50 Animals GK Quiz Questions – Learn More about Animals

0

50 Animals GK Quiz Questions – Learn More about Animals

 

Animals GK Quiz Questions - Learn More about Animals

 

Animals GK Quiz Questions with Answers (Questions 1-25)

 

1) On what continent did horses evolve?

Answer: North America.

 

2) Why do guinea pigs eat some of their feces?

Answer: To obtain vitamins.

 

3) Are capybaras herbivores, carnivores, or omnivores?

Answer: herbivores.

 

4) How many basic groups of amphibians are there?

Answer: 3.

 

5) What kind of animal is a gribble?

Answer: Crustacean.

 

6) A group of crows is called a:

Answer: Murder.

 

7) Ants cannot live in wet climates. True or false?

Answer: False.

 

8) Why do baby elephants eat their mothers’ droppings?

Answer: To ingest essential gut flora.

 

9) What is the largest number of eggs a bobwhite quail (Colinus virginianus) can lay?

Answer: 28.

 

10) The Lone Ranger’s Potawatomi sidekick, Tonto, had a horse named what?

Answer: Scout.

 

11) What class of creature has the most species?

Answer: beetle.

 

12) What is the name for a venomous snake that lives in Japan?

Answer: mamushi.

 

13) What kind of animal is a kite?

Answer: Bird.

 

14) What do bats use to control their wings?

Answer: arms and fingers.

 

15) What is the largest monkey?

Answer: mandrill.

 

16) An assembly of owls is referred to as a:

Answer: Parliament.

 

17) All worker ants are male. True or false?

Answer: False.

 

18) Which group of arthropods does not have members that are camouflaged by their resemblance to bird droppings?

READ  50 General Knowledge Questions in English with Answers

Answer: Dragonflies.

 

19) What is the largest number of eggs that a burrowing owl (Athene cunicularia) will typically lay?

Answer: 12.

 

20) Which of the following famous racehorses does not have a biopic?

Answer: War Admiral.

 

21) What kind of animal is a silverside?

Answer: Fish.

 

22) Dogs can hear up to what frequency (in cycles per second)?

Answer: 50000.

 

23) What are newborn crickets called?

Answer: nymphs.

 

24) What do adult frogs and toads lack?

Answer: tail.

 

25) Caterpillars have no exoskeleton. True or false?

Answer: False.

 

Online General Knowledge Animals Quiz

 

26) What are fossilized feces called?

Answer: Coprolites.

 

27) What is the largest number of eggs a green iguana (Iguana iguana) may lay?

Answer: 30.

 

28) A mustang known as Comanche was the mount of which well-known commander?

Answer: George Custer.

 

29) How many kilograms can an adult giant panda weigh?

Answer: 113.

 

30) What organ do snakes use to help them taste and smell?

Answer: Jacobson’s organ.

 

31) What is the name for a larval fly?

Answer: maggot.

 

32) A cluster of jellyfish is called a:

Answer: Smack.

 

33) What kind of animal is a yak?

Answer: ox.

 

34) Fewer than 10 species of ants are found in India. True or false?

Answer: False.

 

35) The young of some species of which animal produce feces contained inside a sac of mucus, allowing the parents to easily remove the feces from the nest?

Answer: Bird.

 

36) How many kits do least weasels (Mustela nivalis) usually give birth to?

READ  Technology General Knowledge Quiz Question

Answer: 1–7.

 

37) How much food does an adult giraffe eat, in kilograms, each day?

Answer: 65.

 

38) What is a newborn bat called?

Answer: pup.

 

39) How many toes does a dog have?

Answer: 5.

 

40) How many body parts does an insect have?

Answer: 3.

 

41) What kind of animal is a grunt?

Answer: Fish.

 

42) What characteristic do all frogs have?

Answer: they are poisonous.

 

43) A flutter is a group of:

Answer: Butterflies.

 

44) What is the name for the family of small birds that can hover?

Answer: hummingbirds.

 

45) How many mice would it take to produce the amount of milk a cow can?

Answer: 6,000.

 

46) How many times is the largest fish larger than the smallest fish?

Answer: 1,800 times.

 

47) To which continent are rattlesnakes native?

Answer: North America.

 

48) What is the name for a two-humped camel?

Answer: Bactrian.

 

49) The most common terrestrial animal is the ant. True or false?

Answer: True.

 

50) Why is whale excrement important to oceanic ecosystems?

Answer: It brings nutrients to surface waters.

 

Read: 30 Basic Computer General Knowledge Quiz

Leave A Reply

Your email address will not be published.