GK Questions in English – General Knowledge Quiz with Answers

0

GK Questions in English – with Answers

 

GK Questions in English - General Knowledge Quiz with Answers

 

General Questions

 

1. Pesto sauce is mainly made of what?
Answer: Basil

2. Name the household item invented by Hamilton Smith?
Answer: Washing Machine

3. Which country do Rugby’s Jonah Lomu represents?
Answer: New Zealand

4. A Legislative Branch consist of _
Answer: The Congress – The Senate and The House Of Representatives

5. The Divine Ponytail in football is known by whom?
Answer: Roberto Baggio

6. Civil War in Spain ended in which year?
Answer: 1939

7. Michelangelo, Donatello, Leonardo, Rafael are the four Masters _
Answer: High Renaissance

8. The feet which is palmiped means?
Answer: Webbed

9. Name the person who is known as “The Golden Bear” in the sports?
Answer: Jack Nicklaus

10. What is the location of the Executive Branch?
Answer: The White House

11. The secret identity of Peter Parker is?
Answer: Spider-Man

12. The Giant Panda usually feeds on _
Answer: Bamboo

13. The Microsoft is owned by whom?
Answer: Bill Gates

14. The number of households in the United Kingdom that currently watches TV in black & white
Answer: 13,000

15. Who built The Eiffel tower?
Answer: Alexander Eiffel

 

GK and Answers

 

16. In the calendar, you notice a total of _ months have exactly 30 days.
Answer: 4

17. The unlawful killing of a human being without malice, refers to the term _
Answer: Manslaughter

18. The periodic table of elements begin with this element as the first, name it?
Answer: Hydrogen

19. Name the metal that is liquid at room temperature?
Answer: Mercury

20. What fruit is related to Isaac Newton’s Gravity theory?
Answer: Apple

21. The term we use to refer to a baby eagle?
Answer: Eaglet

22. The children’s book having Cornish mermaid as one of its character is written by whom?
Answer: Helen Dunmore

23. University of Oxford, has its library named as _
Answer: Bodleian

24. For what measurement do the Scoville Heat Scale used?
Answer: The heat of chilies

25. The White Cliffs of Dover looks over the sea from which country?
Answer: France

26. Name the planet that has the fastest spins?
Answer: Jupiter

27. List out the names of month that has a total of 30 days.
Answer: September, April, June, November

28. The Oldest living thing on Earth is?
Answer: California’s Bristlecone Pine

29. The first battery was invented by whom?
Answer: Count Alessandro Volta

30. The regular presenters Reginald Bosanquet, Trevor McDonald, Sandy Gall, Alastair Stewart Carol Barnes and Alastair Burnett of which TV Programme?
Answer: ITv News At Ten

 

Top Questions in English

 

31. The southernmost part of England is _
Answer: Lizard Point

32. The baby butterfly also referred to as what?
Answer: Egg, Larva, Pupa

33. Name the seventh planet orbiting the sun?
Answer: Uranus

34. Where does the phrase, “We’ll always have Paris” comes from?
Answer: Movie Casablanca

35. A ten-cent coin of the US has which person’s face?
Answer: Franklin D. Roosevelt

36. What hormone carries sugar from the blood to cells?
Answer: Insulin

37. Manticore refers to _
Answer: A mythical beast that typically have the body of a lion, sting of a scorpion, and the face of a man

38. The fastest animal in the world is _
Answer: Cheetah

39. Name the country that has the large production of diamond all over the world?
Answer: South Africa

40. Explain, the term Judicial Branch?
Answer: The branch that decides the meaning of laws, how they are applied, and interprets laws based on the Constitution.

41. The term Male bovine is used to refer which animal?
Answer: Bull

42. A time period equal to 1000 years is _
Answer: Millennium

43. During St. Crispin’s day a famous battle was fought , name it?
Answer: Agincourt

44. The City Yuma, Arizona, is known to be the _ city on Earth.
Answer: Sunny

45. The United States got the Alaska in which year?
Answer: In the year 1867

46. What was Columbus in search of originally during his voyage
Answer: India

47. The needles are being used in order to heal specific points of the body; what is such treatment called?
Answer: Acupuncture

48. A Tudor Rose consist of _ number of petal
Answer: 5

49. Panda is having what complexion?
Answer: Black And White

50. Pick out the odd among the following.
a. Pocket
b. Wallet
c. Purse
d. Box
Answer: Box

 

Read 51 Online GK Quiz > Top 52 Physics Quiz Questions with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.