100 Harry Potter Quiz Questions and Answers – Harry Potter Easy and Hard Quiz 2018

0

100 Harry Potter – Harry Potter Easy and Hard Quiz 2018

 

100 Harry Potter Quiz Questions and Answers - Harry Potter Easy and Hard Quiz 2018

 

1. Who was flying with Mad Eye when he died?
Answer: Mundungus Fletcher.

 

2. What is the name of the device that Dumbledore uses when putting out the street lights on Privet Drive?
Answer: Deluminator.

 

3. Which person took Fleur to the Yule Ball?
Answer: Roger Davies.

 

4. Was Trevor owned by a Weasley as a pet?
Answer: No.

 

5. What prison was Gellert Grindelwald sent to?
Answer: Nurmengard.

 

6. Is The Blackthorn Wand one of the Deathly Hallows?
Answer: No.

 

7. What position does Harry play on the Quidditch team?
Answer: Seeker.

 

8. Is unicorn hair an ingredient of Harry’s wand?
Answer: yes.

 

9. What dark wizard did Albus Dumbledore defeat in 1945?
Answer: Grindelwald.

 

10. How did Harry and Ron get to Hogwarts their second year?
Answer: flying car.

 

11. What is Tom Riddle’s middle name?
Answer: Marvolo.

 

12. What did Dobby catch that set him free from Mr. Malfoy?
Answer: Harry’s dirty sock.

 

13. What do you destroy a Horcrux with?
Answer: Basilisk venom

 

14. Who is Harry Potter’s godfather?
Answer: Sirius BlackDoe.

 

15. Which type of insect is Ronald Weasley most afraid of?
Answer: Spiders.

 

16. What breed of dragon is Hagrid’s pet?
Answer: Norwegian Ridgeback.

 

17. What is Snape’s Patronus?
Answer: Doe.

 

18. What is the newspaper that appears in all 8 books?
Answer: Daily Prophet.

 

19. In which London station do you stand between platform 9 and 10 to catch the train to Hogwarts?
Answer: King’s Cross.

 

20. What is the name of Hagrid’s big dog?
Answer: Fang.

 

21. Which person leads the flying classes at Hogwarts?
Answer: Madam Rolanda Hooch.

 

22. What is the name of the book Hermione gives to Harry before his first ever Quidditch match?
Answer: Quidditch Through the Ages.

 

23. What are the name of Ron’s Mum and Dad?
Answer: Molly and Arthur Weasley.

 

24. Who takes over as ‘Defence Against the Dark Arts’ teacher in the Chamber of Secrets?
Answer: Gilderoy Lockhart.

 

25. What is the name of Dumbledore’s phoenix?
Answer: Fawkes.

 

Harry Potter General Quiz

 

26. Who was the Slytherin Quidditch captain in Harry’s first match?
Answer: Marcus Flint.

 

27. What does Fawkes give to Harry to save his life after being poisoned by the Basilisks fang?
Answer: Phoenix tear.

 

28. Who was Scabbers in his Animagus form?
Answer: Peter Pettigrew.

 

29. What is the enchanted artifact that chooses the most worthy entrants who submitted their names for the Triwizard Tournament?
Answer: The Goblet of Fire.

 

30. Who is with Harry when he is attacked by Dementors on a walk trying to avoid his Aunt and Uncle?
Answer: Dudley Dursley (his cousin).

 

31. What does Harry see attacking Ron’s father in his dream?
Answer: A snake.

 

32. Who Sybill Trelawney tell the Prophecy about the coming of a boy who would be powerful enough to defeat Lord Voldemort?
Answer: Dumbledore.

 

33. What is the name of the potion that grants good luck in ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’?
Answer: Felix Felicis.

 

34. What is the full name of Dumbledore, the headmaster of Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry (mentioned in the books)?
Answer: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore.

 

35. Was Dumbledore was in contact with Sirius Black in ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’?
Answer: Yes – it was mentioned at the very end of the book.

 

36. Who are Harry’s two best friends?
Answer: Hermione and Ron.

 

37. What is Peeeves?
Answer: A Poltertgeist.

 

38. What was the name of the house that the sorting hat wanted to place Harry in?
Answer: Slytherin.

 

39. Are Harry and Ron related?
Answer: No.

 

40. What type of wizard is Harry’s godfather?
Answer: Animagus.

 

41. What is Harry’s Father’s name?
Answer: James Potter.

 

42. Which character kissed Harry after a lesson of DA in ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’?
Answer: Cho Chang.

