Simple Trivia Questions and Answers

0

Simple and Answers

 

Simple Trivia Questions and Answers

 

General Trivia Questions

 

1) The country where Mont Blanc Tunnel of France connects to?
a) Italy
b) Spain
c) Germany
d) Netherland
Answer: Italy

 

2) Ayres Rock is situated in which place?
a) United States of America
b) Australia
c) France
d) United Kingdom
Answer: Australia

 

3) The animal having the breeds Persian, Siamese and Abyssinian is?
a) Cat
b) Rabbit
c) Antelope
d) Dog
Answer: Cat

 

4) What is the number of wings a butterfly possess?
a) Four
b) Two
c) Six
Answer: Four

 

5) Which is the sport that uses the term Duck, Flipper and Googly?
a) Squash
b) Tennis
c) Cricket
d) Football
Answer: Cricket

 

6) The female hedgehog is known as?
a) Queen
b) Sow
c) Doe
d) Princess
Answer: Sow

 

7) According to Greek mythology what does a winged horse represents?
a) Pegasus
b) Archne
c) Phoenix
d) Poseidon
Answer: Pegasus

 

8) The left side of ship is known as
a) Dock
b) Jetty
c) Port
d) Shaft
Answer: Port

 

9) Which day is celebrated as Halloween day in the month of October?
a) 15th
b) 31st
c) 1st
d) 21st
Answer: 31st

 

10) Name the place where Mary’s lamb go one day in the nursery rhyme?
a) School
b) Market
c) Church
d) Park
Answer: School

 

Simple and Answers

 

11) Which is the name of the children’s book having the character named Professor Caractacus Potts ?
a) Charlie and the Chocolate Factory
b) Swallows and Amazons
c) Chitty Chitty Bang Bang
d) Matilda
Answer: Chitty Chitty Bang Bang

 

12) Name the food which is the favorite of the cartoon character Garfield?
a) Lasagne
b) Quiche
c) Pizza
d) Burger
Answer: Lasagne

 

13) What makes up the porridge with milk?
a) Corn
b) Oats
c) Wheat
d) Bean
Answer: Oats

 

14) Name the country having Seoul as its capital?
a) Vietnam
b) South Korea
c) North Korea
d) Middle East
Answer: South Korea

 

15) The animal used as a symbol of the motor manufacturer Suzuki is?
a) Leopard
b) Rhinoceros
c) Horse
d) Cheetah
Answer: Rhinoceros

 

16) Name the family who finds Paddington Bear, and adopts him in the stories by Michael Bond?
a) Brown
b) Green
c) Black
d) Red
Answer: Brown

 

17) The person who makes candles is called?
a) Chanter
b) Chandler
c) Cobbler
d) Entrepreneur
Answer: Chandler

 

18) Name the currency of the United States of America?
a) Dollar
b) Centime
c) Pound
d) Euro
Answer: Dollar

 

19) The sign of zodiac which is represented by the goat?
a) Virgo
b) Capricorn
c) Cancer
d) Scorpio
Answer: Capricorn

 

20) Which is the cat in the archenemy of Tweety Pie?
a) Sylvester
b) Korky
c) Tigger
d) Kent
Answer: Sylvester

 

Basic Trivia Questions

 

21) Name the van that Scooby Doo and his companion travels in?
a) Secret Machine
b) Mystery Machine
c) Stealthy Machine
d) Lucky Machine
Answer: Mystery Machine

 

22) Name the animal having the breeds Alpine, Angora and Toggenburg?
a) Goat
b) Horse
c) Sheep
d) Cow
Answer: Goat

 

23) The Silver Wedding Anniversary is celebrated by married couple after how many years?
a) 40
b) 25
c) 15
d) 28
Answer: 25

 

24) The number of square stickers on each faces of classic Rubik’s cube is?
a) Six
b) Nine
c) Twelve
d) Fifteen
Answer: Nine

 

25) A Basketball team consist of how many players?
a) Five
b) Six
c) Eight
d) Ten
Answer: Five

 

26) What animal does Pepé Le Pew represents in the cartoon?
a) Badger
b) Skunk
c) Cat
d) Goat
Answer: Skunk

