History Trivia Questions and Answers

0

History Trivia Questions and Answers

 

History Trivia Questions and Answers

 

World History Trivia Questions

 

1. Which empire is having Tenochtitlan as its capital?
a. Byzantine
b. Tarascan
c. Aztec
d. Inca
Answer: Aztec

 

2. Who is the person known to assassinate Edwin walker, the United States Army officer?
a. Jack Ruby
b. Lee Harvey Oswald
c. John Wilkes Booth
d. George Washington
Answer: Lee Harvey Oswald

 

3. Which is the first state known to ratify the U.S constitution?
a. Pennsylvania
b. Delaware
c. Texas
d. Arizona
Answer: Delaware

 

4. Which city is recognized as the world’s first electrically lighted city?
a. Peru, Indiana
b. Kokomo, Indiana
c. Warsaw, Indiana
d. Wabash, Indiana
Answer: Wabash, Indiana

 

5. Name the person who shot and killed the American outlaw Jesse James?
a. Ron Hansen
b. Jesse James
c. Robert Ford
d. Cole Younger
Answer: Robert Ford

 

6. Among the following who is the first person to reach the North Pole?
a. Vasco Núñez de Balboa
b. Robert Peary
c. John Cabot
d. Sir Francis Drake
Answer: Robert Peary

 

7. The person who is known to be the recipient of two unshared Nobel Prizes is?
a. Linus Pauling
b. J.J Thomson
c. Frances Arnold
d. George P. Smith
Answer: Linus Pauling

 

8. The U.S Navy destroyer known to be the victim of terrorist attack on October is?
a. USS Cole
b. USS Army
c. USS Nile
d. USS ROS
Answer: USS Cole

 

9. The first woman to be awarded for the Distinguished Flying Cross is whom?
a. Willa Brown
b. Amelia Earhart
c. Ana Branger
d. Line Bonde
Answer: Amelia Earhart

 

10. Which Roman Emperor’s name mean as Little Soldier’s Boot?
a. Augustus
b. Honorius
c. Caligula
d. Magnus Maximus
Answer: Caligula

 

History Trivia Quiz Questions and Answers

 

11. How was the political figure Vladimir Vladimir Ilyich Ulyanov known?
a. Kevin
b. Lenin
c. Melvin
d. Mevin
Answer: Lenin

 

12. What is the total number of Confederate states during the U.S Civil War?
a. 21
b. 12
c. 11
d. 13
Answer: 11

 

13. Name the Mexican leader who got assassinated in the year 1923?
a. Lázaro Cárdenas
b. Álvaro Obregón
c. Pascual Ortiz Rubio
d. Pancho Villa
Answer: Pancho Villa

 

14. Simon Bolivar became the president of which country?
a. Venezuela
b. Germany
c. USA
d. Bolivia
Answer: Venezuela

 

15. Who is the World War II leader born on July 29, 1883?
a. Benito Mussolini
b. Joseph Stalin
c. Harry S. Truman
d. George Patton
Answer: Benito Mussolini

 

16. What is the total number of delegates who signed the Declaration of Independence?
a.49
b.57
c.65
d.56
Answer: 56

 

17. Name the ancient city which has Ishtar Gate as one of the entrances?
a. Maya City
b. Sawran
c. Timbuktu
d. Babylon
Answer: Babylon

 

18. Which among the following is known to nail the 95 Theses onto the door of the Palace Church of Wittenberg?
a. James Hus
b. John Calvin
c. John Wycliffe
d. Martin Luther
Answer: Martin Luther

 

19. Who is known to be the first woman to reach in space?
a. Kalpana Chawla
b. Valentina Tereshkova
c. Sally Ride
d. Judith Resnik
Answer: Valentina Tereshkova

 

20. Name the United States first multi-millionaire?
a. John Jacob Astor
b. Charles Koch
c. Bill Gates
d. Jeff Bezos
Answer: John Jacob Astor

 

General History Trivia Questions

 

21. What is the name of the hybrid vehicle that Ferdinand Porsche was famous for?
a. Volkswagen Beetle
b. Mitsubishi
c. Mercedes Benz
d. Audi
Answer: Volkswagen Beetle

 

22. When did the Cuban Missile Crisis occurred?
a.1961
b.1862
c.1898
d.1962
Answer: 1962

 

23. A former U.S state governor born James George Janos is?
a. John Nick
b. Jesse Ventura
c. James
d. Jesse Mack
Answer: Jesse Ventura

 

24. Where did Ernesto Che Guevara died?
a. Bolivia
b. Peru
c. Brazil
d. Chile
Answer: Bolivia

 

