Quiz about Different Types of Foods – Foods GK Quizzes – Foods Quiz Questions

0

Quiz about Different Types of Foods – Foods GK Quizzes – Foods Quiz Questions

 

Quiz about Different Types of Foods - Foods GK Quizzes - Foods Quiz Questions

 

Foods Quiz Questions Part 1

 

1) What is the name for a Turkish dish made of stuffed vegetables?

Answer: Dolma.
Dolma is a dish made of vegetables such as aubergine, peppers, or grape leaves stuffed with rice, cabbage, or some other filling.

 

2) What is baba ganoush made of?

Answer: Eggplant.
Baba ganoush is a very popular Middle Eastern dish made primarily of eggplant and tahini, a paste made from sesame seeds.

 

3) From what plant does the granadilla fruit come?

Answer: Passion-flower.
The granadilla, popular in tropical America and in Australia, is the fruit of the passion-flower.

 

4) What gives peppers their heat?

Answer: Capsaicin.
Capsaicin is a kind of chemical that humans perceive to be hot. Peppers contain lots of capsaicin.

 

5) Lolla Rossa is:

Answer: A type of lettuce.
Lolla Rossa is a type of heirloom lettuce with frilly leaves that have a reddish tint. It originated in California.

 

Vegetable – Foods Quiz Questions Part 2

 

6) What vegetable is usually used to make coleslaw?

Answer: Cabbage.
Coleslaw comes from the Dutch words meaning “cabbage salad.” It is usually made from green cabbage.

 

7) The tomato is classified as a:

Answer: Fruit.
The tomato is commonly mistaken for a vegetable. Technically, a tomato is a fruit.

 

8) What vitamin are leafy green vegetables rich in?

Answer: K.
Leafy green vegetables are rich in vitamin K, which is essential for helping blood to clot.

 

9) What is responsible for the green color of leafy vegetables such as lettuce?

Answer: Chlorophyll.
Chlorophyll gives leafy vegetables, and many other plants, their green color.

 

Citrus Quiz – Foods Quiz Questions Part 3

 

10) About when did concentrated orange juice become commercially available?

Answer: 1945.
Before World War II nearly all oranges were marketed as fresh fruit. In 1944 scientists found a way to concentrate the juice in a vacuum and then freeze it without destroying the flavor or vitamin content.

 

11) What is the world’s largest producer of grapefruit?

Answer: United States.
The United States is the world’s largest producer. Other large growers are Israel, Cuba, Argentina, Cyprus, South Africa, and Mexico.

 

12) In which U.S. state are grapefruits not grown commercially?

Answer: Alaska.
Raising and marketing grapefruit is a large industry in southern Florida, Arizona, and the Rio Grande valley of Texas. Southern California also has many grapefruit groves.

READ  Literature and Language True or False Quiz Questions with Explanation

 

13) In which U.S. state are the most oranges grown?

Answer: Florida.
California produced the most fruit until frozen juice became popular. Florida then took the lead in production.

 

Food Around the World – Foods Quiz Questions Part 4

 

14) In what country would you find shish kebab as an everyday food?

Answer: Turkey.
The cuisine of Turkey features shish kebab, roasted meat and vegetables cooked on a wood skewer over an open fire.

 

15) If you were eating mole poblano, you would most likely be in what country?

Answer: Mexico.
Mole poblano is a rich red chili sauce from Mexico. It mixes chocolate with chili!

 

16) To what country is the mung bean native?

Answer: India.
The mung bean (also called the green gram) and the horse gram are native to India.

 

17) In what country would you be most likely to find gruyere cheese in the market?

Answer: Switzerland.
Gruyere is a cheese that is widely eaten in Switzerland. It is named after a village in the French-speaking part of the country.

 

18) In what country might you eat haggis?

Answer: Scotland.
Haggis is a traditional Scottish dish, eaten on Burns Night (January 25) and Hogmanay (New Year’s Eve).

 

19) What country does the word “mocha” come from?

Answer: Yemen.
Mocha, a port in Yemen, lends its name to a certain kind of coffee. Coffee was grown there beginning about 1500 years ago and exported to other countries.

 

20) What country is renowned for chocolate?

Answer: Belgium.
Belgium, in northwestern Europe, is renowned for fine chocolates. These are used in cooking, but are also eaten as candy.

 

Cuisine of India –  Foods Quiz Questions Part 5

 

21) What is the name for a popular Indian dessert dish?

Answer: Gulab jamun.
Gulab jamun is an Indian dessert made of fried dough balls in sweet rosewater and saffron syrup.

 

22) What is India’s national fruit?

Answer: Mango.
The mango is India’s national fruit. It is rich in vitamins and a delicious, juicy treat.

 

23) What oil is characteristically used in the cooking of South India?

