Animals General Quiz Questions Answers Part 5 – Online GK Questions

0

Animals General Quiz Questions Answers Part 5 – Online GK Questions

 

Animals General Quiz Questions Answers Part 5 - Online GK Questions

 

1. Where would you be likely to find a sleeping bat?
Answer: in a cave.

 

2. The viceroy butterfly looks like a monarch butterfly. True or false?
Answer: True.

 

3. Peacock spiders, known for their exotic colors and bizarrely charming mating dances, are native to which country?
Answer: Australia.

 

4. Albatross chicks are up to 300 times heavier than this predator, yet they are at risk from it on Gough Island in the Atlantic.
Answer: Mice.

 

5. Which group of mammals are known by the following names: leaf-nosed, chin leaf, whiskered, and mouse-eared?
Answer: Bats.

 

6. What kind of animal is a kangaroo?
Answer: marsupial.

 

7. How many times more sensitive is a dog’s nose than a human’s?
Answer: 1000.

 

8. Where would you not find parrots in the wild?
Answer: Ireland.

 

9. Where is the largest chameleon found?
Answer: Madagascar.

 

10. Butterflies are abundant in Antarctica. True or false?
Answer: False.

 

11. What kind of animal is a gourami?
Answer: Fish.

 

12. Which large animal is the orca least successful at hunting?
Answer: Blue whale.

 

13. To what special category do the following hunting dogs belong: Afghan, beagle, and whippet?
Answer: Hounds.

 

14. What is the strongest animal based on the ratio of work it can do to its own size?
Answer: beetle.

 

15. What feature do adult platypuses lack?
Answer: teeth.

 

Latest Animals GK Quizzes

 

16. What do most bats eat?
Answer: insects.

 

17. What is the most notable feature of a pelican?
bill.

 

18. About how many species of bats are there?
Answer: 1000.

 

19. Monarch butterflies like milkweed. True or false?
Answer: True.

 

20. What kind of animal is a bongo?
Answer: Antelope.

 

21. What percentage of its body weight can a Burmese python consume at one time?
Answer: 100.

 

22. Which 19th-century children’s classic by Anna Sewell features a horse?
Answer: Black Beauty.

 

23. On what animal would you be riding if you sat in a howdah?
Answer: Elephant.

 

24. What bird figures on the national flag of Mexico?
Answer: eagle.

 

25. What is the most deadly Australian animal?
Answer: jellyfish.

 

26 What is an animal of the class Aves?
Answer: bird.

 

26. Butterflies have three sets of legs. True or false?
Answer: True.

 

28. What kind of fish is not referred to as scrod?
Answer: Tuna.

 

29. How many pounds of salmon can a grizzly bear eat in a day?
Answer: 80–100.

 

30. The winged horse Pegasus belongs to the mythology of which culture?
Answer: Greek.

 

31. The feathers once sold commercially as osprey plumes did not come from the osprey at all. From which bird were they taken?
Answer: The egret.

 

32. Where would you not likely find bats?
Answer: Antarctica.

 

33. Which color would you not expect a rattlesnake to be?
Answer: blue.

 

34. Most moths fly only at night. True or false?
Answer: True.

 

35. What kind of animal is a spring peeper?
Answer: Frog.

 

36. To which class of animals does the tortoise belong?
Answer: Reptilia.

 

Read Working with SQL Server 2005 Part 3Arts and Culture Online General Quiz Part 6

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.