Simple General Knowledge for Children

0

Simple for Children

 

Simple General Knowledge for Children

 

Simple for Children

 

1) Name the planet having a year that last approximately 84 Earth years?
a) Mars
b) Mercury
c) Uranus
d) Neptune
Answer: Uranus

 

2) The Taj Mahal is of which country?
a) India
b) Tanzanian
c) Brazil
d) Tongo
Answer: India

 

3) Pawpaw is a kind of _
a) Fruit
b) Fish
c) Reptile
d) Insects
Answer: Fruit

 

4) Someone who studies about stars is known as _
a) Geologist
b) Astronomer
c) Futurologist
d) Scientist
Answer: Astronomer

 

5) The branch of mathematics that uses letters to represent number is called?
a) Bisection
b) Algebra
c) Fractions
d) Theorems
Answer: Algebra

 

6) Name the Roald Dahl book in which the vegetables snozzcumbers is featured?
a) Where the wild things
b) BFG
c) Charlie and the chocolate factory
d) Gulliver’s Travel
Answer: BFG

 

7) A building that houses aircraft is known as
a) Hanger
b) Shed
c) Shipyard
d) Office
Answer: Hanger

 

8) The international registration letter D is carried by which country’s car?
a) Germany
b) Spain
c) Iceland
d) Benin
Answer: Germany

 

9) Which nursery rhyme character was warned that the cow was in the corn?
a) Little Boy Blue
b) Little Boy Orange
c) Little Boy Purple
d) Little Boy Yellow
Answer: Little Boy Blue

 

10) What did Cinderella left behind at the ball in the fairy tale?
a) Glass slipper
b) Hair Clip
c) Hand Clock
d) Ring
Answer: Glass slipper

 

Quizzes for Kids

 

11) In cartoons in which town do the Flintstones live?
a) Bedstrok
b) Bedrock
c) Bedington
d) Bedruby
Answer: Bedrock

 

12) Who is Scooby Doo’s nephew?
a) Scary Doo
b) Snatchy Doo
c) Scrappy Doo
d) Starry Doo
Answer: Scrappy Doo

 

13) Name the animal whose male is known as a Boomer?
a) Kangaroo
b) Koala
c) Ocelot
d) Bear
Answer: Kangaroo

 

14) The sand filled obstacle on a golf course is known as_
a) Bunker
b) Pit
c) Hole
d) Swamp
Answer: Bunker

 

15) Where did the Flamenco music originated?
a) Russia
b) Spain
c) Armenia
d) Albania
Answer: Spain

 

16) Name the country which has the capital New Delhi?
a) India
b) Ireland
c) Italy
d) South Korea
Answer: India

 

17) The Pied Piper rid of rats from a town as says in the poem, name the town?
a) Hamelin
b) Hamhung
c) Hamilton
d) Hastourt
Answer: Hamelin

 

18) _ speaks louder than words
a) Actions
b) Mind
c) Feelings
d) Music
Answer: Actions

 

19) In the book of Jonathan Swift ‘Gulliver’s Travel ‘what is the name of the land of the little people?
a) Neverland
b) Asgard
c) Lilliput
d) Harvey
Answer: Lilliput

 

20) What is the medical name for the roof of the mouth?
The roof of the mouth is _
a) Pharynx
b) Uvula
c) Palate
d) Larynx
Answer: Palate

 

Basic General for Children

 

21) Who picked a peck of pickled peppers’ in the tongue twister?
a) Peter Piper
b) Pi Piper
c)
d) Paul Piper
Answer: Peter Piper

 

22) The Coach for Cinderella was made from which vegetable, in the fairy tale?
a) Umbellifers
b) Pumpkin
c) Cucumber
d) Cauliflower
Answer: Pumpkin

 

23) Among the following silverback is which animal?
a) Gorilla
b) Impala
c) Iguana
d) Penguin
Answer: Gorilla

 

24) The medical name of thighbone is called?
a) Femur
b) Ulna
c) Maxilla
d) Radius
Answer: Femur

 

25) The number of balls used in a snooker game is?
a) 12
b) 22
c) 15
d) 43
Answer: 22

