in , , ,

Human Body Biology Quiz Questions – Learn more about Human Body – Science Quiz

Human Body Biology Quiz Questions – Learn more about Human Body – Science Quiz

 

Human Body Biology Quiz Questions

 

1) How many bones are there in the Spinal Column?

Answer: 33 bones

 

2) Which gland in the human body is referred to as the gland of emergency with triple F-fight, flight and fright?

Answer: Adrenal gland. It is situated above the kidneys

 

3) What name is given to two tubes which lead from the wind pipe to the lungs?

Answer: Bronchus

 

4) What is the capacity of the human stomach?

Answer: Approximately four pints

 

5) Which gland in the body secretes the hormone cortisone?

Answer: The adrenal gland

 

6) Which part of your body stops moving if you suffer from ‘athetosis’?

Answer: Fingers and toes

 

7) Which part of the human body is affected in the disease called ‘Glaucoma’?

Answer: Eyes

 

8) What is the amount of blood ejected by the ventricles in one minute?

Answer: 5 liters

 

9) Which blood group did the first people belong to?

Answer: It belongs to group O

 

10) How much blood circulates on an average in the body of an adult human being?

Answer: About 5 liters of blood

 

11) Which prevents the bleeding of gums?

Answer: Ascorbic acid

 

12) What is the volume of brain of an average human being?

Answer: 1500 cubic centimeter

 

13) Which human bones, connected with head?

Answer: Skull

 

14) Which human bones connected with neck?

Answer: Atlas

 

15) What ailment is caused by the blockage of blood vessel by a blood clot?

READ  Chemistry Important Questions 2020

Answer: Thrombosis

 

Learn Biology and Science – GK Questions

University of Washington Department of Biology

 

16) What is the importance of cholesterol in our body?

Answer: Cholesterol is essential to the body for the metabolism of fats and Vitamin D

 

17) What is the average heart-beat in a human body per minute?

Answer: 72

 

18) What is the function of the kidneys in the human body?

Answer: To filter the nitrogenous waste from the blood and to secrete it in the form of urine

 

19) What is the circulatory system in the body?

Answer: Arteries and veins

 

20) What causes Pneumonia?

Answer: Bacteria

 

21) Write about Arteries Vessels:

Answer: Arteries are the vessels which take away blood from the heart to the various parts of the body

 

22) What are the functions of veins?

Answer: Veins are the vessels which carry blood to the heart from various parts of the body

 

23) What does the nervous system contain?

Answer: It contains the brain, nerves and the spinal cord

 

24) How many bones are the contents of the entire frame work of the human body?

Answer: 206 bones

 

25) Which gland is associated with Goiter?

Answer: Thyroid gland

 

26) What are the three types of muscles found in human body?

Answer: Voluntary, involuntary and cardiac muscles

 

27) Where is heart located?

Answer: On the left side of the chest

 

28) What is the duration of digestion in the small intestine in the human body?

READ  General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams

Answer: Approximately 12 hours

 

29) Which gland produces hormones in human body?

Answer: Endocrine glands

 

30) Which gland controls the endocrine gland?

Answer: Pituitary gland

 

Read: Visual Programming Computer Quiz > Chemistry Important Questions 2020

 

Check General Knowledge and Quiz Questions (Daily Update)

Written by Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chemistry Quiz Chemicals and Elements

Chemistry Important Questions 2020

Visual Programming Questions and Answers

Visual Programming Questions and Answers – Programming Language Quiz