100 New GK Question 2020 in English

New GK Question 2020 in English

 

100 Best General Questions and Answers - Best Quiz Questions

 

New GK Question 2020 in English Part 1

 

1) Who discovered magnetic field of electric current?
Answer: Faraday.

 

2) The moon is a planet or satellite?
Answer: Satellite.

 

3) Which country is the largest producer of rubber?
Answer: Malaysia.

 

4) When days and nights are equal throughout the globe?
Answer: When the sun is above equator.

 

5) Where is The Great Victoria Desert located in?
Answer: Australia.

 

6) Where is the headquarters of the UNESCO situated?
Answer: Paris.

 

7) Aspirin is the common name of?
Answer: Acetylsalicylic Acid.

 

8) What are the dimensions of basketball court for the Olympics and World Tournaments?
Answer: 28m X 15m.

 

9) Which UN body deals with population problem?
Answer: UNFPA.

 

10) From which mineral is radium obtained?
Answer: Pitchblende.

 

11) What is the capital of Greece?
Answer: Athens.

 

12) What is the largest flower in the world?
Answer: Rafflesia.

 

13) Which is the biggest literary award of Britain?
Answer: David Cohen Award.

 

14) L.P.G. is a hydrocarbon consisting of a mixture of?
Answer: Propane and Butane.

 

15) What is the longest river on Earth?
Answer: The Nile River.

 

16) Along with whom did Bill Gates found Microsoft?
Answer: Paul Allen.

 

17) A device used for increasing the strength of electric signal is called?
Answer: Amplifier.

 

18) What is the smallest planet in the Solar System?
Answer: Mercury.

 

19) What is the name of NASA’s most famous space telescope?
Answer: Hubble Space Telescope.

 

20) “Black Pearl” was the name given to?
Answer: Pele.

 

New GK Question 2020 in English Part 2 (Questions 21-40)

 

21) The Panda belongs to the same family as that of?
Answer: Bear.

 

22) The intensity of Earthquakes is measured on?
Answer: Richter Scale.

 

23) The hardest substance available on earth is?
Answer: Platinum.

 

24) Is dolphin a mammal?
Answer: True.

 

25) AIDS stands for?
Answer: Acquired Immune Deficiency Syndrome.

 

26) How many senses a human being has?
Answer: Five.

 

27) Diseases which spread by contact are called?
Answer: Contagious diseases.

 

28) A method of treating cancer or tumor growth using chemicals is known as?
Answer: Chemotherapy.

 

29) How many bones an adult human body has?
Answer: 206.

 

30) What is the largest mammal in the world?
Answer: Blue Whale.

 

31) World’s largest railway station?
Answer: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York.

 

32) “Entomology” is the science that studies about?
Answer: Insects.

 

33) Where is “Garampani” sanctuary located?
Answer: Diphu, Assam, India.

 

34) Hitler party which came into power in 1933 is known as?
Answer: Nazi Party.

 

35) FFC stands for?
Answer: Film Finance Corporation.

 

36) Who was the fastest shorthand writer?
Answer: Dr. G. D. Bist.

 

37) The term `Knock Out’ is associated with?
Answer: Boxing.

 

38) Who conducted first human heart transplant operation and on whom it as conducted?
Answer: Dr. Christian Bernard on Louis Washkansky in 1967.

 

39) Who developed the telescope?
Answer: Galileo.

 

40) Who receives “Dronacharya” Award?
Answer: Sports Coaches.

 

Top 100 New GK Question 2020 in English Part 3 (Questions 41-60)

 

41) Who was the first Indian to be-elected to the British Parliament?
Answer: Dadabhai Naoroji.

 

42) Headquarters of Amnesty International is at?
Answer: London.

 

43) The Yellow Stone National Park is in?
Answer: U. S. A.

 

44) When a man circles round the earth in a satellite, then?
Answer: Mass remains constant but weight becomes zero.

 

45) The weight of an object at the poles is greater than at the equator, why?
Answer: Because Gravitational pull is more at the poles.

 

46) What was the first metal used by the man?
Answer: Copper.

 

47) The water in an open pond remains cool even in hot summer because?
Answer: Water absorbs heat less rapidly than the atmosphere.

 

48) The first Indian to secure a Grandmaster norm in chess is?
Answer: Vishwanathan Anand.

 

49) The overall length of a Badminton court is?
Answer: 44 feet.

 

50) The old name of table tennis was?
Answer: Ping Pong.

 

51) The intersecting lines drawn on maps and globes are called?
Answer: Geographic grids.

