Latest General Knowledge MCQ – Online Quiz Questions

0

Latest General Knowledge MCQ – Online Quiz Questions

 

Latest General Knowledge MCQ - Online Quiz Questions

 

1. Who wrote the famous novel “Alice’s Adventures in Wonderland”?
(a) Rudyard Kipling
(b) John Keats
(c) Lewis Carroll
(d) H G Wells

Answer: Lewis Carroll

 

2. Who was the first to complete the circumnavigation of Earth?
(a) Francis Drake
(b) Columbus
(c) Magellan
(d) Vasco da Gama

Answer: Magellan

 

3. The Nobel prize was instituted by which country?
(a) USA
(b) UK
(c) Russia
(d) Sweden

Answer: Sweden

 

4. Which of the following is an award instituted by UNESCO?
(a) Kalinga Award
(b) Pulitzer prize
(c) Stirling prize
(d) Pritzker prize

Answer: Pritzker prize

 

5. Magsaysay award is given by
(a) USA
(b) UK
(c) Malaysia
(d) Philippines

Answer: Philippines

 

6. Which of the following organisations is not associated with the UNO?
(a) ILO
(b) WHO
(c) ASEAN
(d) All of the above

Answer: ASEAN

 

7. Where is the headquarters of UNESCO situated?
(a) Rome
(b) Geneva
(c) New York
(d) Paris

Answer: Paris

 

8. The five permanent members of UN Security Council are
(a) Japan, West Germany, USSR, UK and USA
(b) Canada, China, France, USSR and USA
(c) Germany, China, USSR, UK and USA
(d) China, France, USSR, UK and USA

Answer: China, France, USSR, UK and USA

 

9. Which of the following is the headquarters of World Trade Organisation (WTO)?
(a) New York
(b) Geneva
(c) Madrid
(d) Paris

Answer: Geneva

 

10. The Great Victoria Desert is located in
(a) Canada
(b) West Africa
(c) Australia
(d) North America

READ  50 GK Questions for Class 5 to 7 with Answers

Answer: Australia

 

11. Which of the following is tropical grassland?
(a) Taiga
(b) Savannah
(c) Pampas
(d) Prairies

Answer: Savannah

 

12. The humidity of the air depends upon
(a) Temperature
(b) Location
(c) Weather
(d) All of the above

Answer: All of the above

 

13. Who invented the ball point pen?
(a) Waterman Brothers
(b) Bicc Brothers
(c) Biro Brothers
(d) Wright Brothers

Answer: Biro Brothers

 

14. Which scientist discovered the radioactive element radium?
(a) Isaac Newton
(b) Albert Einstein
(c) Benjamin Franklin
(d) Marie Curie

Answer: Marie Curie

 

15. Who invented Dynamite?
(a) Sir Alexander Graham Bell
(b) Benjamin Franklin
(c) Thomas Alva Edison
(d) Alfred B. Nobel

Answer: Alfred B. Nobel

 

16. Who is the father of English Poetry?
(a) Charles Dickens
(b) John Milton
(c) Geoffrey Chaucer
(d) William Wordsworth

Answer: Geoffrey Chaucer

 

17. Who wrote the novel War and Peace?
(a) Leo Tolstoy
(b) Mahatma Gandhi
(c) Charles Dickens
(d) Rudyard Kipling

Answer: Leo Tolstoy

 

18. Who was the first woman to win the Nobel Prize?
(a) Marie Curie
(b) Bertha von Suttner
(c) Selma Lagerlöf
(d) Grazia Deledda

Answer: Marie Curie

 

19. Who is called as “The Father of History”?
(a) Euclid
(b) Herodotus
(c) Aristotle
(d) Julius Caesar

Answer: Herodotus

 

20. Who wrote the novel “Anna Karenina”?
(a) Lewis Carroll
(b) Leo Tolstoy
(c) Victor Hugo
(d) Boris Pasternak

Answer: Leo Tolstoy

 

21. Who wrote the novel “A Farewell to Arms”?
(a) Charles Dickens
(b) Ernest Hemingway
(c) Thomas Hardy
(d) Aldous Leonard Huxley

READ  General Knowledge Kerala - Kerala GK

Answer: Ernest Hemingway

 

22. Who wrote the controversial novel “The Satanic Verses”?
(a) William Golding
(b) Gunnar Myrdal
(c) Salman Rushdie
(d) Agatha Christie

Answer: Salman Rushdie

 

23. Who is the author of the novel Les
Misérables?
(a) Victor Hugo
(b) ALium tofler
(c) G.Wynne
(d) Agatha Christie

Answer: Victor Hugo

 

24. Who wrote the book ‘Gulliver’s Travels’?
(a) Jonathan Swift
(b) Charles Dickens
(c) Charles Lamb
(d) Alexandra Dumas

Answer: Jonathan Swift

 

25. Who wrote the book ‘Tom Sawyer’?
(a) William Shakespeare
(b) John Ruskin
(c) Mark Twain
(d) Leo Tolstoy

Answer: Mark Twain

 

Read: Indian General Knowledge Multiple Choice Quiz Questions

Leave A Reply

Your email address will not be published.