Literature Quiz Questions with Answers Part 2 – How Well Do You Know Literature

0

Literature Part 2 – How Well Do You Know Literature

 

Literature Quiz Questions with Answers Part 2 - How Well Do You Know Literature

 

1. What ‘I’ is The Chinese Book Of divination?
Answer: I Ching.

 

2. Who wrote the poems “Ozymandias” and “Ode to the West Wind”?
Answer: Shelley.

 

3. What ‘TOTH’ Is A. A. Milne’s play taken from a book by Kenneth Grahame?
Answer: Toad of Toad Hall.

 

4. What book about four days in Iowa took Robert J. Waller two weeks to write, and topped bestseller lists for seven months?
Answer: The Bridges of Madison County.

 

5. Which comic actor and writer co-wrote the book “Life and How to Survive It”?
Answer: John Cleese.

 

6. What town was the birthplace of William Shakespeare?
Answer: Stratford-upon-Avon.

 

7. Who wrote Myra Breckinridge, Lincoln and Julian?
Answer: Gore Vidal.

 

8. What ‘N’ is the bird Keats wrote an ode to?
Answer: Nightingale.

 

9. What was the only novel to be written by Margaret Mitchell?
Answer: Gone with the Wind.

 

10. Which Author created The Sleuths Miss Jane Marple and Hercule Poirot?
Answer: Agatha Christie.

 

11. Which 4 letter word for having sex first appeared in a dictionary in 1986?
Answer: Bonk – not the obvious one!

 

12. Which ‘JE’ is Governess to The Ward Of Mr Rochester, in the book bearing her name?
Answer: Jane Eyre.

 

13. How many sonnets did William Shakespeare write?
Answer: 154.

 

14. Which authors first (unsuccessful) book was inland voyage?
Answer: Robert Louis Stevenson.

 

15. Who wrote “An Outcast of the Islands”?
Answer: Joseph Conrad.

 

16. Who wrote Charlie And The Chocolate Factory?
Answer: Roald Dahl.

 

17. In which Thomas Hardy novel does the character BathSheba Everdene Appear?
Answer: Far from the Madding Crowd.

 

18. Who wrote the science fiction novel Slaughterhouse Five?
Answer: Kurt Vonnegut.

 

19. What seven words provide the opening line of the Shakespeare play Richard III?
Answer: Now is the winter of our discontent.

 

20. Which group of fans are the only ones to be mentioned in the Oxford English Dictionary?
Answer: Trekkies.

 

21. Who wrote the novel Invisible Man In 1952?
Answer: Ralph Waldo Emerson.

 

22. John Ridd is the male lead in which book with a girl’s name as its title?
Answer: Lorna Doone.

 

23. Which great book was started in Bedford Jail In 1675?
Answer: The Pilgrim’s Progress.

 

24. The authorised version of the Holy Bible was made at the order of which king?
Answer: James The First (1611).

 

25. Which novel opens with the words, ‘Last night I dreamed I went to Manderley again … ”
Answer: Rebecca.

 

Online Literature 2017 – 2018

 

26. Who wrote about a pig called the Empress of Blandings?
Answer: P G Wodehouse.

 

27. Whose 1995 novel The Moor’s Last Sigh enraged Hindu militants in
India?
Answer: Salman Rushdie’s.

 

28. Which county shares its name with the first name of an English author?
Answer: Somerset (Maugham).

 

29. What title is held by Shakespeare’s Cymbeline?
Answer: King of Britain.

 

30. Excluding the word Hawaii what is the only word in the English dictionary that has a double i?
Answer: Skiing (Possibly Radii).

 

31. Who wrote her memoirs in “What Falls Away”?
Answer: Mia Farrow.

 

32. Who wrote the play Happy Days in 1961?
Answer: Samuel Beckett.

 

33. Who wrote a cookery book called “Keeping lt Simple”?
Answer: Gary Rhodes.

 

34. What is the term used to denote the unauthorized and illegal accessing of programs, often with criminal intent?
Answer: Hacking.

 

35. Who wrote the novel Bonfire of the Vanities?
Answer: Tom Wolfe.

 

36. What ‘W’ is the name by which Mr Collins, who wrote ‘The Woman in White’, is known?
Answer: Wilkie.

 

37. What pen name was adopted for the book ‘Bravo Two Zero’?
Answer: Andy Mcnab.

 

38. What ‘E’ was a Greek dramatist who wrote some eighty plays?
Answer: Euripides.

 

39. What is the first book in the New Testament?
Answer: Gospel of Matthew.

 

40. Which playwright wrote “Barefoot in the Park” and “The Odd Couple”?
Answer: Neil Simon.

 

41. What ‘Gem’ is the strange looking creature that jealousy is described as in Shakespeare’s Othello!?
Answer: Green Eyed Monster.

42. Who wrote the long-running West end play ‘The Mousetrap’?
Answer: Agatha Christie.

 

43. Which Shakespeare pay concerns the two old friends Valentine and Proteus’ love for The beautiful Julia?
Answer: The Two Gentlemen of Verona.

 

44. Who’s first book was the Pebble in the Sky?
Answer: Isaac Asimov.

 

45. What book was the best-seller of the year in America in 1794?
Answer: Benjamin Franklin’s Autobiography, which had been published in England the year before – three years after his death.

 

46. Who wrote that ‘The Female of the species is deadlier than the Male?
Answer: Rudyard Kipling.

 

47. Who wrote servants of the Wankh in 1969?
Answer: Jack Vance.

 

48. What ‘D’ is the setting for Shakespeare’s Hamlet?
Answer: Denmark.

 

49. Who wrote plays with a political theme such as “The Little Foxes”?
Answer: Lillian Hellman.

 

50. In what book does Humpty Dumpty First Appear?
Answer: Through The Looking Glass.

 

Read Animals True or False Quiz with Answers > Geography Quiz Questions Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.