Online Quiz Questions in English with Answers

0

Online Quiz Questions in English with Answers

 

Latest Online General Knowledge Quiz Answers - 20 General Quiz Questions

 

1. What is the name of the South Africa movement led by Chief Buthelezi?
Answer: Inkatha movement.

 

2. Which boy’s name, signaled in Morse code, would be represented by six dashes?
Answer: Tom.

 

3. From which foreign country does the largest number of tourists visit India?
Answer: U.K.

 

4. What is called a “Stalemate” in chess?
Answer: A draw.

 

5. Who built the famous Vitthal Mandir in Vijayanagar?
Answer: Krishnadevaraya.

 

6. Which London church is officially the collegiate church of St. Peter?
Answer: Westminster Abbey.

 

7. Which cereal is used to make ‘black’ breads?
Answer: Rye.

 

8. What type of flowers produce vanilla pods?
Answer: Orchids.

 

9. What accurately describes drinks with no C2H5OH content?
Answer: Nonalcoholic.

 

10. Which vegetable is a green variety of banana, used as a staple food in the tropics?
Answer: Plantain.

 

11. When were the Montague-Chelmsford Reforms announced?
Answer: July 1918.

 

12. When was the Hindustan Republican Association founded to organize an armed revolution in the country?
Answer: 1924.

 

13. What led to the suspension of the Non-Co-operation Movement of 1920-22?
Answer: Violence at Chauri Chaura.

 

14. On which day in April 1919 did Jallianwala Bagh massacre, one of the worst political crimes in modern history, take place?
Answer: 13 April.

 

15. When did Aurangzeb sign a peace treaty with Bijapur?
Answer: A.D. 1686.

 

Online Quiz Questions in English with Answers Part 2

 

16. ‘Song of the North’ is the national anthem of:
Answer: Sweden.

READ  Top 50 Online Quiz Contest Questions

 

17. Where was Napoleon born?
Answer: Corsica.

 

18. A cosmic year means:
Answer: 250 million years.

 

19. When is Bhishma Pitamah believed to have died?
Answer: 1423 B.C.

 

20. When was Hastinapur abandoned by the Kauravas?
Answer: 1300 B.C.

 

21. What is meant by chlorinated polyvinyl chloride?
Answer: Thermoplastic produced by chlorination of polyvinyl chloride resin.

 

22. Which day is observed as World Fisheries day?
Answer: November 21.

 

23. Name the President of Mauritius?
Answer: Ameenah Gurib.

 

24. Who got Mother Theresa Memorial International Award for Social Justice 2016?
Answer: Faraaz Ayaaz Hossain.

 

25. Which is the largest volunteer medical organization in the world?
Answer: Medecines Sas Frontieres.

 

26. Which is the world’s largest nuclear and particle physics laboratory?
Answer: European Organization for Nuclear Research.

 

27. ”He who can not be a good follower can not be a good leader”, is quoted by whom?
Answer: Aristotle.

 

28. Which country is the second largest producer and consumer of currency notes?
Answer: India.

 

29. Who is known as the father of hybrid rice?
Answer: Yuan Longping.

 

30. What is meant by Google Glass?
Answer: Optical head mounted display designed in the shape of a pair of eye glasses.

 

Online Quiz Questions in English with Answers Part 3 (Questions 31-50)

 

31. Who is Jerome K Jerome?
Answer: English writer and humorist.

 

32. What is meant by Wilson’s disease?
Answer: Genetic disorder in which copper builds up in the body.

 

33. Name the President of Argentina.
Answer: Mauricio Macri.

READ  Fashion and Clothing Quiz Questions Answers

 

34. What is meant by equity?
Answer: Difference between the value of the assets and the cost of the liabilities of something owned.

 

35. Name the first solar powered  flight?
Answer: Solar Impulse.

 

36. What is meant by carbon foot print?
Answer: Total set of greenhouse gas emissions caused by an individual, event, organization or product.

 

37. What is meant by rheumatoid arthritis?
Answer: Long lasting auto immune disorder that primarily affects joints.

 

38. Which word has been selected as Dictionary.com’s word of the year?
Answer: Xenophobia.

 

39. What is meant by sovereign wealth fund?
Answer: State owned investment fund investing in real and financial assets such as stocks, bonds, real estate, precious metals or in alternative investments.

 

40. Who directed the film Daughter?
Answer: Reza Mirkarimi.

 

41. What is meant by VSAT(Very Small Aperture Terminal)?
Answer: Two way satellite ground station with a dish antenna that is smaller than three metres.

 

42. What is meant by High Throughput Satellite?
Answer: Classification for communications satellites that provide at least twice, though usually by a factor of 20 or more.

 

43. What is meant by reverse commerce?
Answer: Recovery of products over electronic systems such as the internet or  through physical distribution channels.

 

44. What is meant by aerosol?
Answer: Colloid of fine solid particles or liquid droplets, in air or another gas.

 

45. What do we refer by digital wallet?
Answer: Electronic device that allows an individual to make electronic transactions.

 

READ  General Knowledge (GK) 2018 - 50 Quiz Questions and Answers

46. Who wrote the book, “The Curse of Cash”?
Answer: Kenneth Rogoff.

 

47. Name the world’s biggest coal miner.
Answer: Coal India.

 

48. Name the world’s largest producer of coal.
Answer: India.

 

49. Who wrote the book “My Vision for Space Exploration?
Answer: Buzz Aldrin.

 

50. What is meant by mercosur?
Answer: Sub regional bloc.

 

Read: Basic Quiz Questions for Everyone

Leave A Reply

Your email address will not be published.