General Knowledge (GK) 2018 – 50 Quiz Questions and Answers

0

General (GK) 2018 – 50 and Answers

 

General Knowledge (GK) 2018 - 50 Quiz Questions and Answers

 

1. Who is the current President of India?

Answer: Ram Nath Kovind.

 

2. Who did Donald Trump beat in the presidential elections to become the president of the United States?

Answer: Hillary Clinton.

 

3. Who Is the current Vice-President of India?

Answer: Venkaiah Naidu.

 

4. Which team won the ICC 2017 Women’s Cricket World Cup held in England?

Answer: Australia.

 

5. Name the Zimbabwe’s veteran President who resigned in 2017 following 37 years of rule.

Answer: Robert Mugabe.

 

6. Which country prompted international condemnation by test-firing a ballistic missile across the Sea of Japan?

Answer: North Korea.

 

7. What is the UK’s step to leave the European Union popularly called?

Answer: Brexit.

 

8. Who is UK’s current prime minister?

Answer: Theresa May.

 

9. Which category 4 hurricane struck the US in August 2017?

Answer: Hurricane Harvey.

 

10. Which section of the Muslim society in Myanmar faced a genocide-like situation in 2017?

Answer: Rohingyas.

 

11. Which category 5 hurricane struck the Caribbean and the US in September 2017?

Answer: Hurricane Irma.

 

12. Which area declared unrecognized independence from Spain in 2017?

Answer: Catalonia.

 

13. Which city did the US officially recognize as Israel’s capital in 2017?

Answer: Jerusalem.

 

14. Who is the current president of the World Bank?

Answer: Jim Yong Kim.

 

15. Who is the current secretary-general of the United Nations?

Answer: Antonio Guterres.

 

16. Who is the current president of the World Trade Organization?

Answer: Roberto Azevedo.

 

17. Over which border region did China and India get into an issue recently?

Answer: Doklam.

 

18. How many countries does the world currently have in total?

Answer: 195.

 

19. Which is the smallest country in the world by area?

Answer: Vatican City.

 

20. Which is the smallest country in the world by population?

Answer: Vatican City.

 

21. Which is the largest country in the world by area?

Answer: Russia.

 

22. Which is the largest country in the world by population?

Answer: China.

 

23. Which country has the richest economy of the world by GDP measure?

Answer: USA.

 

24. Which country has the poorest economy of the world by GDP measure?

Answer: Central African Republic.

 

25. Who won the 2017 Nobel Prize for Literature?

Answer: Kazuo Ishiguno.

 

Basic (GK) Quiz 2018

 

26. Who won the 2017 Nobel Prize for Economics?

Answer: Richard Thaler.

 

27. Which movie won the 2017 Best Picture Award at the Oscars?

Answer: Moonlight.

 

28. Who won the 2017 Best Actress Award at the Oscars?

Answer: Emma Stone.

 

29. Who won the 2017 Best Actor Award at the Oscars?

Answer: Casey Affleck.

 

30. Who is the winner of the 2017 Man Booker Prize?

Answer: George Saunders.

 

31. Who is currently the richest man in the world?

Answer: Jeff Bezos.

 

32. Who is currently the richest woman in the world?

Answer: Alice Walton.

 

33. Who is currently the richest man in India?

Answer: Mukesh Ambani.

 

34. Who is currently the richest woman in India?

Answer: Savitri Jindal.

 

35. Who is currently the fastest athlete in the world?

Answer: Usain Bolt.

 

36. Who is currently the fastest woman athlete in the world?

Answer: Florence Griffith-Joyner.

 

37. Who is currently the fastest swimmer in the world?

Answer: Michael Phelps.

 

38. Who is the tallest man ever?

Answer: Robert Pershing Wadlow.

 

39. Who is the oldest person ever?

Answer: Jeanne Clement.

 

40. Who is the current prime minister of Pakistan?

Answer: Shahid Khaqan Abbasi.

 

41. Who is the current president of China?

Answer: Xi Jinping.

 

42. Who is the current president of Japan?

Answer: Shinzo Abe.

 

43. What is the full form of UNESCO?

Answer: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization.

 

44. What is the full form of UNICEF?

Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund.

 

45. Name the capital of Sweden.

Answer: Stockholm.

 

46. Name the capital of Ireland.

Answer: Dublin.

 

47. Name the world’s largest hot desert.

Answer: Sahara Desert.

 

48. Name the world’s second-largest hot desert.

Answer: Arabian Desert.

 

49. Name the world’s largest river (by discharge).

Answer: Amazon.

 

50. Name the world’s longest river.

Answer: Nile.

 

Read 50 Math Quiz Questions Answers > Online Cricket Quiz Questions and Answers 2018

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.