50 Online Quiz General Knowledge New 2018 – Learn GK Quiz Questions

0

Online Quiz New 2018 – Learn Questions

 

Online Quiz General Knowledge New 2018 - Learn GK Quiz Questions

 

1) What is meant by Google Allo?
Answer: Messaging mobile app developed by Google.

 

2) Expand UNCTAD
Answer: United Nations Conference on Trade and Development.

 

3) What is meant by madam tussauds?
Answer: Wax museum in London.

 

4) Who is  Jared Leto?
Answer: American actor, singer, songwriter and director.

 

5) What is meant by Ivy League?
Answer: Collegiate athletic conference compromising sports teams from eight private institutions of higher education in the north eastern United States.

 

6) Which is the world’s second biggest wireless service market?
Answer: India.

 

7) Where is Charlotte located?
Answer: USA.

 

8) Who is Jack Dorsey?
Answer: Cofounder and CEO of Twitter.

 

9) What is meant by DNA methylation?
Answer: Process by which methyl groups are added to DNA.

 

10) Mark Cuban was in the news recently. Who is he?
Answer: American businessman and investor.

 

11) Where is the world’s largest radio telescope located?
Answer: China.

 

12) Which is world’s longest running TV soap opera?
Answer: Coronation Street.

 

13) What is meant by Incredible India?
Answer: International marketing campaign by the Government of India to promote tourism in India to an audience of global appeal.

 

14) Who is Samantha Power?
Answer: United States Ambassador to the United Nations.

 

15) Which is world’s largest container shipping firm?
Answer: AP Moller Maersk .

 

16) List the member nations of SAARC
Answer: India, Bangladesh, Bhutan, Afghanistan, Nepal, Maldives, Pakistan, Sri Lanka.

 

17) Name the type of obstructive lung disease characterized by long term poor airflow
Answer: Chronic Obstructive Pulmonary Disease.

 

18) Name the space probe built by the European space agency launched on 2 March 2004
Answer: Rosetta.

 

19) What is meant by graphene?
Answer: Allotrope of carbon in the form of a two dimensional lattice.

 

20) Who is David Bowie?
Answer: English singer and songwriter.

 

21) What is meant by melamine?
Answer: Organic base and a trimer of cynamide with 1,3,5 triazine skeleton.

 

22) Who is Shimon Peres?
Answer: Israeli statesman and ninth President serving from 2007 to 2014.

 

23) Who is Max Walker?
Answer: Australian cricketer.

 

24)  What is meant by Oslo accords?
Answer: Set of agreements between the government of Israel and the Palestine Liberation organization.

 

25) What is meant by Maritime Silk Road?
Answer: Chinese strategic initiative to increase investment and foster collaboration across the historic silk road.

 

General Simple Answers

 

26) What is meant by Paris agreement?
Answer: Agreement within the United Nations Framework Convention on Climate Change dealing with greenhouse gases emissions, mitigations, adaptation and finance starting in the year 2020.

 

27) Who is Susan Rice?
Answer: 24th United States National Security Advisor.

 

28) Where is Chabahar port located?
Answer: Iran.

 

29) What is meant by nepenthes khasiana?
Answer: Tropical pitcher plant of the genus nepenthes.

 

30) Who got the Nobel prize for medicine in 2016?
Answer: Yoshinori Ohsumi.

 

31) Who is Kim Kardashian?
Answer: American reality television personality and businesswoman.

 

32) Where is the world’s tallest wood building located?
Answer: University of British Columbia.

 

33) what is meant by autophagy?
Answer: Natural, regulated, destructive mechanism of the cell that disassembles unnecessary or dysfunctional components.

 

34) Who is Christian de Duve?
Answer: Nobel prize winning  Belgian cytologist and biochemist.

 

35) Who is William Campbell?
Answer: Irish American biologist and parasitologist known for his work in discovering new therapy against infections.

 

36) Who is James E Rothman?
Answer: American biochemist.

 

37) What is meant by purchasing managers index?
Answer: Economic indicator derived from monthly surveys of private sector companies.

 

38) Who got Nobel prize for in 2016?
Answer: David  J Thouless, F Duncan M Haldane, J Michael Kosterlitz.

 

39) Who is the current President of Peru?
Answer: Pedro Pablo Kuczynski.

 

40) Who got Nobel prize for in 2016?
Answer: Jean Pierre Sauvage,  J Fraser Stoddart and Bernard Feringa.

 

41) What is meant by “The Rolling Stones”?
Answer: English rock band formed in London in 1962.

 

42) Who is the first Prime Minister of China?
Answer: Zhou Enlai.

 

43) What is meant by BIMSTEC(Bay of Bengal Initiative for Multisectoral Technical and Economic Cooperation)?
Answer: International organization involving a group of countries in South Asia and South East Asia.

 

44) Who are the member nations of BIMSTEC?
Answer: Bangladesh, India, Myanmar, Sri Lanka, Thailand, Bhutan, and Nepal.

 

45) Who holds the record for longest living human being?
Answer: Jeanne Calment.

 

46) Who won the Nobel peace prize in 2016?
Answer: Juan Manuel Santos.

 

47) What is meant by bonobo?
Answer: Endangered great ape and one of the two species making up the genus pan.

 

48) Jon Bon Jovi was in the news recently. Who is he?
Answer: American singer, songwriter, and actor.

 

49) What is meant by osteoporosis?
Answer: Disease where decreased bone strength increases the risk of a broken bone.

 

50) What is meant by ischemic heart disease?
Answer: Group of diseases that include stable angina, unstable angina, myocardial infarction, and sudden cardiac death.

 

Read: Learn and Improve Your General Knowledge > Everything about Physics – Part 1

Leave A Reply

Your email address will not be published.