 

27) The aeroplane Air Force One is owned by whom?
a) President of the USA
b) Queen Elizabeth 2
c) The Pope
d) President of Turkey
Answer: President of the USA

 

28) The instrument used by doctors to check the body temperature of a person is?
a) Stethoscope
b) Thermometer
c) Otoscope
d) Sphygmomanometer
Answer: Thermometer

 

29) According to Roman religion who is known as the God of Sea?
a) Adonis
b) Neptune
c) Troy
d) Mars
Answer: Neptune

 

30) A baby seal is called as?
a) Sealing
b) Pup
c) Kit
d) Calf
Answer: Pup

 

Trivia with Answers

 

31) What does spring and neap represents in nature?
a) Winds
b) Clouds
c) Tides
d) Rain
Answer: Tides

 

32) The taste buds of human beings are located in which part of the body?
a) On the tongue
b) On the lips
c) At the back of the throat
Answer: On the tongue

 

33) The board game which has the pieces Top hat, race car and Scottie dog is?
a) Monopoly
b) Trivial Pursuit
c) Cluedo
d) Liubo
Answer: Monopoly

 

34) The fictional character lived in the village of Puddleby-on-the-Marsh is?
a) Harry Potter
b) Dr Doolittle
c) Artemis Fowl
d) Spongebob
Answer: Dr Doolittle

 

35) The policeman in the cartoon Top Cat is?
a) Officer Dibble
b) Officer Bibble
c) Officer Fibble
d) Officer Libble
Answer: Officer Dibble

 

36) Which bone is known as the funny bone in human body?
a) Comical
b) Humerus
c) Jocular
d) Radius
Answer: Humerus

 

37) Which day is celebrated as Thanksgiving Day in the USA?
a) 24th November
b) 22nd November
c) 20th October
d) 24th September
Answer: 24th

 

38) Puff, choux or short can be of which food?
a) Pasta
b) Pastry
c) Jam
d) Salad
Answer: Pastry

 

39) What is the color of Envy?
a) Blue
b) Green
c) Yellow
d) Red
Answer: Green

 

40) The torch as said by Americans is?
a) A nightlight
b) A spotlight
c) A flashlight
d) A dimlight
Answer: A flashlight

 

Mixed Trivia Questions

 

41) The country which had Schilling as the monetary unit before the Euro is?
a) Austria
b) Italy
c) Finland
d) Switzerland
Answer: Austria

 

42) What is the name of the Kung Fu Panda in the film?
a) Po
b) Lo
c) Mo
d) Bo
Answer: Po

 

43) What does Little Tommy Tucker singer for in the nursery rhyme?
a) His lunch
b) His supper
c) His breakfast
d) His snacks
Answer: His supper

 

44) Who impersonated the grandmother in the fairy tale The Little Red Riding Hood?
a) A wolf
b) A bear
c) A troll
d) A fox
Answer: Wolf

 

45) The dimple surfaced ball is used in which sport?
a) Golf
b) Tennis
c) Rugby
d) Baseball
Answer: Golf

 

46) The fictional character Jiminy Cricket is of which film?
a) Dumbo
b) Pinocchio
c) Thomas O’Malley
d) Harry Potter
Answer: Pinocchio

 

47) Waitangi Day is a public holiday on 6th February in which country?
a) New Zealand
b) Canada
c) Argentina
d) Brazil
Answer: New Zealand

 

48) There is an English proverb in which a fruit eaten daily will keep the doctor away, name the fruit?
a) Orange
b) Apple
c) Pear
d) Plum
Answer: Apple

 

49) Which Ancient Greek mathematician and inventor is said to have shouted the word ‘Eureka’?
a) Hippocrates
b) Archimedes
c) Euclid
d) Pythagoras
Answer: Archimedes

 

50) The phonograph and the first practical light bulb was invented by whom?
a) Leonardo da Vinci
b) Thomas Edison
c) Michael Faraday
d) Albert Einstein
Answer: Thomas Edison

 

Read 58 Tough Questions and Answers > Basic Trivia Questions with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.