50 Online Quiz Contest Questions

 

 

1) Who said “Direction is telling the people what to do and seeing that they do it in the best possible manner”?
Answer: Ernest Dale.

 

2) Cryptography is usually used in what for protecting secret messages?
Answer: Computer Networks.

 

3) Which band is used for T.V, F.M, air navigation, radar?
Answer: VHF.

 

4) The purpose of distribution reservoirs is:
Answer: City water supply.

 

5) What is the name of the project aimed at building a viable self-sustaining National Dairy Industry on co-operative lines?
Answer: Operation flood.

 

6) The centre of mass of a body is known as:
Answer: Barycenter.

 

7) Velocity of sound in a gas is proportional to what?
Answer: Square root of adiabatic elasticity.

 

8) Who opened the world’s first school of navigation in 1416?
Answer: Prince Henry of Portugal.

 

9) Mr. Henry James writes fiction as if it were a painful duty – a critic said. Who?
Answer: Oscar Wilde.

 

10) According to Astrology friend planets of Mars:
Answer: Jupiter, Sun and Moon.

 

11) Which one is more compact engine, internal or external combustion?
Answer: Internal.

 

12) In modern times, which engines are most commonly used in automobiles?
Answer: Internal Combustion Engines.

 

13) Which are the eight fold paths of Buddhism?
Answer: Right view, right resolution, right words, right action, right living, right effort, right thinking, right concentration.

 

14) Whose dying words were : ‘I am dying as I have lived, beyond my means’?
Answer: Oscar Wilde.

 

15) In 1740 Henry Carey was attributed with the composition and singing of a famous musical work-what was it?
Answer: The British National Anthem-God save the king.

 

16) In Hindu Mythology Who is the Guru of Bhishma in archery and other arts of war?
Answer: Vasishtha.

 

Online Quiz Contest Questions Part 2 (Questions 17-31)

 

17) Who is the prime minister of Spain in 2019?
Answer: Pedro Sánchez.

 

18) Which shoreline is formed by the raising of the continental shelf above the sea water caused by epeirogenic forces of earth?
Answer: Emergent Shoreline.

 

19) In sociology, a community becomes a community any if it has:
Answer: Common territory.

 

20) What is the title of the two epic Hindu poems written in Sanskrit?
Answer: Mahabharata, Ramayana.

 

21) How many Accepting houses are there in England?
Answer: About 17.

 

22) When was Samuel Morse patented his telegraph?
Answer: 1840.

 

23) Who were the leaders of the ‘Big Three Nations’ met at the Yalta Conference to plan for the peace that would follow the war?
Answer: President Franklin D. Roosevelt (U.S), Winston Churchill (Great Britain), Premier Joseph Stalin (Soviet Union).

 

24) Name the mother of Prophet Muhammad:
Answer: Aminah bint Wahb.

 

25) Who were North African Muslims who had invaded Spain in the A.D. 700’s?
Answer: Moors.

 

26) Which is the highest peak in the Western Hemisphere?
Answer: Aconcagua.

 

27) Which fins consist of a fleshy stalk fringed with rays?
Answer: Lobed.

 

28) When was some people in the Middle East began to do farming?
Answer: About 8000 B.C.

 

29) In which process the digital files may be output directly to laser platesetters?
Answer: Photo composition.

 

30) Who was the master of trilogy?
Answer: Aeschylus.

 

31) What is the legal term which indicates the rejection of a case due to the non-existence of the remedy?
Answer: infructuous.

 

Online Quiz Contest Questions Part 3 (Questions 31-50)

 

32) Which are the most common camera filters for photography?
Answer: Gelatin filter.

 

33) Who did offering to God among the head of the fathers house on the first day?
Answer: Nahshon.

 

34) What is the real name of Kumar Gandharva who was a famous musician in Carnatic music?
Answer: Shivaputra Siddharamayya Komkalimath.

 

35) What is the name of the fashion institute at Mumbai?
Answer: National Institute of Fashion Technology.

 

36) The conscience of the revolution is the book of:
Answer: Robert Vincent Daniels.

 

37) 1000 kilograms are equal to how many metric ton?
Answer: One metric ton.

 

38) What is the currency of Botswana:
Answer: Pula.

 

39) Where in Italy most of the tourists reach during summer season?
Answer: Venice.

 

40) What are two types of dandruffs?
Answer: Pityriasis Capitis Simplex and Pityriasis rosea.

 

41) Which is the Western border of outer plateau?
Answer: Karakoram Range.

 

42) In which countries did Cha Cha Jiva, Rumba and Samba dances flourished?
Answer: Latin American countries.

 

43) Gandhi regarded his participation in 1919 session of the Congress as his real entrance into the Congress politics. Where was this session held?
Answer: Amritsar.

 

44) Some of the understory trees are smaller species that grow well in the shade of:
Answer: Canopy.

 

45) How does scientists classify streams?
Answer: By stream order.

 

46) Analogous organs are those organs having similarity in:
Answer: Function.

 

47) Instrumental conditioning is studied by:
Answer: Edward Thorndike and B. F. Skinner.

 

48) Rationalism arise in:
Answer: 1600’s.

 

49) If sharp things are entered into the body, shouldn’t pull out it. Pull out only from the hospital. Why?
Answer: Bleeds uncontrollably and the person will die.

 

50) Which English poet illustrated all his major work himself?
Answer: William Blake.

 

Read 131 Trivial Pursuit Questions