in , ,

Drama GK Quiz – Questions about Artists and Dramatist

Drama GK Quiz – Questions about Artists and Dramatist

 

Drama GK Questions with Answers - Questions about Artists and Dramatist in Drama

 

1. A modern dramatist said this in explanation of his craft: “Life is very nice, but it lacks form. It’s the aim of art to give it some”. Which dramatist?
Answer: Jean Anouilh.

 

2. The Seven Years War (1756-63) is the background of one of Bertolt Brecht’s plays. Which?
Answer: Mother Courage.

 

3. ‘It is a woman’s business to get married as soon as possible, and a man’s to keep unmarried as long as he can, Where is this said?
Answer: Bernard Shaw’s ‘Man and Superman’.

 

4. ‘The Admirable Crichton’ (1902) has been an ever-popular play on the stage. Who wrote it?
Answer: James Barrie.

 

5. Nicholas Udall (1505-56) is regarded as having written the first complete comedy in English. Which is it?
Answer: Ralph Roister Doister.

 

6. “Sweet Helen, make me immortal with a Kiss” whose supplication is this?
Answer: Dr. Faustus.

 

7. In which language did Henrik Ibsen originally write?
Answer: Norwegian.

 

8. Pierre Augustine Beaumarchais wrote the brilliant comedy ‘The Marriage of Figaro’ (1784), which was made into an opera, by:
Answer: Mozart.

 

9. Oscar Wilde’s ‘Salome’ was illustrated by a contemporary illustrator. Who?
Answer: Aubrey Beardsley.

 

10. This dramatist came into prominence with his play ‘Rosencrantz and Guildenstern Are Dead’ (1966). Who is he?
Answer: Tom Stoppard.

 

11. Who wrote ‘A Taste of Honey’, hailed as a landmark in the school of ‘Kitchen Sink’ realism?
Answer: Shelagh Delaney.

 

12. Bertolt is chiefly known as a dramatist, but he also wrote a novel. Which is it?’
Answer: Three Penny Novel.

See also  Latest General Knowledge MCQ - Online Quiz Questions

 

13. Arthur Miller wrote a screenplay especially for his wife, Marilyn Monroe. Which is it?
Answer: The Misfits.

 

14. Harold Pinter an eminent dramatist has also written screenplays. Name one among them:
Answer: The French Lieutenant Woman.

 

15. ‘A Man for All Seasons’, a play on the life of Sir Thomas More, is his best-known work. Who is he?
Answer: John Osborne.

 

16. ‘The Rising of the Moon’ is one of the most well-known one-act plays to come cut of Ireland. Who wrote it?
Answer: Lady Gregory.

 

17. ‘A Game at Chess’ a comic drama, was written by:
Answer: Thomas Middleton.

 

18. Who said, “A drama critic is a person who surprises the playwright by informing him of what he meant”?
Answer: Wilson Mizner.

 

19. This play when first performed at the Abbey Theatre, Dublin, so shocked the audience that there were a riot. Which is it?
Answer: The Playboy of the Western World by Synge.

 

20. Who is the character in a seventeenth-century drama who goes on dancing as she hears the news of three deaths, but finally drops dead?
Answer: Calantha.

 

Read Novels and Authors General Knowledge Questions Answers

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Novels and Authors General Knowledge Questions Answers

Novels and Authors General Knowledge Questions Answers

Literature General Knowledge Questions and Answers

Literature General Knowledge Questions and Answers