50 Random Knowledge Quiz Questions

0

50 Random Knowledge Quiz Questions

 

Random Questions - Online Quizzes with Answers

 

Random Knowledge Quiz Questions Part 1

 

1. How many Confederate states were there during the U.S. Civil War?
Answer: 11.

 

2. What U.S. president wrote Profiles in Courage?
Answer: John F. Kennedy.

 

3. If an Austrian asked for ‘Wiener schnitzel’ what would he get?
Answer: Breaded Veal Cutlet.

 

4. In 1813, Simon Bolivar became President of which country?
Answer: Venezuela.

 

5. In what suburb of Chicago did Frank Lloyd Wright build his first home in 1889?
Answer: Oak Park.

 

6. An important part of daily life in Brazil is the ‘Cafezinho’ served in tiny cups. What is it?
Answer: Coffee.

 

7. How many people signed the Declaration of Independence?
Answer: 56.

 

8. The breed of horses known as Clydesdales originated in what country?
Answer: Scotland.

 

9. While in Nice, France, for your first course you order ‘Bouillabaisse’. What is this?
Answer: Fish soup.

 

10. Which World War II leader was born on July 29, 1883?
Answer: Benito Mussolini.

 

11. The presence of what chemical substance distinguishes “heavy water” from common water?
Answer: deuterium.

 

12. If an Englishman asked for ‘Bangers and mash’ what would he get?
Answer: Sausage and Potatoes.

 

13. In 1517, who nailed The 95 Theses onto the door of the Palace Church of Wittenberg?
Answer: Martin Luther.

 

14. From 1925 until 1961, which of these Russian cities was known as Stalingrad?
Answer: Volgograd.

 

15. When in Belem, Brazil, you are likely to be offered a soup called “Casquinho de mucua”. What is it exactly?
Answer: Turtle soup.

READ  100 Science Quiz Questions and Answers - Science GK

 

Random Knowledge Quiz Questions Part 2 (Questions 16-30)

 

16. Counting Pope Francis, how many Popes have there been?
Answer: 266.

 

17. What state is the site of the first permanent English settlement in North America?
Answer: Virginia.

 

18. Name the great guru of Tansen who helped in developing his musical talent:
Answer: Swami Haridas.

 

19. Who was the United States’ first multi-millionaire?
Answer: John Jacob Astor.

 

20. In Norse mythology, what was known as the god of mischief?
Answer: Loki.

 

21. Name the Mughal emperor who was also an accomplished Veena player:
Answer: Aurangzeb.

 

22. Ernesto ‘Che’ Guevara died in which country?
Answer: Bolivia.

 

23. What nation’s flag was the first to be placed at the South Pole in 1911?
Answer: Norway.

 

24. The largest consumer of tea is:
Answer: The Republic of Ireland.

 

25. In what year was the Cuban Missile Crisis?
Answer: 1962.

 

26. The Separatists that landed at Plymouth Rock were primarily what religious affiliation?
Answer: Puritan.

 

27. The exotic cuisine of Vieux Carre in New Orleans, USA has delighted out-of-towners for generations. Can you name the cuisine?
Answer: Creole.

 

28. What political figure was born Vladimir Ilich Ulyanov?
Answer: Lenin.

 

29. In the 1999 James Bond movie The World Is Not Enough, who is being groomed to replace the character “Q”?
Answer: R.

 

30. Which North Indian state are you likely to be offered ‘Kahwa’ tea flavoured with Cinnamon, Cardamom and Saffron?
Answer: Kashmir.

READ  103 Basic General Knowledge Questions and Answers

 

Random Knowledge Quiz Questions Part 3 (Questions 31-50)

 

31. What is the present name of the American Standard Association?
Answer: American National Standards Institute –ANSI.

 

32. Who was the author of the book Nostromo?
Answer: Joseph Conrad.

 

33. When Israeli tribes were numbered, who were excluded?
Answer: Levite.

 

34. King Zog was the ruler of which country?
Answer: Albania.

 

35. In which name was Joan of Arc known?
Answer: Maid of Orleans.

 

36. In what suburb of Chicago did Frank Lloyd Wright build his first home in 1889?
Answer: Oak Park.

 

37. Which Indian model was selected by International fashion magazine, Cosmo Politer as cover girl?
Answer: Malaika Arora.

 

38. What were the Blues Brothers’ names?
Answer: Joliet Jake and Elwood.

 

39. Who was the author of ‘Communist Opposition in Soviet Russia?
Answer: Robert V. Daniels.

 

40. Which of these machines did Johannes Gutenberg invent?
Answer: Printing press.

 

41. The distance that light travels in a vacuum in one year:
Answer: Light-year.

 

42. Which river’s waters, headwaters and tributaries drain half the continent of South America?
Answer: Amazon.

 

43. What is the currency of Bosnia-Herzegovina:
Answer: Bosnian Convertible Mark.

 

44. What method did the Romans use to kill Jesus?
Answer: Crucifixion (Mark 15:25).

 

45. Where is the beach resort centre which was developed in Israel?
Answer: In Dead-sea.

 

46. What state was administered by Sir Charles Hotham in the 1550’s?
Answer: Victoria.

 

47. What is dandruff?
Answer: Little flakes of dead skin formed on the scalp.

READ  Easy GK Questions and Answers

 

48. Who was the God of Wine?
Answer: Dionysus.

 

49. How much is the elevation of Northern plateau?
Answer: 15,000 feet.

 

50. In which East Coast city was the Flatiron Building completed in 1902?
Answer: New York City.

 

Read: Free General Knowledge Quiz Questions

Leave A Reply

Your email address will not be published.