in

GK PDF Download – General Knowledge PDF

GK PDF Download – General Knowledge PDF

 

Download Free Online Quizzes

 

GK PDF Download Part 1

 

1. Shamanism is a form of religion once practiced by which people?
Answer: The Lapps of Lapland

 

2. When did the French Engineer Claude Chappe develop a visual telegraph similar to that of the ancient Greek?
Answer: Late 1700’s.

 

3. What was the skillful manner in which Chinese artisans joined the furniture parts?
Answer: They used no pegs or nails and seldom used glue.

 

4. Volcanic mountain building in the ocean is also associated with:
Answer: The separation of plates.

 

5. Trilobite were _
Answer: Ancient arthropods.

 

6. What is the nickname of the partial skeleton of the female Australopithecus afarensis?
Answer: Lucy.

 

7. When did the printing with movable type had existed in East Asia?
Answer: Since at least 700’s.

 

8. “The clever man who cries, The catch – cries of the clown, The beating dawn of the wise And great Art beaten down”. Who is the poet?
Answer: W.B. Yeats.

 

9. What is the name of the duration in which moon becomes darker after full moon?
Answer: Dark Lunar fortnight.

 

10. In what system is hydraulic fluid forced form front wheel unit to rear wheel unit or vice versa when the front or rear wheel hits a road bump?
Answer: in hydroiastic system.

 

11. The number of stories found about Buddha in Jataka tales?
Answer: 550.

 

12. What is the full name of the instrument usually called a ‘Cello’?
Answer: violincello.

See also  Some GK Questions with Answers in English - Random GK Quiz

 

13. What was left as a consolation inside Pandora’s box?
Answer: Hope.

 

14. Which Prime Minister took Britain into the European community in 1973?
Answer: Edward Heath.

 

15. Name the hot, dusty wind from the Sahara blowing into the Sicily Island in the Mediterranean Sea:
Answer: Chili.

 

Download GK PDF – General Knowledge PDF Part 1 (Pdf password: q4quiz)

 

Free GK PDF Download Part 2

 

16. Only Sociology studies every aspect of _
Answer: Social life.

 

17. Who wrote: “The Golden Ass”?
Answer: Apuleius.

 

18. Mesopotamia was frequently invaded by foreigners. Why?
Answer: Not protected by natural barriers.

 

19. Where was India’s second satellite Bhaskara-I built?
Answer: It was designed and built at the satellite center, Bangalore.

 

20. In ulothrix, where does sexual reproduction occur?
Answer: Biflagellate gametes.

 

21. Gold paint is made from _
Answer: Copper.

 

22. Name the partner who contributes capital but will not take part in the business:
Answer: Sleeping partner.

 

23. Files on different servers can be linked together using:
Answer: Hyperlinks.

 

24. In series resonant circuits, below the resonant frequency the capacitive reactance is large and the:
Answer: Inductive reactance is small.

 

25. The signals indicating the track towards which the train will move at a diversion is known as:
Answer: Routing signal.

 

26. What is the term used for sand, silt and clay?
Answer: Inorganic materials.

 

27. “The senses delight in things duly proportional. Who made this statement relating beauty to mathematics?
Answer: Thomas Aquinas.

See also  Quiz about Different Types of Foods - Foods GK Quizzes - Foods Quiz Questions

 

28. Which drama is sometimes issued as tragedy’s modern successor?
Answer: Serious drama.

 

29. Name the law which governs ships in voyage:
Answer: Maritime Law.

 

30. When was the 35mm camera first introduced?
Answer: 1925.

 

Download GK PDF – General Knowledge PDF Part 2 (Pdf password: q4quiz)

 

Free Online GK PDF Download Part 3

 

31. Which cricket player is known by the name, Sunny?
Answer: Sunil Gavaskar.

 

32. Which French fashion designer became famous in 1926?
Answer: Marc Roger Maurice Louis Bohan.

 

33. Communism has indeed an enormous outpour of literature, propagandistic, polemical and scholarly. Which are the countries it mostly concern itself?
Answer: Soviet Union, China.

 

34. What is the unit of weight for diamond?
Answer: Carat.

 

35. What is the currency of Barbuda:
Answer: Eastern Caribbean dollar.

 

36. Where do the tourists from Saudi Arabia and other Gulf countries reach to enjoy week-end?
Answer: Bahrain.

 

37. What is called for the baldness which happens due to oldness?
Answer: Alopecia senilis.

 

38. Neighboring countries of Tibet:
Answer: Myanmar (Burma), India, Bhutan, Nepal, Provinces of China.

 

39. Which dance form is performed on May 1st in England as a part of spring rites to ensure fertility?
Answer: Maypole dance.

 

40. Write the area of forest, before people began to clear it for farms and cities?
Answer: 60 percent of the earth s land area.

 

41. Which is the longest river in the world?
Answer: Nile.

 

42. The total water present in the soil is termed:
Answer: Holard.

See also  Best Trivia Questions - Online Trivia Quizzes

 

43. Who focus on the workings of the nervous system especially the brain of human beings and other animals?
Answer: Psychologists.

 

44. The term philosophy cannot be defined precisely. Why?
Answer: The subject is so complex and so controversial.

 

Download GK PDF – General Knowledge PDF Part 3 (Pdf password: q4quiz)

 

Read Question of General knowledge in English

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gk Online Quizzes and Answers

Question of General knowledge in English

100 Math and Science Questions

100 Math and Science General Knowledge Questions