Mixed Miscellaneous Trivia Quiz Questions with Answers

0

Mixed Miscellaneous Trivia with Answers

 

Mixed Miscellaneous Trivia Quiz Questions with Answers

 

General Trivia Quiz

 

1. Which country invented fishing reels?
Answer: China.

 

2. Who is the father, and who is the mother of a mule?
Answer: An ass and a mare.

 

3. What was the nationality of the poet, Khalil Gibran?
Answer: Lebanese.

 

4. What is the correct meaning of buxom?
Answer: Full-bosomed.

 

5. Which is the easternmost, westernmost and northernmost state in the US?
Answer: Alaska.

 

6. What does definitive mean?
Answer: Conclusive.

 

7. What is ‘Women’s suffrage’?
Answer: The right of the woman to vote.

 

8. Where was woman suffrage, first introduced?
Answer: USA.

 

9. When was woman suffrage introduced in USA?
Answer: 1920.

 

10. When was woman suffrage introduced in Britain?
Answer: 1928.

 

11. Dilwara temple is famous for its:
Answer: Monuments.

 

12. Which is the first country to have adopted a national flag?
Answer: Denmark.

 

13. In which year Denmark have adopted a national flag?
Answer: A.D. 1219.

 

14. What is a hectometer?
Answer: 100 meters.

 

15. Name the main character of the classic ‘Jungle book’:
Answer: Mowgli.

 

Online Trivia Quiz Questions and Answers

 

16. Name the largest fresh water lake in the world:
Answer: Lake superior (USA).

 

17. Write a word which connects cook, atmosphere and blood:
Answer: Pressure.

 

18. Which is the world’s largest producer of coffee?
Answer: Brazil.

 

19. What is ‘Origami’ the Japanese art of?
Answer: Paper folding.

 

20. What does mucilage mean?
Answer: A gluey substance.

 

21. Name the dog in the cartoon ‘Mickey Mouse’:
Answer: Pluto.

 

22. In which country is the battlefield Waterloo where Napoleon was defeated?
Answer: Belgium.

 

23. In ancient Egyptian mythology who was the goddess of love and joy?
Answer: Hathor.

 

24. Why is Assam so flood-prone?
Answer: Frequent changes in the course of the river Brahmaputra.

 

25. A disorder involving abnormal loss of appetite is:
Answer: Anorexia.

 

26. Among primates, other than man, which has the most highly developed brain?
Answer: Chimpanzee.

 

27. What does ambience mean?
Answer: Atmosphere of a place.

 

28. What is livid?
Answer: Black and blue.

 

29. Japanese art, of flower arrangement:
Answer: Ikebana.

 

30. In which state is the ‘Bihu’ festival celebrated?
Answer: Orissa (India).

 

Read Basic Furniture Quiz Questions > Trivia and General Knowledge Quiz Questions Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.