Top 50 Interesting GK Questions in English

0

Top 50 Interesting GK Questions in English

 

50 Online General Quiz - General Knowledge Quiz with Answers Part 30

 

Interesting Basic GK Questions in English Part 1 (Questions 1-15)

 

1) Tallest tree in the world?

Answer: The Redwood Tree.

 

2) The old name of Namibia?

Answer: South West Africa.

 

3) The old name of Mumbai?

Answer: Bombay.

 

4) Parkinson’s disease was first described by:

Answer: James Parkinson, British neurologist, 1817.

 

5) Columbus of Space name used for:

Answer: Neil Armstrong.

 

6) Manchester of the Orient:

Answer: Osaka.

 

7) Currency of Pakistan:

Answer: Pkr.

 

8) Refrigerator invented by:

Answer: James Harrison.

 

9) 1917 is the year of?

Answer: Russian Revolution..

 

10) What is meant by Exclusive Economic Zone?

Answer: An exclusive economic zone (EEZ) is a sea zone prescribed by the United Nations Convention on the Law of the Sea over which a state has special rights regarding the exploration and use of marine resources, including energy production from water and wind.

 

11) The Capital of Scotland is?

Answer: Edinburg.

 

12) Y.M.C.A. founded by:

Answer: Sir George Williams.

 

13) Moscow Russia has riverside of:

Answer: Moskva River.

 

14) Where is Arabian Sea located?:

Answer: West of India, East of Arabian Peninsula and South of Pakistan and Iran.

 

15) The Capital of Qatar is?:

Answer: Doha.

 

Interesting GK Questions in English Part 2 (Questions 16-30)

 

16) “Britain of the South” name used for:

Answer: New Zealand.

 

17) Lotus sign used for:

Answer: Culture and Civilization.

 

18) Safety Lamp invented by:

Answer: Humphry Davy.

READ  15 Best Trivia Quiz Questions with Answers

 

19) London England has riverside of:

Answer: Thames River.

 

20) Largest library in the world?

Answer: United States Library of Congress.

 

21) The country known as Mother-in-Law of Europe is:

Answer: Denmark.

 

22) The founder of USA was:

Answer: George Washington.

 

23) Archimedes was born in:

Answer: Sicily.

 

24) The first Muslim woman to become the Secretary General of Amnesty International:

lrine Zubeida Khan.

 

25) Which is the largest enclosed body of water on earth by area?

Answer: The Caspian Sea is the largest enclosed inland body of water on Earth by area, variously classed as the world’s largest lake or a full-fledged sea.

 

26) Nagasaki Day___

Answer: 9-Aug.

 

27) First man boxing champion:

Answer: Tim Hyer, 1841.

 

28) May Day, International Laborers Day:

Answer: 1-May.

 

29) The biggest delta in the world is:

Answer: The  Sunderbans.

 

30) Highest waterfall___

Answer: Angel Falls, (Venezuela).

 

Interesting GK Questions in English Part 3 (Questions 31-50)

 

31) City of Eternal Springs:

Answer: Quito (Ecuador).

 

32) Largest canal___

Answer: Keil Canal in Germany.

 

33) The Capital of Spain is?

Answer: Madrid.

 

34) Largest River Island___

Answer: Majuli (Assam).

 

35) Black band arm is Sign of:

Answer: Mourning, in Protest.

 

36) Hybridization is:

Answer: Cross-fertilization between two varieties.

 

37) Jet Engine invented by:

Answer: Sir Frank Whittle.

 

38) Father of Greek Democracy___

Answer: Clesthenes.

 

39) Father of Green Revolution___

Answer: Norman Borlaug.

 

40) Acupuncture is widely practiced in which country?

READ  52 World History Questions and Answers in English

Answer: China.

 

41) Largest stadium___

Answer: Strahove (Czech Republic).

 

42) The largest gulf in the world is:

Answer: Gulf of Mexico.

 

43) The “Daughter of East” name used for:

Answer: Benazir Bhutto.

 

44) Liverpool England has riverside of:

Answer: Mersey River.

 

45) Queen of the Adriatic:

Answer: Venice, Italy.

 

46) The longest river in South Asia is:

Answer: Brahmputra.

 

47) UNU stands for:

Answer: United Nations University.

 

48) Where is Coral Sea Located?

Answer: North-Eastern Coast of Australia.

 

49) Equator passes through:

Answer: Brazil.

 

50) Currency of Georgia___

Answer: Lari.

 

Read: 50 Literature and Language GK Quiz Questions

Leave A Reply

Your email address will not be published.