in , ,

Ancient History Questions – Ancient History General Knowledge

Ancient History Questions – Ancient History General Knowledge

 

Ancient World History General Knowledge - History Quizzes Part 6

1. How many alphabets were there in the system developed by Phoenician?

Answer: Only twenty two letters. No vowels, only consonants.

 

2. Who added vowels to the Phoenician alphabet?

Answer: The Greeks added vowels.

 

3. How did the European alphabets get its present form?

Answer: The Romans made further improvements. Thus the European alphabet got its present form.

 

4. How old is the Egyptian civilization?

Answer: From 50001 B.C.

 

5. What is the importance of Egyptian civilization?

Answer: It is one of the oldest civilizations in the world.

 

6. Why is Egypt called the gift of Nile?

Answer: Without Nile, Egypt would have been a part of the Sahara Desert.

 

7. When did people begin to settle in the Nile Deltas?

Answer: In the Neolithic age about 5000 B.C.

 

8. Who were the early settlers of Egypt?

Answer: Libyans, Semitics and Negroes.

 

9. What was the early history of Egypt?

Answer: From 5000 B.C. to 3400 B.C., no clear history is available.

 

10. Which were the earlier kingdoms in Egypt?

Answer: Only city states.

 

11. After the early period, two kingdoms came into existence. Which were they?

Answer: The lower Egypt and Upper Egypt.

 

12. When was Egypt united into one kingdom?

Answer: By 3500 B.C.

 

13. Who was the king that united the two kingdoms?

Answer: Menes.

 

14. Which was the capital of Menes?

Answer: Memphis.

 

Ancient History Questions – Ancient History General Knowledge Part 2

 

READ  Hard Trivia Questions for Adults

15. Who was the founder of the first dynasty in Egypt?

Answer: Menes

 

16. By what name the Egyptian kings were known?

Answer: Pharaoh

 

17. What is the meaning of the word ’pharaoh’?

Answer: The man who lives in the big house.

 

18. How do people consider the king?

Answer: As God

 

19. What was the policy adopted by the pharaohs of the early period?

Answer: Peace and nonviolence.

 

20. How many dynasties have ailed Egypt?

Answer: 31 dynasties.

 

21. The rule of the pharaohs is divided into three periods. Which are they?

Answer: The pyramid age, the middle kingdom and the Imperial age.

 

22. How many dynasties were there in the old kingdom or in the Pyramid age?

Answer: Six dynasties.

 

23. How long had the old kingdom ruled Egypt?

Answer: From 3400 B.C. – 2300 B.C.

 

24. For what the old kingdom was famous for?

Answer: The pyramids.

 

25. What is a pyramid?

Answer: The tombs of the kings of Egypt. They were mountains of solid stones and bricks.

 

26. How many pyramids are there in Egypt?

Answer: About seventy in number.

 

27. Where were the pyramids built?

Answer: In Lower Egypt.

 

28. Which were the most attractive among them?

Answer: The three pyramids at Giza.

 

29. To whom do these pyramids stand for?

Answer: Pharaoh Zoser, Cheops, and Khafre.

 

30. Among the three pyramids, which was the biggest and the most beautiful one?

READ  Society and Culture True or False and Multiple Choice GK Questions

Answer: The pyramid of Cheops or king Khufu built in 2900 B.C.

 

Read Cricket General Knowledge Quizzes 2018

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Online Cricket Quiz - Cricket General Knowledge Quiz Questions and Answers 2018

Online Cricket Quiz – Cricket General Knowledge Quizzes 2018

Mathematics General Knowledge - Maths in our Society GK Questions Answers - Mathematics Around us

40 Mathematics GK Questions 2018 for Everyone