Online Cricket Quiz – Cricket General Knowledge Quizzes 2018

0

Online – Cricket Quizzes 2018

 

Online Cricket Quiz - Cricket General Knowledge Quizzes 2018

 

1. Which cricket team does AB De Villers play for?

Answer: South Africa.

 

2. How many runs did Sri Lanka dismiss India for in the December 2017’s Dharamshala ODI?

Answer: 113.

 

3. Who holds the current record of the most number of ODI stumpings?

Answer: MS Dhoni.

 

4. Who is the latest player from the Pakistan team to announce retirement from all forms of cricket?

Answer: Shahid Afridi.

 

5. Which Pakistan cricket player is the husband of the Indian tennis star, Sania Mirza?

Answer: Shoaib Malik.

 

6. Which cricket team had Brad Hogg played for?

Answer: Australia.

 

7. Which team had Richie Richardson captained in the 90s?

Answer: West Indies.

 

8. State whether true or false – Afghanistan has an international cricket team.

Answer: True.

 

9. State whether true or false – the highest test score of Sachin Tendulkar is 248*.

Answer: True.

 

10. How many double centuries does Rohit Sharma have to his credit in ODIs?

Answer: 3.

 

11. Who is the current captain of the England test team?

Answer: Joe Root.

 

12. With what margin did Australia beat England in the recently concluded Ashes test series?

Answer: 4-0.

 

13. Which current Indian cricketer saw a Bollywood biography released in his name in 2017?

Answer: MS Dhoni.

 

14. Who is famous for playing the ‘Helicopter Shot’?

Answer: MS Dhoni.

 

15. Which all-time great Australian player has Sachin Tendulkar often been compared to?

Answer: Ricky Ponting.

 

Latest World Cricket Quiz 2018

 

16. Who is the only Indian cricketer to have been awarded the Bharat Ratna?

Answer: Don Bradman.

 

17. Which Indian cricketer recently got married to the Bollywood star, Anushka Sharma?

Answer: Virat Kohli.

 

18. Which country is going to host the upcoming 2019 ODI World Cup?

Answer: England.

 

19. Which captain won Australia the 2015 ODI World Cup?

Answer: Michael Clark.

 

20. Which team won the 2017 ODI ICC Champions Trophy?

Answer: Pakistan.

 

21. Who is the current New Zealand captain?

Answer: Ken Williamson.

 

22. Which team does Tim Southee play for?

Answer: New Zealand.

 

23. What’s the name of the cricket stadium in Kolkata?

Answer: Eden Gardens.

 

24. This cricket-playing country has Cape of Good Hope. Which team is this?

Answer: South Africa.

 

25. Who is the current Indian head coach?

Answer: Ravi Shastri.

 

26. Who is the current Indian fielding coach?

Answer: Ramakrishnan Sridhar

 

27. Who is the regular test wicket-keeper in the Indian team?

Answer: Rishabh Pant.

 

28. Who is going to host the 2023 ODI World Cup?

Answer: India.

 

29. Which is squarer – extra cover or point?

Answer: Point.

 

30. Which is straighter – mid-wicket or long on?

Answer: Long On.

 

Read General Knowledge (GK) 2018 > Ancient History General Knowledge Part 6

Leave A Reply

Your email address will not be published.