Answer: Coconut oil.
Coconut oil is widely used in the cooking of South India. It is flavorful and nutritious.

READ  Maths and Science General Knowledge Questions with Answers

 

24) What word is used in India for tea?

Answer: Chai.
Chai is a word widely used in India to mean the drink called, in English, tea.

 

25) Which was called “food of the gods” in ancient India?

Answer: Yogurt.
Once called the food of the gods in India, yogurt has been linked to much folklore. It has been regarded as a cure for insomnia, a wrinkle remover, a medicine, and even a fountain of youth.

 

26) If you were eating rajma in Delhi, what would you be eating?

Answer: Beans.
Rajma is the Hindi word for kidney beans, which makes a delicious accompaniment to a meal.

 

27) What is the main ingredient of gaajar ka halwa?

Answer: Carrot.
Gaajar ka halwa is a kind of carrot pudding popular in many parts of India.

 

What’s On The Menu? – Foods Quiz Questions Part 6

 

From schnitzel and Spain to colcannon and Laos, see what’s on the menu in this study of international cuisine.

 

28) In what country would you most likely find schnitzel on the menu?
A) Germany
B) Greece
C) Grenada
D) Gabon

Answer: Germany
Schnitzel is a fried meat cutlet that is very popular in Germany and other German-speaking countries.

 

29) In what country would you most likely find paella on the menu?
A) Sweden
B) Suriname
C) Spain
D) Sarawak

Answer: Spain
Paella is a dish that blends seafood, poultry, rice, and other ingredients. It is beloved in its homeland of Spain.

 

30) In what country would you most likely find spanakopita on the menu?
A) Gabon
B) Greece
C) Guyana
D) Germany

Answer: Greece
Spanakopita is a savory pastry made of spinach and phyllo dough. It is a dish native to Greece.

 

31) In what country would you most likely find colcannon on the menu?
A) India
B) Ireland
C) Iran
D) Italy

Answer: Ireland
Colcannon is a dish made of cabbage and potatoes. It is popular in its homeland of Ireland.

 

32) In what country would you most likely find enchiladas on the menu?
A) Laos
B) Angola
C) India
D) Mexico

Answer: Mexico
Enchiladas are corn pancakes filled or covered with chile sauce, cheese, and other ingredients. They are popular in Mexico and other Spanish-speaking countries in the Americas.

 

READ  Novels and Authors General Knowledge Questions Answers

33) In what country might you find maguro on the menu?
A) Japan
B) Korea
C) India
D) China

Answer: Japan
Maguro is the Japanese word for a kind of tuna that is popular in sushi restaurants.

 

34) In what country would you most likely find chapati on the menu?
A) Italy
B) Iraq
C) India
D) Iran

Answer: India
Chapati is a flat wheat bread that is popular in northern India.

 

 

Sugar, Spice, And Everything Nice – Foods Quiz Questions Part 7

In what country would you likely find saffron in your food? What is the basic ingredient of curry? From mace to table sugar, test the “ingredients” of your knowledge in this study of sugar and spice.

 

35) In what country would you likely find saffron in your food?
A) South Africa
B) Spain
C) Sweden
D) Suriname

Answer: Spain
Olive oil is used abundantly in Spanish cooking, as are garlic, saffron, and peppers. Saffron is a yellow-colored spice.

 

36) What is the basic ingredient of curry?
A) Sugar
B) Turmeric
C) Cinnamon
D) Celery salt

Answer: Turmeric
The basic ingredients of commercial curry powder are turmeric (which imparts the characteristic yellow color), cumin, coriander, and cayenne pepper.

 

37) From which island does cinnamon originally come?
A) Sri Lanka
B) Australia
C) Greenland
D) Pitcairn Island

Answer: Sri Lanka
Cinnamon comes from the inner bark of a tree that is native to Sri Lanka.

 

38) Which of the following is not a spice?
A) Arugula
B) Cardamom
C) Oregano
D) Nutmeg

Answer:  Arugula
Also known as rocket, roquette, and rocula, arugula is an aromatic salad green popular in Italian and French cuisine.

 

39) Which of these is a mixture of herbs and spices?
A) Paneer
B) Tandoor
C) Garam masala
D) Gulab jamun

Answer: Garam masala
Garam masala is a mixture of various spices and herbs. It is an essential ingredient of Indian cooking.

 

40) What is table sugar?
A) Fructose
B) Glucose
C) Otiose
D) Sucrose

Answer: Sucrose
Sucrose is another word for table sugar.

 

41) Which kind of tree does the spice called mace come from?
A) Nutmeg
B) Walnut
C) Oak
D) Banana

Answer: Nutmeg
Mace is the ground exterior of the nutmeg seed.

 

Read: 54 Arts and Culture Quiz

Leave A Reply

Your email address will not be published.