Easy General Quizzes with Answer – 20 Online Quiz Questions

0

Easy General Quizzes with Answer – 20 Online Quiz Questions

 

Easy General Quizzes with Answer - 20 Online Quiz Questions

 

Video Quiz

 

 

1. Which structures have four basic designs – beam, cantilever, arch and suspension?
Answer: Bridges.

 

2. What are the substances in the saliva of vampire bats, leeches and mosquitoes which stop blood from clotting?
Answer: Anticoagulants.

 

3. What was the name of the pope who introduced the reformed calender used by the western world?
Answer: Pope Gregory (Gregory XIII).

 

4. What is the popular name for members of the RCMP?
Answer: Mounties.

 

5. Which type of edible nut is produced by a variety of hickory tree?
Answer: Pecan.

 

6. What is the collective word for a group of companies that limits competition by price-fixing, market sharing and restricting output?
Answer: Cartel.

 

7. Which sign is the decapod of the zodiac?
Answer: Cancer.

 

8. Which river is poetically called “Isis” until it flows through Oxford?
Answer: The Thames.

 

9. What is an important meeting between world political leaders usually called?
Answer: Summit conference.

 

10. What is the Italian word for ‘swank’ and the name of an organization that is also known as “la Cosa Nostra”?
Answer: Mafia.

 

11. Who built Nizamuddin Auliya tomb?
Answer: Alauddin Khalji.

 

12. Which Cathedral on the Seine River is considered the pride of Paris?
Answer: The Cathedral of Notre Dame.

 

13. In which country would you visited Shwedagon Pagoda, one of the many great monuments to Buddhism in this country?
Answer: Myanmar.

 

14. What was the court language of Mughals?
Answer: Persian.

 

15. Which regiment was the first to rebel when the Revolt of 1857 began at Meerut on 10th May?
Answer: Third Native Cavalry.

 

16. When did the British Parliament transfer the power to govern India from the East India Company to the British crown?
Answer: 1858.

 

17. Which Mughal emperor wrote his autobiography?
Answer: Babar.

 

18. When did Lord Curzon issue an order dividing the province of Bengal into two parts?
Answer: 1905.

 

19. Who laid the foundation of the Federation Hall to mark the indestructible unity of Bengal?
Answer: Anandamohan Bose.

 

20. In which year the British Government adopted what came to be known as Minto-Morley Reforms?
Answer: 1909.

 

Read Quick GK Quiz Questions – 20 General Knowledge QuestionsBasic Online Quiz Questions for Everyone – General Quizzes

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.