New GK Questions – Learn GK Online

0

New GK Questions – Learn GK Online

 

New GK Questions - Learn GK Online

 

New GK Questions and Answers Part 1

New GK Questions 1-20

 

1) What does Hygrometer measure?

Answer: Relative Humidity or moisture content in atmosphere.

 

2) How many rings on the Olympic flag?

Answer: Five.

 

3) Jalabiya is the traditional dress of which country? – 

Answer: Saudi Arabia.

 

4) What colour is vermilion a shade of?

Answer: Red.

 

5) A ‘doe’ is what kind of animal?

Answer: A female deer.

 

6) King Zog ruled which country?

Answer: Albania.

 

7) Sarafan is the dress worn in _?

Answer: Russia.

 

8) What colour is Spock’s blood?

Answer: Green.

 

9) What does Radar Gun measure?

Answer: Speed of moving objects.

 

10) Where in your body is your patella?

Answer: Knee (it’s the kneecap).

 

11) What does CITIUS, ALTIUS, FORTIUS mean?

Answer: Olympic Motto meaning “Faster, Higher, Stronger”.

 

12) Where can you find London Bridge today?

Answer: USA (Arizona).

 

13) Cheongsam is the dress worn in?

Answer: China.

 

14) What spirit is mixed with ginger beer in a Moscow mule?

Answer: Vodka.

 

15) The shining object on new moon day is?

Answer: Planet Venus.

 

16) Who was the first man in space?

Answer: Yuri Gagarin.

 

17) This is cloud of gas is typically called _?

Answer: Nebula.

 

18) What would you do with a Yashmak?

Answer: Wear it – it’s an Arab veil.

 

19) What does Spirometer measure?

Answer: Volume of air inspired and expired by the lungs.

 

20) Who betrayed Jesus to the Romans?

Answer: Judas Iscariot.

 

New GK Questions and Answers Part 2

New GK Questions 21-40

 

21) Ashes Trophy is related to which sport?

Answer: Cricket.

 

22) Which animal lays eggs?

Answer: Duck billed platypus.

 

23) What does Seismometer measure?

Answer: Motions of the ground.

 

24) On television what was Flipper?

Answer: Dolphin.

 

25) Masters Trophy is related to which sport?

Answer: Golf.

 

26) Who’s band was The Quarrymen?

Answer: John Lennon.

 

27) Thomas and Uber cup is related to which sport?

Answer: Badminton.

 

28) Which was the most successful Grand National horse?

Answer: Red Rum.

 

29) Davis cup is related to which sport?

Answer: Men’s Tennis.

 

30) Who starred as the Six Million Dollar Man?

Answer: Lee Majors.

 

31) What metal has the chemical symbol Pb?

Answer: Lead.

 

32) In the song Waltzing Matilda, What is a Jumbuck?

Answer: Sheep.

 

33) Bronze is made from what two metals?

Answer: Copper and tin.

 

34) Who was Dan Dare’s greatest enemy in the Eagle?

Answer: Mekon.

 

35) What is the chemical symbol of gold?

Answer: Au.

 

36) What is Dick Grayson better known as?

Answer: Robin (Batman and Robin).

 

37) What is the only metal that is liquid at room temperature?

Answer: Mercury.

 

38) What was given on the fourth day of Christmas?

Answer: Calling birds.

 

39) The Atoms are most stable when their outer shells are full. True or False? 

Answer: True.

 

40) What was Skippy ( on TV )?

Answer: The bush kangaroo.

 

New GK Questions and Answers Part 3

New GK Questions 41-60

 

41) In which town was Jesus born?

Answer: Bethlehem.

 

42) What does a funambulist do?

Answer: Tightrope walker.

 

43) What does Hydrometer measure?

Answer: Specific gravity (or relative density) of liquids.

 

44) What is the name of Dennis the Menace’s dog?

Answer: Gnasher.

 

45) What sport is played at Wimbledon?

Answer: Tennis.

 

46) What are bactrians and dromedaries?

Answer: Camels (one hump or two).

 

47) Filtration separates mixtures based upon their particle size. True or False?

Answer: True.

 

48) Who played The Fugitive?

Answer: David Jason.

 

49) A party consists of grandmother, father, mother, four sons, and their wives and one son and two daughters to each of the sons. How many females are there in all?

Answer: 14.

 

50) Who was the King of Swing?

Answer: Benny Goodman.

