Religion Questions and Answers Quiz

0

Religion Questions and Answers Quiz

 

Religion Questions and Answers Quiz

 

1. In which religion a number of Gods called ‘Kami’ are worshipped?
Answer: Shinto religion.

 

2. Name the ethical practice in Jainism of not causing harm to any living thing:
Answer: Ahimsa.

 

3. Abraham is the founder of Judaism as well as the ancient Kingdom of Israel. What does ‘Abraham’ mean?
Answer: Father of many nations.

 

4. Name the biblical garden which was the home of Adam and Eve:
Answer: Eden.

 

5. At which place Gautama Buddha got enlightenment?
Answer: Near Gaya – Bihar.

 

6. Name the saint who introduced Christianity in Japan:
Answer: St. Francis Xavier.

 

7. In which religious calendar we find the months of ‘Shevat’ and ‘Tammuz’?
Answer: The Hebrew Calendar.

 

8. Of which country is Confucianism a native religion?
Answer: China.

 

9. In Christianity who betrayed Jesus Christ to the Jewish high priests for thirty pieces of silver?
Answer: Judas Iscariot.

 

10. Hinayana and Mahayana are the two main sects of which religion?
Answer: Buddhism.

 

11. What is the name of the religious belief that acknowledges only one true God?
Answer: Monotheism.

 

12. Name the largest temple in the world:
Answer: Angkor Wat.

 

13. Which major world religion practiced in Japan does not have any sacred text? ‘
Answer: Shinto religion.

 

14. In Christianity what does ‘Amen’ mean:
Answer: So be it.

 

15. In which country the Christians are called ‘Copts’?
Answer: Egypt.

 

16. The word apostle is derived from which Greek word?
Answer: Apostolos.

 

17. What is the meaning of the Greek word ‘Apostolos’?
Answer: Messenger.

 

18. In which country the ‘War of Religions’ were fought?
Answer: France.

 

19. Under which tree did Buddha attain enlightenment?
Answer: Bodhi tree.

 

20. What is the meaning of the word ‘Shinto’, the Japanese religion?
Answer: The way of the spirits.

 

Read Astrology General Knowledge Questions with Answers > General Knowledge Questions and Answers – GK Questions 2018 > Basic Banking General Knowledge Questions with Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.