer: bees.

 

32. How many breeds of dogs are there?
Answer: 400.

 

33. What animal is an ancestor of domesticated cattle?
Answer: the aurochs.

 

34. How many baby kangaroos are usually born at a time to a single mother?
Answer: 1.

 

35. Saltwater snails give birth to live snails. True or false?
Answer: False.

 

36. In which bird species will a homosexual male pair “adopt” a female and raise offspring with her?
Answer: Greylag goose.

 

37. What is the largest animal hunted by the leopard?
Answer: Giraffe.

 

38. What is the unique characteristic of animals classed as monotremes, which represent a surviving link between mammals and reptiles?
Answer: They lay eggs.

 

39. What is the name for light produced by living things?
Answer: bioluminesence.

 

40. Where would you find a tuatara?
Answer: New Zealand.

 

41. What is another name for the dog called a German shepherd?
Answer: Alsatian.

 

42. What grows over a turkey’s beak?
Answer: snood.

 

43. Which of these animals swims in an upright position?
Answer: sea horse.

 

44. To which continent are cobras native?
Answer: Asia.

 

45. There are only about 15 species of snail. True or false?
Answer: False.

 

46. What is a hectocotylus?
Answer: The mating arm of a cephalopod.

 

47. What is the largest species of bird taken by the peregrine falcon?
Answer: Sandhill crane.

 

48. What is another name for the Australian kingfisher (known also as the laughing jackass)?
Answer: The kookaburra.

 

49. Which of the animals is the most often used in scientific research?
Answer: fly.

 

50. What is a group of bats called?
Answer: colony.

 

Read 55 Arts and Culture Quiz QuestionsWorking with SQL Server 2005 Part 1

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.