 

26) The book ‘Green Eggs and Ham’ is written by whom?
a) Dr Seuss
b) Roald Dahl
c) Eric Carle
d) Sam
Answer: Dr Seuss

 

27) Name the country having Reykjavik as its capital city?
a) Iceland
b) Algeria
c) Italy
d) Ireland
Answer: Iceland

 

28) What does Figure eight, double fisherman’s and bowline mean?
a) Knot
b) Games
c) Music
d) Painting
Answer: Knot

 

29) Name the superhero who is having Ming the Merciless as the arch foe?
a) Flash Gordon
b) Spider-Man
c) Green Lantern
d) Iron man
Answer: Flash Gordon

 

30) Among the following which word refers to a baby alligator?
a) Foal
b) Hatchling
c) Fry
d) Polliwog
Answer: Hatchling

 

Children’s and Answers

 

31) Total strings in a Ukulele is?
a) Four
b) Two
c) Seven
d) Six
Answer: Four

 

32) In any competition, traditionally third place is awarded with this?
a) Flower
b) Bronze
c) Iridium
d) Platinum
Answer: Bronze

 

33) In which language does the word Grazie means thank you?
a) Chinese
b) Russian
c) Italian
d) Indonesian
Answer: Italian

 

34) The surname of the actor who play’s the role of Harry Potter in the film is?
a) Radcliffe
b) Firth
c) Pattinson
d) Watson
Answer: Radcliffe

 

35) Name the capital of the US state of New York?
a) Staten Island
b) Albany
c) Manhattan
d) Toronto
Answer: Albany

 

36) Name the vegetable in the US referred to as eggplant?
a) Aubergine
b) Brussel sprout
c) Lettuce
d) Jackfruit
Answer: Aubergine

 

37) Which comic strip character can be seen eating cow pie in Cactusville?
a) Desperate Pablo
b) Desperate Dan
c) Desperate Paco
d) Desperate Dev
Answer: Desperate Dan

 

38) A biathlon is made of how many events?
a) Six
b) Two
c) Three
d) Four
Answer: Two

 

39) Name a creature named as shearwater?
a) Fish
b) Bird
c) Worms
d) Frog
Answer: Bird

 

40) The number of stripes present in the flag of USA is?
a) 13
b) 21
c) 31
d) 22
Answer: 13

 

Multiple Choice for Children

 

41) Name the creature named Baloo in the book of Rudyard Kipling ‘The Jungle Book’?
a) Bear
b) Snake
c) Lion
d) Panda
Answer: Bear

 

42) The small peg the golf ball is rested on for the first stroke of each hole is called as?
a) Bracket
b) Tee
c) Lee
d) Shed
Answer: Tee

 

43) Give the name of the fairy in Peter Pan?
a) Alfreda
b) Tinker Bell
c) Alvina Bell
d) Tiny Rim
Answer: Tinker Bell

 

44) Name the reindeer of Kristoff in the film Frozen?
a) Samuel
b) Samson
c) Sven
d) Svan
Answer: Sven

 

45) Name the element other than oxygen that the water is made of
a) Hydrogen
b) Argon
c) Fluorine
d) Xenon
Answer: Hydrogen

 

46) Name the bird which has rockhopper as one of it’s species?
a) Shorebirds
b) Swan
c) Penguin
d) Hen
Answer: Penguin

 

47) What number shirt is worn by David Beckham in the Manchester United play?
a) Six
b) Seven
c) Nine
d) Ten
Answer: Seven

 

48) What purpose does an anemometer serve?
a) Wave speed
b) Wind speed
c) Atmospheric pressure
d) Snow
Answer: Wind speed

 

49) A limerick consist of how many lines?
a) Eight
b) Five
c) Two
d) Seven
Answer: Five

 

50) The voice of Woody in the Toy Story is provided by which actor?
a) Tom Hanks
b) Tom Hardy
c) Simon Pegg
d) Robert Pattinson
Answer: Tom Hanks

 

Read Maths and Science General Knowledge Questions with Answers > 50 Music Trivia Quiz Questions and Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.