 

51) Where was Lord Buddha born?

Answer: Lumbini.

 

52) Who was the first man to fly across the channel?

Answer: Louis Bleriot.

 

53) What country does the soccer player Wayne Rooney come from?

Answer: England.

 

54) Who starred as Rocky Balboa?

Answer: Sylvester Stallone.

 

55) Spider a kind of insect has six legs. True or False?

Answer: False.

 

56) In which war was the charge of the Light Brigade?

Answer: Crimean.

 

57) Find the value of 7 ° + 8 ° =?

Answer: 2.

 

58) Who invented the television?

Answer: John Logie Baird.

 

59) What does Barometer measure?

Answer: Atmospheric Pressure.

 

60) Who would use a mashie niblick?

Answer: Golfer.

 

New GK Questions and Answers Part 4

New GK Questions 61-80

 

61) In what country were the 2010 Winter Olympic Games held?

Answer: Canada.

 

62) In the song who killed Cock Robin?

Answer: Sparrow.

 

63) Kelvin is a measure of temperature. True or False?

Answer: True.

 

64) What do deciduous trees do?

Answer: Lose their leaves in winter.

 

65) What will be the next number in the following series of numbers 2,4,16, _?

Answer: 256.

 

66) In golf what name is given to the No 3 wood?

Answer: Spoon.

 

67) What does Altimeter measure?

Answer: Altitude of an object above a fixed level.

 

68) If you have caries who would you consult?

Answer: Dentist (its tooth decay).

 

69) A typical golf course features how many holes?

Answer: 18.

 

70) What other name is Mellor’s famously known by?

Answer: Lady Chatterley’s Lover.

 

71) Electrons are larger than atoms. True or False?

Answer: False.

 

72) What did Jack Horner pull from his pie?

Answer: Plum.

 

73) Arrange the words given below in a meaningful sequence. 1. Family 2.Community 3.Member 4.Locality, 5.Country

Answer: The correct order is: Member, Family, Community, Locality, and Country.

 

74) How many feet in a fathom?

Answer: Six.

 

75) Which country won the most number of medals in the 2012 Olympics?

Answer: USA.

 

76) Which film had song Spring time for Hitler?

Answer: The Producers.

 

77) Which God is believed to reside at Mount Kailash?

Answer: Lord Shiva.

 

78) Name the legless fighter pilot of ww2?

Answer: Douglas Bader.

 

79) Floatation separates mixtures based on density. True or False?

Answer: True.

 

80) What was the name of inn in Treasure Island?

Answer: Admiral Benbow.

 

New GK Questions and Answers Part 5

New GK Questions 81-100

 

81) These leaves are used for treating flu, cold, and pneumonia:

Answer: Eucalyptus.

 

82) What was Erich Weiss better known as?

Answer: Harry Houdini.

 

83) Where did Olympic Games originate?

Answer: Greece.

 

84) Who sailed in the Nina – Pinta and Santa Maria?

Answer: Christopher Columbus.

 

85) Atomic bombs work by atomic fission. True or False?

Answer: True.

 

86) Which leader died in St Helena?

Answer: Napoleon Bonaparte.

 

87) What is the name of an adult female horse?

Answer: Mare.

 

88) Who wrote Gone with the Wind?

Answer: Margaret Mitchell.

 

89) What does Anemometer measure?

Answer: Speed of wind.

 

90) What does ring a ring a roses refer to?

Answer: The Black Death.

 

91) How many bases are there on a baseball field?

Answer: 4.

 

92) Whose nose grew when he told a lie?

Answer: Pinocchio.

 

93) What is the most recognizable physical feature of the male lion?

Answer: Its mane.

 

94) Who has won the most Oscars?

Answer: Walt Disney.

 

95) What was the popular name of Edson Arantes do Nascimento?

Answer: Pele.

 

96) What would a Scotsman do with a spurtle?

Answer: Eat porridge (it’s a spoon).

 

97) Identify the sport: Two teams of 6 players each try to ground a ball into the opposing zone, over a net, by hitting it with their hands?

Answer: Volley Ball.

 

98) Which award has the words for valour on it?

Answer: Victoria Cross.

 

99) Carl and the Passions changed band name to what

Answer: Beach Boys.

 

100) What are female elephants called?

Answer: Cows.

 

Read Fashion and Clothing Quiz Questions Answers > Basic General Knowledge Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.