55 GK Quiz Questions Answers Latest 2018 – Learn General Knowledge Online

0

55 GK Answers Latest 2018 – Learn Online

 

55 GK Quiz Questions Answers Latest 2018 - Learn General Knowledge Online

 

1) What is meant by FRAX?
Answer: Diagnostic tool used to evaluate the 10 year probability of bone fracture risk.

 

2) Who wrote the book “Old path white clouds: Walking in the footsteps of the Buddha”?
Answer: Thich Nhat Hanh.

 

3) Who is Elena Ferrante?
Answer: Pseudonym for an Italian Novelist.

 

4) Name the measurement of radiation.
Answer: Roentgen.

 

5) What do we mean by Capex?
Answer: Expense where the benefit continues over a long period rather than being exhausted in a short period.

 

6) What is meant by Galaxy Note 7?
Answer: Android phablet smartphone produced and marketed by Samsung Electronics.

 

7) Which is the largest wireless carrier in USA?
Answer: Verizon Communications Inc.

 

8) What is meant by Google Pixel?
Answer: Line of consumer electronic devices from Google that run Chrome OS or Android operating system.

 

9) What is meant by Japanese encephalitis?
Answer: Diseases caused by the mosquito borne Japanese encephalitis virus.

 

10) What is meant by Workday?
Answer: On demand financial management and human capital management software vendor.

 

11) Who got Nobel prize for literature in 2016?
Answer: Bob Dylan.

 

12) Who is the executive director of UNDP?
Answer: Erik Solheim.

 

13) Name the new secretary general of UNO.
Answer: Antonio Guterres.

 

14) Who is the world’s longest reigning monarch?
Answer: Bhumibol Adulyadej.

 

15) What is meant by Geographical Information System?
Answer: System designed to capture, store, manipulate, analyze, manage and present spatial or geographical data.

 

16) Which day is observed as  International Student’s Day?
Answer: October 15.

 

17) What is meant by nano flake?
Answer: An uneven piece of material with one dimension.

 

18) Where was the eighth BRICS summit held.
Answer: Bernaulim.

 

19) Name the currency of China Yuan.
Answer: Renminbi.

 

20) What is meant by point of care testing?
Answer: Medical diagnostic testing at or near the point of care-that is at the time and place of patient care.

 

21) Where is New Development Bank of BRICS headquartered?
Answer: Shanghai.

 

22) Which is the world’s largest container shipping company?
Answer: Maersk Line.

 

23) What is meant by BBIN.
Answer: (Bangladesh, Bhutan, India, Nepal) Sub regional architecture of countries in South Asia.

 

24) Who is the first song writer to win Nobel prize for literature?
Answer: Bob Dylan.

 

25) What do we mean by Shenzhou?
Answer: Spacecraft developed and operated by China to support its manned space flight program.

 

General Quiz Questions – Online GK in English

 

26) What is meant by NASDAQ?
Answer: American stock exchange.

 

27) What is meant by Huntington’s disease?
Answer: Inherited disorder that results in the death of brain cells.

 

28) What is meant by geotagging?
Answer: Process of adding geographical identification metadata to various media such as a geotagged photograph, video, websites, SMS messages and QR codes.

 

29) Name three payment gateways operating from India.
Answer: RuPay, Visa and MasterCard.

 

30) What is meant by Compound Annual Growth Rate?
Answer: Business and investing specific term for the geometric progression ratio that provides a constant rate of return over the time period.

 

31) What is Hulu?
Answer: American subscription video on demand service owned by Hulu LLC, a joint venture with the Walt Disney Company, 21st Century, Comcast and Time Warner.

 

32) What is meant by NAFTA(North American Free Trade Agreement)?
Answer: Agreement signed by Canada, Mexico and the United States creating a trilateral trade bloc in North America.

 

33) Which US State is called as the “Sunshine state”?
Answer: Florida.

 

34) Barbara Williams was in the news recently. Who is she?
Answer: American actress.

 

35) Who is Carlos Alberto?
Answer: Brazilian footballer.

 

36) Which virus causes bird flu?
Answer: H5N8.

 

37) What is meant by H5N1?
Answer: Sub type of the influenza A virus which can cause illness in humans and many other animal species.

 

38) Where is Belfort situated?
Answer: France.

 

39) Where is the oldest library in the world located?
Answer: Morocco.

 

40) Tim Cook was in the news recently. Who is he?
Answer: Chief Executive Officer of Apple Inc.

 

41) What is meant by Man Booker prize?
Answer: Literary prize awarded each year for the best original novel written in the English language and published in the UK.

 

42) Name the Man Booker Prize winner of 2016.
Answer: Paul Beatty.

 

43) Which country has the highest share of women parliamentarians in the world?
Answer: Rwanda.

 

44) Steve McCurry was in the news recently. Who is he?
Answer: American photographer who has worked in photojournalism and editorial.

 

45) Who is John Key?
Answer: New  Zealand Prime Minister.

 

46) Who bagged Sakharov Human Rights Prize in 2016?
Answer: Nadia Murad  and Lamia Haji Bashar.

 

47) Who is the current President of  Asian Development Bank?
Answer: Take Hiko Nakao.

 

48) Which is the world’s cheapest car?
Answer: Tata Nano.

 

49) What is meant by disaster recovery?
Answer: Set of policies and procedures to enable the recovery or continuation of vital technology infrastructure.

 

50) Who won the Saul Bellow award in 2016?
Answer: Toni Morrison.

 

51) What do we refer by Triumph Bonneville?
Answer: Standard motor cycle featuring a parallel twin four  stroke engine and manufactured in three generations over three separate production runs.

 

52) Which is the world’s first vaccine to fight against tape worm in pigs?
Answer: CYSWAX.

 

53) What is meant by Cysticercosis?
Answer: Tissue infection caused by the young form of the pork tapeworm.

 

54) Who is the current Director General of World Trade Organization?
Answer: Roberto Azevedo.

 

55) What is meant by Trans Pacific partnership?
Answer: Trade agreement among twelve of the Pacific RIM countries.

 

Read: Everything about Physics – Physics Study Material > Health and Medicine GK Quiz Questions Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.