 

43. What is the first name of Severus Snape’s mother?
Answer: Eileen.

 

44. What magical plant does Harry use to breathe underwater in the books?
Answer: Gillyweed.

 

45. What ice cream did Harry Get at the zoo in the 1st book?
Answer: Lemon Ice Pop.

 

46. What was the name of the owl Percy got for becoming a prefect?
Hermes.

 

47. How much Veela does Fleur DeLacour have?
Answer: One quarter.

 

48. On what date was Harry Potter born?
Answer: 31st of July 1980.

 

49. In what village was Harry Potter born?
Answer: Godric’s Hollow.

 

50. What is Harry’s mothers maiden name?
Answer: Evans.

 

Ultimate Harry Potter Online Trivia Quiz

 

51. What is Harry’s Blood Status?
Answer: Half-Blood.

 

52. What colour are Harry’s eyes?
Answer: Green.

 

53. What is Harry’s patronus form?
Answer: Stag.

 

54. What is Harry’s job when he grows up?
Answer: Head of the Auror Office.

 

55. What is Harry’s house at Hogwarts?
Answer: Gryffindor.

 

56. What charm was placed over the Potter’s house to protect them from Lord Voldemort?
Answer: Fidelius Charm.

 

57. Who was the Potter’s secret keeper?
Answer: Peter Pettigrew.

 

58. Who was Harry’s first kiss was with?
Answer: Cho Chang.

 

59. Where did Harry first meet Quirinus Quirrell?
Answer: The Leaky Cauldron.

 

60. Where did Harry first talk to a snake?
Answer: At The Zoo.

 

61. What toy did Harry play with in his cupboard under the stairs?
Answer: Toy Soldiers.

 

62. What does Harry’s boggart turns into?
Answer: Dementors.

 

63. What is the length of Harry’s wand?
Answer: Eleven inches.

 

64. What is at the core of Harry’s wand?
Answer: Phoenix feather.

 

65. What wood is Harry’s wand made from?
Answer: Holly.

 

66. What school would Harry have attended if he was not a wizard?
Answer: Stonewall High.

 

67. What was Harry’s first broom?
Answer: Nimbus 2000.

 

68. Who was Harry’s first quidditch match was against?
Answer: Slytherin.

 

69. What is the name of the animal that pulls the school carriages at Hogwarts?
Answer: Thestrals.

 

70. Which mirror did Harry see his parents in?
Answer: The Mirror Of Erised.

 

71. Who was the first person to captain Harry in quidditch?
Answer: Oliver Wood.

 

72. What did Neville’s grandmother give him as a present in his first year at Hogwarts?
Answer: A Remembrall.

 

73. Which person created the philosopher’s stone?
Answer: Nicolas Flamel.

 

74. Which Gringotts vault had the philosophers stone in it?
Answer: Vault 713.

 

75. Who is the Gringotts head goblin?
Answer: Bogrod.

 

Quiz for Harry Potter Fans – Top Harry Potter Quizzes

 

76. Harry was helped to break into Gringotts by which Goblin?
Answer: Griphook.

 

77. What was Harry’s defence against the dark arts in year 2?
Answer: Gilderoy Lockhart.

 

78. Who heard half of the prophecy about Harry and the Dark Lord?
Answer: Severus Snape.

 

79. In which order were the Weasley kids born?
Answer: Bill, Charlie, Fred, George, Ron, Ginny.

 

80. Who was Lord Voldemort’s mother was a direct descendant of?
Answer: Salazar Slytherin.

 

81. What is Death Eater Macnair’s first name?
Answer: Walden.

 

82. Who was the matron of the orphanage where Voldemort stayed?
Answer: Mrs. Cole.

 

83. Where did Voldemort work after he left Hogwarts?
Answer: Borgin and Burkes.

 

84. Who always had a camera during his time at Hogwarts?
Answer: Colin Creevey.

 

85. What does Lord Voldemort’s boggart turns into?
Answer: His Own Corpse.

 

86. Who was the Headmaster when Voldemort was at Hogwarts?
Answer: Armando Dippet.

 

87. What symbol is on the Hufflepuff Crest?
Answer: Badger.

 

88. Who told Voldemort where The Lost Diadem is?
Answer: Helena Ravenclaw.

 

89. Where was The Diadem?
Answer: In a forest in Albania.

 

90. What is Professor Binns’s first name?
Answer: Cuthbert.

 

91. Who did Voldemort steal Hufflepuff’s Cup and Slytherin’s locket from?
Answer: Hepzibah Smith.

 

92. Where is Voldemort’s father is buried?
Answer: Little Hangleton.

 

93. In what year was the The Chamber of Secrets first opened?
Answer: 1943.

 

94. What monster lives in the Chamber of Secrets?
Answer: A Basilisk.

 

95. What did the Basilisk kill?
Answer: Moaning Myrtle.

 

96. What is Hagrid’s Acromantula called?
Answer: Aragog.

 

97. Who was the person who made a prophecy about Harry and the Dark Lord?
Answer: Sybill Trelawney.

 

98. What is the name of the drill company owned by Verson?
Answer: Grunnings.

 

99. Which barman works at The Hog’s Head?
Answer: Aberforth Dumbledore.

 

100. Who are the corpses that do a Dark wizard’s bidding?
Answer: Inferi.

 

Read 52 Sports Quiz Questions Answers25 New Arts and Culture Quiz with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.