Novels and Authors General Knowledge Questions Answers

0

Novels and Authors Answers

 

Novels and Authors General Knowledge Questions Answers

 

1. In which novel does this statement occur? “All animals are equal, but some animals are more equal”?
Answer: Animal Farm.

 

2. Who wrote, “There’s no sweeter tobacco comes from Virginia, and no better brand than “Three Castles”?
Answer: William Makepeace Thackeray.

 

3. Who was the first woman novelist in England?
Answer: Aphra Behn (1640-89).

 

4. Whose detective is ‘Lord Peter Wimsey’?
Answer: Dorothy L. Sayers.

 

5. About literacy editors who said, sadly, ‘No passion in the world is equal to the passion to alter someone else’s draft’?
Answer: H.G. Wells.

 

6. What is a trashy novel?
Answer: A combination of traditional and romantic.

 

7. Which science fiction writer wrote “Pebbles in the sky”?
Answer: Isaac Asimov.

 

8. Which American Jewish novelist got the Nobel Prize for peace?
Answer: Elie Wiesel.

 

9. Who is the winner of 1989 Booker Prize?
Answer: Kazuo Ishiguro.

 

10. Who really is John Le Carre?
Answer: David John Moore Cornwell.

 

11. ‘Wandering’, ‘Journey to the East’ are some of the books by this author who wrote a book on Indian characters which was later filmed. Who is he?
Answer: Hermann Hesse, The filmed book is “Siddhartha”.

 

12. Who wrote the perennial children’s classic ‘Swiss Family Robinson’?
Answer: Johann David Wyss.

 

13. Who wrote the popular Famous French Novel ‘Gigi’?
Answer: Colette.

 

14. Who wrote the famous Malayalam Novel ‘Chemmeen’?
Answer: Thakazhi Sivasankara Pillai.

 

15. Mr. Henry James writes fiction as if it were a painful duty – a critic said. Who?
Answer: Oscar Wilde.

 

16. Whose detective is Philip Marlowe?
Answer: Raymond Chandler’s.

 

17. How many stories does Boccaccio’s ‘Decameron’ contain?
Answer: 100.

 

18. Which is the first Inspector Maigret book by Simenon?
Answer: Inspector Maigret Investigations.

 

19. In which country was Boris Pasternak’s ‘Dr. Zhivago’ first published?
Answer: Italy.

 

20. When was ‘Dr. Zhivago’ first published?
Answer: 1957.

 

Read Poetry and Poets Questions > Drama GK Questions with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.