50 Ultimate General Knowledge Quizzes with Answer

0

50 Ultimate General Knowledge Quizzes with Answer

 

30 Ultimate Online General Quizzes with Answer - Top GK Questions

 

1. In Greek mythology what is the name of the winged horse?
Answer: Pegasus.

 

2. What is the favourite food of the cartoon character Garfield?
Answer: Lasagne.

 

3. In Rudyard Kipling’s The Jungle Book what type of creature is Baloo?
Answer: Bear.

 

4. Which ocean separates the USA and Europe?
Answer: Atlantic.

 

5. What is a straight line passing from side to side through the centre of a circle called?
Answer: Diameter.

 

6. Which animal provides the milk for mozzarella cheese?
Answer: Buffalo.

 

7. What is the name of the coloured part of a human eye?
Answer: Iris.

 

8. When mixed together which two colours create brown?
Answer: Green and red.

 

9. Which US city is nicknamed The Big Apple?
Answer: New York.

 

10. Which country’s cars carry the International registration letter D?
Answer: Germany.

 

11. In order for there to be a Friday 13th, the month must begin on what day of the week?
Answer: Sunday.

 

12. A white mark spread over the forehead of a horse is called what?
Answer: A blaze.

 

13. What type of food do penguins eat?
Answer: Fish.

 

14. Waitangi Day is a public holiday on 6th February in which country?
Answer: New Zealand.

 

15. Which animal is the symbol of the motor manufacturer Suzuki?
Answer: Rhinoceros.

 

Ultimate General Knowledge Quizzes with Answer Part 2

 

16. What kind of food is a pawpaw?
Answer: Fruit.

 

17. What title was given to the rulers of Ancient Egypt?
Answer: Pharaoh.

READ  Question of General knowledge in English

 

18. What is the longest snake in the world?
Answer: Python.

 

19. What is the world’s longest mountain range?
Answer: Andes.

 

20. What sort of creature is a corncrake?
Answer: Bird.

 

21. Which part of the human body would be treated by a chiropodist?
Answer: Feet.

 

22. What is a female zebra called?
Answer: Mare.

 

23. Portugal shares a land border with which country?
Answer: Spain.

 

24. In which country was Justin Bieber born?
Answer: Canada.

 

25. What type of vegetable is a maris piper?
Answer: Potato.

 

26. What is Harry Potter’s middle name?
Answer: James.

 

27. Who is the Roman god of the sea?
Answer: Neptune.

 

28. Mont Blanc Tunnel connects France to which other country?
Answer: Italy.

 

29. What is added to milk to make porridge?
Answer: Oats.

 

30. What is the capital of the US state of New York?
Answer: Albany.

 

Ultimate General Knowledge Quizzes with Answer Part 3 (Questions 31-50)

 

31. Which Indian emperor was a patron and a player of polo?
Answer: Akbar.

 

32. What happened to the last Mughal emperor of India, Bahadur Shah Zafar, after the Sepoy Mutiny?
Answer: He was exiled to Burma.

 

33. Apart from the top ten mountains in Asia, which is the next highest?
Answer: Ismoil Somoni Peak.

 

34. Where do the Blue Nile and White Nile meet in great scenic splendor?
Answer: Khartoum.

 

35. What is the meaning of banal?
Answer: Commonplace.

 

36. What is the meaning of quizzical?
Answer: Questioning and mocking.

READ  General Miscellaneous Trivia Quiz Questions

 

37. Where would you now try to find the remains of the ancient city of Carthage?
Answer: Tunisia.

 

38. What is the unit currency in Spain called?
Answer: Peseta.

 

39. Which martial art was developed by the Japanese master Kanō Jigorō?
Answer: Judo.

 

40. Which country has a totally unadorned, unpatterned, white flag?
Answer: Western Sahara.

 

41. Name a source of noise pollution which one is capable of causing permanent damage to one’s hearing:
Answer: Power drill.

 

42. The fastest moving snake in the world?
Answer: Black Mamba.

 

43. A4 is the international size of a certain commodity. Which?
Answer: Paper.

 

44. Name the time required by the moon to return to the same position relative to a fixed star:
Answer: Sidereal Month.

 

45. The prophet ordained that his followers should read the ‘namaz’ so many times a day. How many?
Answer: Five.

 

46. Name the ratio of speed between a flying object and the speed of sound:
Answer: Mach number.

 

47. In a classic featuring an adventure by the sea, Which sailor dreamed of toasted cheese?
Answer: Ben Gunn.

 

48. What is the meaning of acerbity?
Answer: Bitterness.

 

49. India is +5.5 hours from GMT. Which place is +12 hours?
Answer: New Zealand.

 

50. Kinshasa is the capital city of:
Answer: Zaire.

 

Read: Best Trivia Quiz Questions with Answers

Leave A Reply

Your email address will not be published.