in , ,

Best Trivia Questions – Online Trivia Quizzes

Best Trivia Questions – Online Trivia Quizzes

 

Best Trivia Questions - Online Trivia Quizzes

 

Trivia Quiz

 

1. What does contrite mean?
Answer: Repentant.

 

2. In which country did the Sauna – hot steam bath, basically originate?
Answer: Finland.

 

3. Prudish Victorian England called a certain garment ‘Unmentionables’. What were they?
Answer: Trousers.

 

4. What was the basic step in the development of skyscrapers?
Answer: The invention of fire safety devices.

 

5. What is a dedicated computer?
Answer: It performs the particular kind of task assigned to it.

 

6. What is the meaning of inveigle?
Answer: To lead astray.

 

7. What is the meaning of impute?
Answer: Making someone responsible for something bad.

 

8. World’s largest passenger plane:
Answer: Super Jumbo A-380.

 

9. Super Jumbo A-380 can carry how many passengers?
Answer: 840.

 

10. The fourth largest earth quake in the world:
Answer: Tsunami which occurred in 2004 December 26th.

 

11. What is the meaning of the Japanese term ‘Tsunami’?
Answer: Harbour wave.

 

12. The concept of the zero existed; but who was the person who treated it as a number and made it the most important tool of mathematical calculation?
Answer: Brahmagupta.

 

13. What is the meaning of intransigence?
Answer: Stubbornness.

 

14. Who directed the group of scientists in the Manhattan Project which succeeded in creating the atom bomb in 1945?
Answer: J. Robert Oppenheimer.

 

15. Which insect has the largest number of species in the world?
Answer: Beetle.

 

Best Trivia Questions – Online Trivia Quizzes Part 2 (Questions 16-30)

 

See also  Top 50 GK Bits in English - GK 2020

16. L-dopa is a drug to cure:
Answer: Parkinson’s disease.

 

17. The highest mountain peak in India:
Answer: Kangchenjunga.

 

18. Which is the world’s top oil-exporting country?
Answer: Saudi Arabia.

 

19. When did Russia join NATO?
Answer: 22nd June, 1994.

 

20. The magnitude and intensity of an earthquake is measured by the:
Answer: Richter Scale.

 

21. Who discovered the North Pole?
Answer: Robert Edwin Peary.

 

22. When did R.E. Peary discover the North Pole?
Answer: 6th April 1909.

 

23. What is the meaning of opprobrious?
Answer: Expressing scorn or abuse.

 

24. Bees cannot distinguish one colour, which?
Answer: Yellow.

 

25. Which is the deepest lake in the world?
Answer: Lake Baikal.

 

26. Whales often move together in the sea. What is a group of whales called?
Answer: A school.

 

27. Which king built the Tower of London?
Answer: William the conqueror.

 

28. In which European country is the city Strasbourg?
Answer: France.

 

29. Which detective is Inspector Ghote?
Answer: H.R.F. Keating.

 

30. Einstein’s Theory of Relativity, E = me2, was a theoretical formulation. How was it experimentally proved correct?
Answer: By a solar eclipse.

 

Best Trivia Questions – Online Trivia Quizzes Part 3 (Questions 31-50)

 

31. The walls of the stomach shows a series of contractions passing from the anterior to the posterior end, are called:
Answer: Peristaltic waves.

 

32. The boiling point of oxygen in degrees Celsius is about:
Answer: -183.

 

33. The Potter’s wheel is first used in:
Answer: Mesopotamia.

See also  54 Arts and Culture Quiz - General Knowledge Questions - Learn about Arts and Culture

 

34. When a rock falls from a cliff face, the agent of erosion is usually:
Answer: Gravity.

 

35. The Pakistan President (former) who was hanged to death in 1979?
Answer: Zulfikar Ali Bhutto.

 

36. Carlo Collodi wrote a story about a wooden puppet which became human. What is its title ?
Answer: The Adventures of Pinocchio.

 

37. The fourth time President of Korea:
Answer: Syngman Rhee.

 

38. Which is the modern scientific unit of work and energy?[CR][CR](Answer: one word.)
Answer: Joule.

 

39. The name of the place where ‘the pilgrim fathers’ first established their colony in North America:
Answer: New Plymouth.

 

40. In 1813, Simon Bolivar became President of which country?
Answer: Venezuela.

 

41. The immediate cause of the Second World War was:
Answer: Germany’s invasion of Poland.

 

42. Which country has the largest land area?
Answer: Russia.

 

43. It is said that pirates and sailors, in the days of sailing ships, wore a solid gold ear-ring for a special purpose. What was it ?
Answer: To pay for their burial at sea – in the event of an untimely death.

 

44. Which country occupies Western Sahara?
Answer: Morocco.

 

45. What is Caldera?
Answer: A large volcanic depression more or less circular in shape with exceptionally large diameter.

 

46. Outside of Paris, which city contains the most French-speaking people?
Answer: Kinshasa, Democratic Republic of the Congo.

 

47. Which is the second leading cereal of the world?
Answer: Maize.

 

48. Which U.S. state was the result of “Seward’s Folly?”
Answer: Alaska.

See also  100 Geography General Knowledge Questions

 

49. The tribal region of Bangladesh is called:
Answer: Chittagong Hill Tracts.

 

50. What is the world’s busiest international passenger route?
Answer: Hong Kong-Taipei.

 

Read: Prehistoric Animals Trivia Quiz Questions

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prehistoric Animals Trivia Quiz Questions

Prehistoric Animals Trivia General Knowledge Questions

General Easy Trivia Quiz Questions and Answers

General Easy Trivia Quiz Questions and Answers