Top 100 Important Questions for Every Students

0

Top 100 Important Questions for Every Students

 

Top 100 Important Questions for Every Students

 

Online General Questions for Students part 1

 

1. Which one is the ROM’s most advanced form?
Answer: EEPROM.

 

2. A Penguin group is known as what?
Answer: Waddle.

 

3. What is the full form of CPU?
Answer: Central processing unit.

 

4. The trees of which forest turn colours as well as lose leaves in the fall?
Answer: Deciduous Forest.

 

5. In which country Adolf Hitler was born?
Answer: Austria.

 

6. Elizabeth Blackwell was the first woman who earned something in 1849. What was that?
Answer: She earned a medical degree in the US.

 

7. Which company manufactures the iPad?
Answer: Apple.

 

8. Which input device has a connection with the touch screen?
Answer: Light pen.

 

9. Mitochondria’s function is what?
Answer: Energy production.

 

10. 98% of Jellyfish is what?
Answer: Water.

 

11. The inside part of the bones contain what?
Answer: Bone marrow.

 

12. What is the name of the world’s biggest city?
Answer: Tokyo, Japan.

 

13. In each lung how many bronchioles can be found?
Answer: 30,000.

 

14. Which layer cannot be seen in the rainforest?
Answer: Overstory.

 

15. Which gas is tasteless, colorless and odorless?
Answer: Carbon Monoxide.

 

16. If you find an error in the data of the computer, what will you call?
Answer: Bug.

 

17. What is the most sensitive organ in the human body?
Answer: Skin.

 

18. Why can we see Day and night on Earth?
Answer: Rotation.

 

19. The ozone layer protects us from which ray?
Answer: Harmful UV rays of Sun.

 

20. We live in an atmospheric layer. What is it?
Answer: Troposphere.

 

21. In deserts, we find which soil?
Answer: Entisols.

 

22. An amphibian heart has how many chambers?
Answer: 3.

 

23. Why do Earthquakes happen?
Answer: It happens because of the rapid pressure release between tectonic plates.

 

24. Which planet is almost similar in size to the moon?
Answer: Mercury.

 

25. The longest bone of the human body is what?
Answer: Femur.

 

Online General Questions for Students part 2

 

26. How many milk teeth can be found in a child?
Answer: 20.

 

27. Pneumatic bones can be seen where?
Answer: Bird.

 

28. The tail of a leopard is how long?
Answer: A leopard’s tail is long as its body.

 

29. The earth has how many natural satellites?
Answer: 1.

 

30. What is the name of the most popular space telescope of NASA?
Answer: Hubble Space Telescope.

 

31. Which one is the human body’s weakest muscle?
Answer: Stapedius.

 

32. What is the common name of Sodium bicarbonate?
Answer: Washing Soda.

 

33. The leaf bug uses a specific physical adaption to guard itself. What is it?
Answer: Camouflage.

 

34. Where is the human body’s weakest muscle located?
Answer: Ear.

 

35. HTTL is an internet term. True or false?
Answer: False.

 

36. The longest coastline is seen in which continent?
Answer: Asia.

 

37. The users can see information on which part of the computer?
Answer: Monitor.

 

38. The most DNA is shared by humans with what?
Answer: Banana.

 

39. Which input device allows us to move the pointer on the computer screen?
Answer: Mouse.

 

40. What is compter’s short-term memory that is lost when you turn it off?
Answer: RAM.

 

41. Where we find Tropical Rainforests?
Answer: Equator.

 

42. The earth’s innermost layer is what?
Answer: Inner Core.

 

43. Which one is the secondary memory device?
Answer: Floppy disk.

 

44. We know Mesopotamia by which name?
Answer: Iraq.

 

45. If the storage requirement exceeds one gigabyte, which system costs the least per megabyte?
Answer: Optical disk.

 

46. What is known as an asteroid?
Answer: This is a Rocky object that orbits the sun.

 

47. Which state recently joined the U.S and number became 50?
Answer: Hawaii.

 

48. A female elephant is known as what?
Answer: Cow.

 

49. What is formed if a massive star explodes after reaching supergiant status?
Answer: Black Hole.

 

50. Which is the largest desert in the world?
Answer: Sahara.

 

Online General Questions for Students part 3

 

51. In which year the Second World War started?
Answer: 1939.

 

52. Which bird is the fastest in the world?
Answer: Peregrine falcon.

 

53. We require Secondary storage device for what?
Answer: We store a large volume of data when it exceeds the main memory’s capacity.

