Learn General Knowledge by Answering Quiz Questions

0

Learn General Knowledge by Answering Quiz Questions

 

Learn General Knowledge by Answering Quiz Questions

 

Latest GK Quiz and Answers

 

1. Who wrote the famous novel “Alice’s Adventures in Wonderland”?
(a) Rudyard Kipling
(b) John Keats
(c) Lewis Carroll
(d) H G Wells

2. Who was the first to complete the circumnavigation of Earth?
(a) Francis Drake
(b) Columbus
(c) Magellan
(d) Vasco da Gama

3. The Nobel prize was instituted by which country?
(a) USA
(b) UK
(c) Russia
(d) Sweden

4. Which of the following is an award instituted by UNESCO?
(a) Kalinga Award
(b) Pulitzer prize
(c) Stirling prize
(d) Pritzker prize

5. Magsaysay award is given by
(a) USA
(b) UK
(c) Malaysia
(d) Philippines

6. Which of the following organisations is not associated with the UNO?
(a) ILO
(b) WHO
(c) ASEAN
(d) All of the above

7. Where is the headquarters of UNESCO situated?
(a) Rome
(b) Geneva
(c) New York
(d) Paris

8. The five permanent members of UN Security Council are
(a) Japan, West Germany, USSR, UK and USA
(b) Canada, China, France, USSR and USA
(c) Germany, China, USSR, UK and USA
(d) China, France, USSR, UK and USA

9. Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO)?
(a) New York
(b) Geneva
(c) Madrid
(d) Paris

10. The Great Victoria Desert is located in
(a) Canada
(b) West Africa
(c) Australia
(d) North America

11. Which of the following is tropical grassland?
(a) Taiga
(b) Savannah
(c) Pampas
(d) Prairies

12. The humidity of the air depends upon
(a) Temperature
(b) Location
(c) Weather
(d) All of the above

13. Who invented the ball point pen?
(a) Waterman Brothers
(b) Bicc Brothers
(c) Biro Brothers
(d) Wright Brothers

14. Which scientist discovered the radioactive element radium?
(a) Isaac Newton
(b) Albert Einstein
(c) Benjamin Franklin
(d) Marie Curie

15. Who invented Dynamite?
(a) Sir Alexander Graham Bell
(b) Benjamin Franklin
(c) Thomas Alva Edison
(d) Alfred B. Nobel

16. Who is the father of English Poetry?
(a) Charles Dickens
(b) John Milton
(c) Geoffrey Chaucer
(d) William Wordsworth

17. Who wrote the novel War and Peace?
(a) Leo Tolstoy
(b) Mahatma Gandhi
(c) Charles Dickens
(d) Rudyard Kipling

18. Who was the first woman to win the Nobel Prize?
(a) Marie Curie
(b) Bertha von Suttner
(c) Selma Lagerlöf
(d) Grazia Deledda

19. Who is called as “The Father of History”?
(a) Euclid
(b) Herodotus
(c) Aristotle
(d) Julius Caesar

20. Who wrote the novel “Anna Karenina”?
(a) Lewis Carroll
(b) Leo Tolstoy
(c) Victor Hugo
(d) Boris Pasternak

21. Who wrote the novel “A Farewell to Arms”?
(a) Charles Dickens
(b) Ernest Hemingway
(c) Thomas Hardy
(d) Aldous Leonard Huxley

22. Who wrote the controversial novel “The Satanic Verses”?
(a) William Golding
(b) Gunnar Myrdal
(c) Salman Rushdie
(d) Agatha Christie

23. Who is the author of the novel Les
Misérables?
(a) Victor Hugo
(b) ALium tofler
(c) G.Wynne
(d) Agatha Christie

24. Who wrote the book ‘Gulliver’s Travels’?
(a) Jonathan Swift
(b) Charles Dickens
(c) Charles Lamb
(d) Alexandra Dumas

25. Who wrote the book ‘Tom Sawyer’?
(a) William Shakespeare
(b) John Ruskin
(c) Mark Twain
(d) Leo Tolstoy

 

Answers

 

1. (c)
2. (c)
3. (d)
4. (a)
5. (d)
6. (c)
7. (d)
8. (d)
9. (b)
10. (c)
11. (b)
12. (d)
13. (c)
14. (d)
15. (d)
16. (c)
17. (a)
18. (a)
19. (b)
20. (b)
21. (b)
22. (c)
23. (a)
24. (a)
25. (c)

 

Read: Learn about Sports – General Knowledge Sports Quiz Questions and Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.