Some GK Questions and Answers – Random GK Quiz

0

Some GK Questions and Answers – Random GK Quiz

 

Some GK Questions with Answers

 

Some GK Questions and Answers Part 1

Some GK Questions 1-20

 

1) Who wrote Northanger Abbey?

Answer: Jayne Austin.

 

2) Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for?

Answer: His indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide.

 

3) Who ran through the streets naked crying Eureka?

Answer: Archimedes.

 

4) Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended.

Answer: November 11, 1918.

 

5) Who composed the Brandeberg concertos full names?

Answer: Johan Sebastian Bach.

 

6) Frederick Sanger is a twice recipient of the Nobel Prize for?

Answer: Chemistry in 1958 and 1980.

 

7) Who won the World Series in 1987?

Answer: Minnesota twins.

 

8) The ozone layer restricts _?

Answer: Ultraviolet radiation.

 

9) What is the correct term of address to the Pope?

Answer: Your Holiness.

 

10) Eugenics is the study of _?

Answer: Altering human beings by changing their genetic components.

 

11) In which city was Alexander Graham Bell born in 1847?

Answer: Edinburgh.

 

12) During World War II, when did Germany attack France?

Answer: 1940.

 

13) Who composed the ballets Sleeping Beauty and The Nutcracker?

Answer: Tchaikovsky.

 

14) Euclid was?

Answer: Greek mathematician.

 

15) AG Bell opened school in Boston in 1872 for Teachers of what?

Answer: The Deaf.

 

16) Ecology deals with?

Answer: Relation between organisms and their environment.

 

17) Benjamin Kubelsky 1894 fame as what comedian?

Answer: Jack Benny.

 

18) Filaria is caused by _?

Answer: Mosquito.

 

19) In the Old Testament what book comes between Obadiah.

Answer: Micah Jonah.

 

20) Goa Shipyard Limited (GSL) was established in?

Answer: 1957.

 

Some GK Questions and Answers Part 2

Some GK Questions 21-40

 

21) Robin Williams dressed in drag for which 1993 film?

Answer: Mrs. Doubtfire.

 

22) DRDL stands for?

Answer: Defence Research and Development Laboratory.

 

23) Which chess piece could be a member of the church?

Answer: Bishop.

 

24) FRS stands for?

Answer: Fellow of Royal Society.

 

25) Which German word means lightning war used in WW2?

Answer: Blitzkrieg.

 

26) Escape velocity of a rocket fired from the earth towards the moon is a velocity to get rid of the _?

Answer: Earth’s gravitational pull.

 

27) Broccoli belongs to what family of plants?

Answer: Cabbage.

 

28) Coral reefs in India can be found in?

Answer: Rameshwaram.

 

29) Who designed the first Iron ship the Great Britain in 1845?

Answer: I. Kingdom Brunel.

 

30) For safety, the fuse wire used in the mains for household supply of electricity must be made of metal having?

Answer: Low melting point.

 

31) Economic goods are _?

Answer: All commodities that are limited in quantity as compared to their demand.

 

32) Whose boat Bluebird was recently raised from Coniston water?

Answer: Donald Campbell.

 

33) During World War I Germany was defeated in the Battle of Verdun on the western front and Romania declared war on the eastern front in the year?

Answer: 1916 AD.

 

34) in 1951 which (of two) car companies introduced power steering?

Answer: Buick Chrysler.

 

35) Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in?

Answer: 2002.

 

36) Who wrote Catch 22 (both names)?

Answer: Joseph Heller.

 

37) Durand Cup is associated with the game of?

Answer: Football.

 

38) Which country set up the world’s first chemistry lab in 1650?

Answer: Netherlands.

 

39) Headquarters of UNO are situated at?

Answer: New York, USA.

 

40) What links the names Botvinik, Tal, Karpov, Fischer?

Answer: Chess World Champs.

 

Some GK Questions and Answers Part 3

Some GK Questions 41-60

Online Learning Harvard University

 

41) First International Peace Congress was held in London in?

Answer: 1843.

 

42) What is the national flower of Japan?

Answer: Chrysanthemum.

 

43) For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is?

Answer: Periscope.

 

44 Bombardier Billy Wells was seen on many Rank films. why?

Answer: Hit Gong.

 

45) G-15 is an economic grouping of _?

Answer: Third World Nations.

 

46) Where in France do claret wines come from?

Answer: Bordeaux.

 

47) Fathometer is used to measure?

Answer: Ocean depth.

 

48) What did mathematician John Napier invent in 1614?

Answer: Logarithms.

 

49) For galvanizing iron which metal is used?

Answer: Zinc.

 

50) What was the world’s first high level programming language 1957?

Answer: IBM FORTRAN.

 

51) Which country’s lower house of Parliament is called Wolesi Jirga?

