General Easy Trivia Quiz Questions and Answers

0

General Easy Trivia Quiz Questions and Answers’

 

General Easy Trivia Quiz Questions and Answers

 

General Trivia Questions

 

1. What is the function of Vitamin K?
Answer: Helps blood-clotting.

 

2. For how long have cockroaches infested the earth?
Answer: 350 million years.

 

3. Who were the first to notice that a snowflake has six sides?
Answer: The Chinese.

 

4. In whose books is Miss Marple the amateur detective?
Answer: Agatha Christie.

 

5. Which English poet illustrated all his major work himself?
Answer: William Blake.

 

6. Which is India’s first National Park?
Answer: Jim Corbett National Park.

 

7. Name the ‘unsinkable ship’ sank on her maiden voyage?
Answer: Titanic.

 

8. What is the superiority of Arabic numerals over Roman numerals?
Answer: Arabic numerals have the zero.

 

9. What was the ancient name of the Punjab river Jhelum?
Answer: Vitasta.

 

10. Which football player is known as ‘Black Pearl’?
Answer: Pele.

 

11. What is rubella?
Answer: German measles.

 

12. Name the pigment in ‘carrot’:
Answer: Carotene.

 

13. What is ambivalent mean?
Answer: Simultaneous existence of two conflicting attitudes.

 

14. Polyanthas, Floribunda, Hybrid Tea, Ramblers – what are these types of?
Answer: Rose.

 

15. Lawrence Durrell wrote a novel called Justine. Who had written a book with the same name much earlier?
Answer: Marquis de Sade.

 

General Easy Trivia Quiz Questions and Answers Part 2 (Questions 16-30)

 

16. The internationally accepted borderline between India and China on India’s north-east is called the:
Answer: McMahon Line.

 

READ  Ancient History Questions - Ancient History General Knowledge

17. The infection of AIDS occurs through the contamination of:
Answer: Blood.

 

18. The Berlin Wall has fallen, and pieces of it are now sold as souvenirs. When was it built?
Answer: 1961.

 

19. Who was the founder of the doctrine of ‘Advaita’ or Monism (‘there is no second’)?
Answer: Shankara.

 

20. When did the Harappan culture flourish in India?
Answer: 2500-1500 B.C.

 

21. America’s Statue of Liberty located in?
Answer: Liberty Island.

 

22. Which is the first structure of Mughal architecture in India?
Answer: Humayun’s Tomb.

 

23. What was the name of Napoleon Bonaparte’s first wife?
Answer: Josephine.

 

24. Painters like Matisse, Vlaminck, Braque, and Dufy were called Fauvists. What does ‘fauve’ mean?
Answer: Wild beast.

 

25. How would you distinguish between an Indian elephant and an African elephant?
Answer: The African elephant will have larger ears.

 

26. What is the nationality of the Nobel Prize winning novelist Miguel Angel Asturias who wrote ‘The Green Pope’ and ‘The Eyes of the Interred’?
Answer: Guatemalan.

 

27. What is ‘samizdat’ literature?
Answer: Clandestine printing and distribution of dissident literature in the USSR.

 

28. In which year was decimal coinage introduced in India?
Answer: 1957.

 

29. Synthetic vinegar is nothing but this acid, diluted?
Answer: Acetic acid.

 

30. Podiatry is a science of the diseases of the:
Answer: Feet.

 

General Easy Trivia Quiz Questions and Answers Part 3 (Questions 31-50)

 

31. Which is the biggest industrial region of Europe?
Answer: Ruhr Industrial region, Germany.

READ  50 Top Literature Quizzes - Questions for Literature Quiz

 

32. Chichen Itza is located in which Mexican state?
Answer: Yucatan.

 

33. Nicholas Udall (1505-56) is regarded as having written the first complete comedy in English. Which is it?
Answer: ‘Ralph Roister Doister.’

 

34. Of exceptional engineering interest, the Horseshoe Curve lies along a railroad near Altoona in which U.S. state?
Answer: Pennsylvania.

 

35. Which is the highest mountain in North America?
Answer: Mount Logan.

 

36. In 2002, which country relied most on nuclear power for its energy?
Answer: Lithuania.

 

37. What was Arthur Conan Doyle’s profession in real life?
Answer: Doctor.

 

38. What is the capital of Canada?
Answer: Ottawa.

 

39. In what state does the River Murray flow out to sea?
Answer: South Australia.

 

40. The Tibesti Mountains lie within which country?
Answer: Chad.

 

41. Decibel is a unit of :
Answer: Sound.

 

42. Stasi was the intelligence agency of the former:
Answer: East Germany.

 

43. An Indian won Nobel Prize for Economics in 1998. Name him:
Answer: Amartya Sen.

 

44. This country is in South America, not Africa:
Answer: Suriname.

 

45. From where Bhaskara-I was launched?
Answer: Soviet Cosmodrome.

 

46. Which “family” band has no members who are related to each other?
Answer: Ramones.

 

47. Which were the only Charlie Chaplin and Alfred Hitchcock films to have won Oscars for the Best Film?
Answer: None of Chaplin’s films won the Best Film Oscar: Rebecca directed by Hitchcock and starring Lawrence Oliver and John Fontaine.

READ  Question of General knowledge in English

 

48. Which is not a desert found in Africa?
Answer: Atacama.

 

49. Whose autobiography is titled “Yes, I Can”?
Answer: Sammy Davis Jr.

 

50. Which herb seed can be either black or white, and yields an oil that resists turning rancid?
Answer: Sesame.

 

Read: Best Trivia Questions – Online Trivia Quizzes

Leave A Reply

Your email address will not be published.