Online GK Questions with Answers

0

Online GK Questions with Answers

 

Online GK Questions with Answers

 

1. An area in Detroit, U.S, has fine restaurants, shops and glamorous entertainment spots. What is it called?
Answer: Greek Town.

 

2. The first Disney theme Park in Europe is near Paris in France. What is it called?
Answer: Euro Disneyland.

 

3. This park in New York is its largest. It is over two miles long and half a mile wide. Name it:
Answer: Central Park.

 

4. Which country was the first to have a Disney Theme Park outside the U.S?
Answer: Japan.

 

5. In Ancol Dreamland, Jakarta, is the city’s largest recreation park and has an amusement Park called:
Answer: Dunia Fantasi.

 

6. Which country would you be in if you were watching birds in the Chitwan National Park?

Answer: Nepal.

 

7. There is a Fantasy Park in Kerala situated in a Dam. Name it:
Answer: Malampuzha, Palakkad.

 

8. There is a famous amusement Park near Chennai, Tamilnadu. Name it:
Answer: Kishkinda.

 

9. This Park in Johannesburg is the oldest in the city. It includes an open-air chessboard and a tropical plant house. Name it:
Answer: Joubert Park.

 

10. This park is Moscow’s main recreation area, with a boating lake, cafes, and exhibition halls. Name it:
Answer: Gorky Park.

 

11. Which famous Park in London contains the city’s zoo, an open-air theatre, a boating lake and attractive expanses of greenery?
Answer: Regent’s Park.

 

12. Old Faithful is the name of the most famous geyser in this National Park in the U.S. Can you name it?
Answer: Yellowstone National Park.

 

13. How many stanzas are there in our National Anthem?
Answer: Five.

 

14. A theme Park, resembling Disneyland, was opened near Orlando, Florida. Name it:
Answer: Walt Disney World.

 

15. The Mughal emperor Shah Jahan designed the Shalimar Gardens in 1642. In which city is it?
Answer: Lahore, Pakistan.

 

16. With which month does our national calendar begin?
Answer: Chaitra.

 

Read Sociology GK Questions with Answers – Basic Sociology Questions > Automobile General Knowledge Questions 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.