25. When did the U.S Monroe Doctrine introduced?
a. 1856
b.1823
c. 1923
d. 1917
Answer: 1823

 

26. The African leader to address both League of Nations and the United Nations is?
a. Haile Selassie I
b. Abdelaziz Bouteflika
c. Teodoro Obiang
d. Towering Museveni
Answer: Haile Selassie I

 

27. Who is known to be the wife of King Arthur?
a. William Greenville
b. Henry Addington
c. George Grenville
d. Guinevere
Answer: Guinevere

 

28. Among the following which is the world’s first nuclear powered submarine?
a. USS Boise
b. USS Nautilus
c. HMS Astute
d. USS Annapolis
Answer: USS Nautilus

 

29. How many of Pope Francis, were there since today?
a. 255
b. 310
c. 266
d. 269
Answer: 266

 

30. The U.S State which is known to be the first elect woman to Congress is?
a. Nebraska
b. Mississippi
c .Montano
d. Idaho
Answer: Montana

 

History Hard Trivia Questions and Answers

 

31. Name the vice president of the Confederate States of America?
a. Alexander H .Stephens
b. John Adams
c. James Madison
d. James Monroe
Answer: Alexander H. Stephens

 

32. Where was the Battle of Waterloo fought?
a. Belgium
b. Netherland
c. France
d. Luxembourg
Answer: Belgium

 

33. Among the following, who is the first U.S president to resign from office?
a. George Washington
b. John Adams
c. John C. Calhoun
d. James Madison
Answer: John C. Calhoun

 

34. Which among the following is the first Holy Roman Emperor?
a. Frederick II
b. Otto I
c. Maximilian
d. Frederick I
Answer: Otto I

 

35. The Carthaginian general who led his army of elephants across the Alps is?
a. Scipio Africanus
b. Livy
c. Julius Caesar
d. Hannibal
Answer: Hannibal

 

36. The U.S Vise President who was under Abraham Lincoln is?
a. George Clinton
b. Andrew Johnson
c. Charles Curtis
d. Elbridge Gerry
Answer: Andrew Johnson

 

37. When did the O.K Corral Gunfight took place?
a. 1981
b. 1881
c. 1892
d. 1789
Answer: 1881

 

38. When did the first Mount Everest summit reached?
a. 1953
b. 1954
c. 1961
d. 1863
Answer: 1953

 

39. Name the country which was ruled by Harald Bluetooth?
a. Denmark
b. France
c. Spain
d. Germany
Answer: Denmark

 

40. The famous Physician Nostradamus was born in which country?
a. Philippines
b. France
c. Germany
d. Ireland
Answer: France

 

History Trivia Quizzes

 

41. What is the total number of Dalai Lama recognized since today?
a. 15
b. 21
c. 12
d. 14
Answer: 14

 

42. The trail of Pony Express was ended in which Californian town?
a. Sacramento
b. Fresno
c. Anaheim
d. Glendale
Answer: Sacramento

 

43. Which was the first state in the United States with the speed limit signs?
a. Texas
b. Oregon
c. Nevada
d. Oklahoma
Answer: Oregon

 

44. Billy the Kid was killed by whom?
a. Wyatt Earp
b. Harry Lee
c. William Aytoun
d. Elijah Gates
Answer: Sheriff Pat Garrett

 

45. Before the release in 1990 how many years did Nelson Mandela spend in the prison?
a. 30
b. 37
c. 26
d. 27
Answer: 27

 

46. Who got shot by the FBI agents outside the Chicago’s Biograph Theater?
a. Christian Bale
b. Melvin Purvis
c. Alarm Capone
d. John Dillinger
Answer: John Dillinger

 

47. Name the first female U.S Secretary of State?
a. Condoleezza
b. Madeleine Albright
c. Hillary Clinton
d. Ellen Johnson
Answer: Madeleine Albright

 

48. The mother of King James I of England is?
a. Isabella
b. Marie de Coucy
c. Margaret of Guelders
d. Mary, Queen of Scots
Answer: Mary, Queen of Scots

 

49. The personal sword named Joyeuse belongs to which emperor?
a. Hadrian
b. Theudebert
c. Charlemagne
d. Theudebald
Answer: Charlemagne

 

50. How is The Ardennes Offensive World War II battle called?
a. Battle of the Bulge
b. Battle of Leyte Gulf
c. Battle of Luzon
d. Operation Torch
Answer: Battle of the Bulge

 

Read Basic Trivia Questions with Answers > Maths and Science General Knowledge Questions with Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.