Answer: Afghanistan.

 

52) Consumption was the former name of which disease?

Answer: Tuberculosis.

 

53) Hockey was introduced in the Asian Games in?

Answer: 1958 in Tokyo.

 

54) Which American state is nicknamed The Diamond State?

Answer: Delaware.

 

55) Who was chosen for the UNESCO-Madanjeet Singh Prize for the Promotion of Tolerance and Non-Violence in 2002, but was allowed to accept the prize only in November 2011?

Answer: Aung San Suu Kyi (Myanmar).

 

56) What are the Sirocco, Mistral and Chinook?

Answer: Winds.

 

57) ESCAP stands for?

Answer: Economic and Social Commission for Asia and Pacific.

 

58) Who wrote about Willy Wonka and the Chocolate Factory?

Answer: Roald Dahl.

 

59) Which day is observed as the International Day for Tolerance?

Answer: November 16.

 

60) Who, at USA customs declared, nothing but my genius?

Answer: Oscar Wilde.

 

Some GK Questions and Answers Part 4

Some GK Questions 61-80

 

61) Firdausi was a _?

Answer: Poet.

 

62) Issur Danielovitch became famous a who?

Answer: Kirk Douglas.

 

63) Scientists have found the best evidence yet for water just beneath
the surface of Europa. Europa is the icy moon of which planet?

Answer: Jupiter.

 

64) Who sailed in the Golden Hind?

Answer: Sir Francis Drake.

 

65) Himalayan Mountaineering Institute is at?

Answer: Darjeeling.

 

66) What was the name of the plantation in Gone with the Wind?

Answer: Tara.

 

67) Gloria Macapagal Arroyo was arrested for electoral fraud. She was the President of _ country?

Answer: Philippines.

 

68) Who won the 1988 Superbowl?

Answer: Washington Redskins.

 

69) Gabriel Daniel Fahrenheit was _?

Answer: A German Physicist.

 

70) Which group believes in The Great Architect of the Universe?

Answer: Freemasons.

 

71) Sarath Fonseka was sentenced to spend three more years in
prison in November 2011. He is the former army chief of _ country?

Answer: Sri Lanka.

 

72) Robert Alan Zimmerman real name of who?

Answer: Bob Dylan.

 

73) During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in?

Answer: 1099 AD.

 

74) Processed Galena produces which metal?

Answer: Lead.

 

75) Which was the first non-Arab state to recognize the Palestine
Liberation Organization (PLO) in 1975?

Answer: India.

 

76) Who wrote Gulliver’s Travels (both names)?

Answer: Jonathon Swift.

 

77) Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for _?

Answer: Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962.

 

78) What is a Ha Ha?

Answer: Sunken Fence.

 

79) For purifying drinking water alum is used?

Answer: For coagulation of mud particles.

 

80) In Japan what is Seppuku (Hari Kari)

Answer: Suicide.

 

Some GK Questions and Answers Part 5

Some GK Questions 81-100

 

81) Who won the Men’s singles title at the Hong Kong Open
badminton championships in November 2011?

Answer: Lin Dan.

 

82) Who discovered blood circulation?

Answer: William Harvey.

 

83) East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of _?

Answer: Asia.

 

84) The dunnock is another name for which common bird?

Answer: Hedge Sparrow.

 

85) Which city will host the 2018 Commonwealth Games?

Answer: Gold Coast (Australia).

 

86) If someone said they were from Hellas. which country?

Answer: Greece.

 

87) Free surface of a liquid behaves like a sheet and tends to contract to the smallest possible area due to the _?

Answer: Force of cohesion.

 

88) Who was the son of Zeus and Maia, Gods Messenger?

Answer: Hermes.

 

89) The term Bull’s eye is associated with which sports?

Answer: Shooting.

 

90) Roy Scherer jr became famous as who?

Answer: Rock Hudson.

 

91) GNLF stands for?

Answer: Gorkha National Liberation Front.

 

92) Who wrote Brave New World (full name)?

Answer: Aldus Huxley.

 

93) The Doing Business Report (DBR) is released every year by which institution?

Answer: World Bank.

 

94) What links Calabria, Liguria, Puglia and Veneto?

Answer: Regions of Italy.

 

95) Excessive secretion from the pituitary gland in the children results in _?

Answer: increased height.

 

96) Which city in Rajasthan has riding breeches named after it?

Answer: Jodhpur.

 

97) Which country’s currency is called Yen?

Answer: Japan.

 

98) Portugal has had six Kings with what first name?

Answer: John.

 

99) Fa-Hien was?

Answer: The first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya.

 

100) What martial arts name means gentle way?

Answer: Judo.

 

Read GK Short Question > Physics Important Questions

Leave A Reply

Your email address will not be published.