 

52) Football legend Pele belonged to?
Answer: Brazil.

 

53) Who is the father of Geometry?
Answer: Euclid.

 

54) When the chairmanship/presidency of the UN Security Council rotates among the Council Members?
Answer: Every Month.

 

55) Where is Permanent Secretariat to coordinate the implementation of SAARC program located?
Answer: Kathmandu.

 

56) The United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) is located at which place?
Answer: Geneva.

 

57) Amnesty International is an organization associated with which field?
Answer: Protection of human rights.

 

58) Where is The headquarters of World Intellectual Property Organization (WIPO) located?
Answer: Geneva.

 

59) When World Red Cross and Red Crescent Day get celebrated?
Answer: May 8.

 

60) Friction can be reduced by?
Answer: Changing from sliding to rolling.

 

New GK Question 2020 in English Part 4 (Questions 61-80)

 

61) Fire temple is the place of worship of which religion?
Answer: Zoroastrianism (Parsi Religion).

 

62) Carbon, diamond and graphite are together called?
Answer: Allotropes.

 

63) Permanent hardness of water, due to sulphates of the metal, can be destroyed by the use of?
Answer: Zeolites.

 

64) The most potent greenhouse gas is?
Answer: Water Vapor.

 

65) Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is a trade agreement under negotiation between?
Answer: European Union and USA.

 

66) Which is the highest literary award of the world?
Answer: Booker Prize.

 

67) Which body of UNO gives advisory opinion on legal matters to the bodies and special agencies of the UNO?
Answer: International Court of Justice.

 

68) When was Mandela inaugurated as first black President?
Answer: 1994.

 

69) When was table tennis introduced in Olympics?
Answer: 1988 at Seoul.

 

70) When was Mona Lisa painted by Leonardo da Vinci?
Answer: 1504 AD.

 

71) Where was the headquarters of European Union located?
Answer: Brussels.

 

72) Where is the headquarters of International Atomic Energy agency located?
Answer: Vienna.

 

73) With which activity is the wall street in New York, U.S.A. associated?
Answer: Banking and Finance.

 

74) Which civilization is considered as oldest civilization of the world?
Answer: Mesopotamian Civilization.

 

75) Who is considered as the master of Greek comedy?
Answer: Aristophanes.

 

76) Who is known as the father of Modern Medicine?
Answer: Hippocrates.

 

77) Who is known as Man of Blood and Iron?
Answer: Bismarck.

 

78) On which island of France, Napoleon was born?
Answer: Corsica.

 

79) Who was the king during the french revolution?
Answer: Louis XVI.

 

80) ‘Boston Tea Party’ protest was associated with which revolution?
Answer: Revolution of America.

 

New GK Question 2020 in English Part 4 (Questions 81-100)

 

81) Napoleon was exiled to the Saint Helena after the defeat in the war of?
Answer: Waterloo.

 

82) Adolf Hitler was also known as?
Answer: Fuhrer.

 

83) Two Presidents of USA were father and son. What were their names?
Answer: Their names were John Adams & Quincey.

 

84) Hitler’s secret service was also known as?
Answer: Gestapo.

 

85) Who was the last emperor of Rome?
Answer: Romulus Augustus.

 

86) Florence Nightingale was known as?
Answer: Lady of the Lamp.

 

87) In 1806, the Holy Roman Empire was dissolved by?
Answer: Napolean.

 

88) Who was the first prime minister of independent Kenya?
Answer: Jomo Kenyatta.

 

89) During second world war, atomic bombs were dropped in which city of Japan?
Answer: Hiroshima.

 

90) Who is also known as the Bible of English Constitution?
Answer: Magna Carta.

 

91) China was also known as?
Answer: Chung hua.

 

92) Which disease struck Europe in the 14th century?
Answer: Plague.

 

93) Abraham Lincoln, the American President was a republican from?
Answer: Illinois.

 

94) In 1867, USA purchased Alaska from?
Answer: Russia.

 

95) King Leopold was from?
Answer: Belgium.

 

96) Adolf Hitler was the dictator of?
Answer: Germany.

 

97) Pearl Harbour is located in?
Answer: Hawai.

 

98) The 1st person to set foot on Moon was?
Answer: Neil Armstrong.

 

99) The first British University to admit women for degree courses was?
Answer: London University.

 

100) How many children did Queen Victoria have?
Answer: 9.

 

Read: Test Your General Knowledge – What do you know? Part 2

1 thought on “100 New GK Question 2020 in English”

Leave a comment