 

54. Do you know which language is spoken in the world the most?
Answer: Chinese.

 

55. The computer is invented by whom?
Answer: Charles Babbage.

 

56. The compiler points out what type of errors?
Answer: Syntax error.

 

57. In which year Christopher Columbus came in North America?
Answer: 1492.

 

58. What type of device if the computer monitor?
Answer: an Output device.

 

59. Which country faces the most number of earthquakes on the earth?
Answer: Japan.

 

60. Give the example of two types of main memories
Answer: ROM and RAM.

 

61. A particular metal can be seen in a liquid form at room temperature. What is it?
Answer: Mercury.

 

62. Birds’ behavior of nesting is a perfect example of what?
Answer: Instinct.

 

63. Which one is the first web-based e-mail service?
Answer: Hot mail.

 

64. Which is the world’s largest island?
Answer: Green Land.

 

65. The Great Pyramid of Giza is found where?
Answer: Egypt.

 

66. Which city is located between two continents?
Answer: Istanbul, Turkey.

 

67. The volatile memory is known as what?
Answer: RAM.

 

68. Give a web browser example
Answer: Google Chrome.

 

69. A particular state is known as the Bear State in the U.S. What is it?
Answer: Arkansas.

 

70. Which programme controls the basic functions of the computer?
Answer: CPU.

 

71. Where can you store arithmetic or logical operations?
Answer: Accumulator.

 

72. How long one full moon takes to reach the next?
Answer: 30.3 days.

 

73. Water surrounds a narrow land piece. This piece has a large landmass in its side. What is it?
Answer: Peninsula.

 

74. Which is Canada’s capital?
Answer: Ottawa.

 

75. Which protine acts like a biological catalyst?
Answer: Enzyme.

 

Online General Questions for Students part 4

 

76. New Holland is known as what?
Answer: Australia.

 

77. Humans have how many chromosome pairs?
Answer: 23.

 

78. Who is known as the father of the computer?
Answer: Charles Babbage.

 

79. The large intestine’s length is what?
Answer: 5 ft.

 

80. Which is the world’s largest fish?
Answer: Whale Shark.

 

81. What is the name of the first American President?
Answer: George Washington.

 

82. Where was the first Olympic Games played?
Answer: Greece.

 

83. What is known as Lithosphere?
Answer: Topmost layer or the crust of the earth.

 

84. Oxen group is known as what?
Answer: Yoke.

 

85. Who is “The father of the Internet?”
Answer: Vint Cerf.

 

86. We receive groundwater because of what?
Answer: Infiltration.

 

87. The deepest location in the ocean is what?
Answer: Mariana Trench.

 

88. Which instructs the computer to use its components?
Answer: Operating system.

 

89. WWW is known as what?
Answer: World Wide Web.

 

90. Arboreal animals are what?
Answer: Animals living in trees.

 

91. When two computers are connected to share information and to include data and programs is known as
Answer: Network.

 

92. Who set his foot on the moon for the first time?
Answer: Neil Armstrong.

 

93. Can frogs live in salt water?
Answer: No.

 

94. Mount Everest is located in which country?
Answer: Nepal.

 

95. The longest borders are seen between which countries?
Answer: US – Canada.

 

96. How many canine teeth can be seen in most of the adults?
Answer: 4.

 

97. Which creature sleeps with open one eye?
Answer: Dolphin.

 

98. Bilirubin is produced by which organ of human?
Answer: Liver.

 

99. If a Salt Lake evaporates, a specific type of land is formed. What is it?
Answer: Salt flats.

 

100. The First World War started in which year?
Answer: 1914.

 

Read Top 100 Geography Questions > 120 Trivia Questions

Leave A Reply

Your email address will not be published.