General Knowledge Trivia Quiz Questions

0

General Knowledge Trivia Quiz Questions

 

Trivia and General Knowledge Quiz Questions Answers

 

Top 50 General Knowledge Trivia

 

1. With which book does the Bible end?
Answer: Revelation.

 

2. The time required by the moon to return to the same position relative to a fixed star is called:
Answer: Sidereal month.

 

3. What is the meaning of parsimony?
Answer: Extreme reluctance to spend money.

 

4. Which country invented backstroke swimming?
Answer: Egypt.

 

5. Who was the first English poet to be officially given the title of Poet Laureate?
Answer: John Dryden.

 

6. Which country has the most productive silver mines?
Answer: Mexico.

 

7. How many caterpillars of the silk moth have to be boiled alive in order to obtain a pound of silk?
Answer: 3000.

 

8. What is a maverick?
Answer: An unorthodox person.

 

9. What does malediction mean?
Answer: Curse.

 

10. Which planet appears brightest in the night sky?
Answer: Venus.

 

11. Athena, in Greek mythology, who sprung from Zeus’s forehead, was the goddess of:
Answer: War and Peace.

 

12. What gives the human brain its energy?
Answer: Glucose.

 

13. Who founded the Society of Jesus, whose members are known as Jesuits?
Answer: St. Ignatius Loyola.

 

14. What kind of phobia or fear is Lyssophobia?
Answer: Morbid fear of insanity.

 

15. Nuclear radiation is extremely harmful for the human body, although on one organ it has the least effect. Which?
Answer: Brain.

 

General Knowledge Trivia Quiz Questions Part 2 (Questions 16-30)

 

16. In which country are parents fixed a heavy sum of money for producing a second child?
Answer: China.

READ  Degree Quiz Question and Answer

 

17. There is an animal whose finger prints are close to those of human beings. Which?
Answer: Orangutan.

 

18. Which folk singer is associated with the song ‘Mr. Tambourine Man’?
Answer: Bob Dylan.

 

19. In which city are there more than 20,000 wind mills, the largest number in the world?
Answer: Merida in Mexico.

 

20. Which town was subjected to an air raid for the first time in history?
Answer: Guernica in Spain.

 

21. Which sporting event is the long distance ‘Tour de France’?
Answer: Cycling.

 

22. Which was the first nuclear powered submarine?
Answer: Triton.

 

23. Which country owns the first nuclear powered submarine?
Answer: USA (I960).

 

24. How many liters go to make a gallon?
Answer: 4.5.

 

25. Who introduced potatoes into England?
Answer: Sir Walter Raleigh.

 

26. Of which country is SABENA the international airline?
Answer: Belgium.

 

27. Which is the largest port in Germany?
Answer: Hamburg.

 

28. What is turpitude?
Answer: Depravity.

 

29. What is the meaning of blase?
Answer: Bored.

 

30. Which is the fastest train in the world?
Answer: Bullet.

 

General Knowledge Trivia Quiz Questions Part 3 (Questions 31-50)

 

31. Which type of dancing has remained a universally popular form of social dancing?
Answer: Ballroom dancing.

 

32. Known as “Bird Woman,” the image of what Native American woman appears on new U.S. dollar coins?
Answer: Sacagawea.

 

33. Name the place where Gandhi first coined the expression “Himalayan miscalculation” which gained wide currency afterward:
Answer: Nadiad.

READ  Furniture General Knowledge Quiz Questions

 

34. In comics, Billy Batson is transformed into superhero Captain Marvel when he utters what magic word?
Answer: Shazam.

 

35. Which layer is made up of trees shorter than those of the canopy?
Answer: Understory.

 

36. Who was the first African American to be crowned Miss America?
Answer: Vanessa L. Williams.

 

37. Smaller streams that flow into larger ones are called:
Answer: Tributary.

 

38. What is the name of the part of the electromagnetic (EM) spectrum whose energy is lower than X-rays, but higher than visible light?
Answer: Ultraviolet.

 

39. Homologous organs are those organs which have:
Answer: Similar embryonic origin.

 

40. Which gland is the main site of cholesterol biosynthesis?
Answer: Liver.

 

41. Who discovered classical conditioning?
Answer: Ivan Pavlov.

 

42. “Cheerfully unconcerned or unworried about something.” (National Spelling Bee winning word from 1950)
Answer: Insouciant.

 

43. The two influential works of Francis Bacon:
Answer: The Advancement of l earning and Novum Organum.

 

44. What were The Who called before they were The Who?
Answer: The High Numbers.

 

45. What would do after the stopping of the bleeding from the injury?
Answer: Dip cotton into the light hot water and squeeze it and rub the dirt with cotton.

 

46. What are the opening words of Abraham Lincoln’s Gettysburg Address?
Answer: Given November 19, 1863, on the battlefield near Gettysburg, Pennsylvania: “Four score and seven years ago, our fathers brought forth upon this continent a new nation: conceived in liberty and dedicated to the proposition that all men are created equal.”

READ  103 Basic General Knowledge Questions and Answers

 

47. ‘No two finger prints are alike’. Give the name of the scientist who first proved this:
Answer: Francis Galton.

 

48. What vault at Gringotts holds the Sorcerer’s Stone?
Answer: 713.

 

49. Name the oldest areas on the surface of the earth:
Answer: Positive areas.

 

50. In nuclear fusion, two smaller hydrogen nuclei join to form one larger:
Answer: Helium nucleus.

 

Read: Miscellaneous Trivia Quiz Questions with Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.