Online GK Questions with Answers - General Knowledge

Online General Knowledge for PSC

Online General Knowledge for PSC

 

Online GK Questions with Answers - General Knowledge

 

1. Which American pioneer of modern dance died when her long scarf caught in the wheel of a car?
Answer: Isadora.

 

2. Which Swiss lakeside resort has an annual Television festival whose top award is The Golden Rose?
Answer: Montreux.

 

3. What was the screen of Lee Yuen Kam?
Answer: Bruce Lee.

 

4. Who was the founder of the great Magadha Empire?
Answer: Bimbisara.

 

5. Which Rajput clan once ruled over Bundelkhand?
Answer: Chandelas.

 

6. According to the Old Testament, how old was Methuselah when he died?
Answer: 969 years.

 

7. Which sport had its first set of rules drawn up in 1848; its Association founded in 1863, and its League formed in 1888?
Answer: Football.

 

8. Mount Ararat is in present day:
Answer: Turkey.

 

9. Moscow’s underground system, the Metro, carries approximately how many passengers per day?
Answer: 65,00,000.

 

10. Who founded the Golconda dynasty?
Answer: Muhammad Quli Qutb Shah.

 

11. Along with ‘Perestroika’, the other reform initiated in the USSR by Mikhail Gorbachev is “glasnost”. What is it?
Answer: Freeing the stifled voice.

 

12. What is the meaning of bumptious?
Answer: Noisy and conceited.

 

13. During the Vietnam War Da-Nang, a city in east Vietnam was much written about. Why?
Answer: It was the site of a huge military base.

 

14. When was the earliest cave, now known as cave X, done?
Answer: First century A.D.

 

15. Who invented the poison gas, the decimal point and the toilet paper?
Answer: The Chinese.

 

Online General Knowledge for PSC Part 2 (Questions 16-30)

 

16. When did Sir Alexander Fleming discover Penicillin?
Answer: 1928.

 

17. Which mineral exists in the smallest quantity in the human body?
Answer: Manganese.

 

18. Which is the most ancient Indian treatise on astrology?
Answer: Brihat-Samhita.

 

19. Any idea What Zhonghua Renmin Gongheguo is?
Answer: People’s Republic of China.

 

20. Which country in the world has the largest deposit of uranium?
Answer: Namibia.

 

21. Which claims to be ‘The King of Beers’?
Answer: Budweiser.

 

22. Which novel was originally called The Whale?
Answer: Moby Dick.

 

23. On 12th October 1187 after a 12 day siege, Saladin captured which religiously and culturally important city that had been under Crusader rule for the previous 88 years?
Answer: Jerusalem.

 

24. Which Billboard Hot 100 number 1 hit single of the 1960s opens with the lines “I thought love was only true in fairytales, meant for someone else but not for me”?
Answer: I’m A Believer (The Monkees).

 

25. An 1862 novel by Victor Hugo, a 1985 stage show by Alain Boublil and Claude-Michel Schonberg and a 2012 movie directed by Tom Hooper. What title connects these clues?
Answer: Les Miserables.

 

26. Dayton, Columbus, Cleveland, Cincinnati, Akron and Toledo; the so called ‘big six’ cities of which state of the USA?
Answer: Ohio.

 

27. Which NFL franchise ceased to exist for three years between 1995 and 1998, when its owner Art Modell formed the Baltimore Ravens and took all the players and staff with him?
Answer: Cleveland Browns.

 

28. Which rock ‘n roll singer sued HP over the name of an app that guessed the size of someone’s manhood using their shoe size?
Answer: Chubby Checker.

 

29. What seven-lettered word is the name of an icon, usually a brand logo, that appears on the URL bar when you reach a company’s website?
Answer: Favicon.

 

30. In terms of economics and politics, what number follows G7, G22 and G33?
Answer: G20.

 

Online General Knowledge for PSC Part 3 (Questions 31-50)

 

31. According to the Bible, Jews are descended from Abraham’s son, Isaac, while Arabs are descended from which other son of Abraham?
Answer: Ishmael.

 

32. What name is given in basketball to a shot by a moving player who jumps very close to the basket and shoots while in the air?
Answer: Lay Up.

 

33. The Palace of Versailles is an example of which style of architecture?
Answer: Baroque.

 

34. The Auxiliaries are the women’s branch of which religious group, best known for leaving bibles in hotel rooms?
Answer: The Gideons.

 

35. What iconic American landmark almost featured Meriwether Lewis and William Clark, Buffalo Bill and Oglala Lakota Sioux Chief Red Cloud instead of its four current residents?
Answer: Mount Rushmore.

36. In the USA, the Volstead Act of 1919 introduced it and the Blaine Act of 1933 partially repealed it. What is it?
Answer: Prohibition.

 

37. Mariner 4, Curiosity, Phobos1, Pathfinder, Climate Orbiter, Phoenix and Beagle 2 have all been projects to explore which planet in our solar system?
Answer: Mars.

 

38. What nationality links cyclist Marianne Vos, gymnast Epke Zonderland, cricketer Ryan ten Doeschate, tennis player Betty Stove and pool player Nick Van Den Berg?
Answer: Dutch (Netherlands).

 

39. Name one of the four African member nations of OPEC.
Answer: Algeria, Angola, Libya or Nigeria.

 

40. Fyodor Dostoevsky declared which Tolstoy novel about a woman’s affair with Count Vronsky to be “flawless as a work of art”?
Answer: Anna Karenina.

 

41. Gradiente Electronica, who make an android phone called the iphone, has successfully prevented Apple from using the name iPhone in which South American country?
Answer: Brazil.

 

42. Which endurance race is due to run from Lima–Tucumán–Santiago in 2013?
Answer: Dakar Rally.

 

43. Who wrote ‘The Kite Runner’ and ‘A Thousand Splendid Suns’?
Answer: Khaled Hosseini.

 

44. For which children’s (and big kid’s!) toy can we thank Ole Kirk Christiansen, the 10th son of an impoverished family from Jutland?
Answer: Lego.

 

45. The Mastretta MXT is a sports car made in which country?
Answer: Mexico.

 

46. Tony Buzan is credited with popularising which aliterative term for a diagram used to visually outline information? (Aliterative means that the words begin with the same letter.)
Answer: Mind Maps.

 

47. According to an iconic 1981 advertisement, what comes between Brooke Shields and her Calvin Klein jeans?
Answer: Nothing.

 

48. February 2013 saw the beginning of the Chinese year of which animal?
Answer: Snake (Black Snake).

 

49. Which mobile app features an Indiana Jones-like character called Guy Dangerous and saw over 1 million downloads in less than three days when its sequel was released in 2013?
Answer: Temple Run (2).

 

50. If you saw ‘Hell in a Cell’, which sport would you be watching?
Answer: Wrestling (WWE).

 

Read: General Knowledge Kerala – Kerala GK

Leave a comment