50 General Knowledge Online Latest Quiz Part 28 – Top GK Questions

0

50 General Knowledge Online Latest Quiz Part 28 – Top GK Questions

 

50 General Knowledge Online Latest Quiz Part 28 - Top GK Questions

 

1)Who discovered Greenland?
Answer: Norseman Eric.

 

2)The old name of Tuvalu?
Answer: The Ellice Islands.

 

3)Biggest eggs in the world?
Answer: Ostrich Eggs.

 

4)Electric Lamp invented by:
Answer: Thomas Alva Edison.

 

5)Who discovered Suez Canal?
Answer: Ferdinand de Lesseps (Designed).

 

6) New York is popularly known as the city of?
Answer: Skyscrapers.

 

7) The headquarters of ICAO is located at?
Answer: Montreal.

 

8) World AIDS Day?
Answer: 1-Dec.

 

9) Highest plateau in the world is?
Answer: Tibet.

 

10) Fastest planet?
Answer: Mercury.

 

11) Electrical Waves discovered by?
Answer: Heitz.

 

12) The headquarters of UNEP is located at?
Answer: Nairobi.

 

13) Currency of Algeria?
Answer: Algeria Dinar.

 

14) Balloon invented by:
Answer: Montogolfier.

 

15) Colored Photography invented by:
Answer: Lippman.

 

16) Which country is known as “Pearl of Antilles”?
Answer: Cuba.

 

17) The crescent is the emblem of:
Answer: Pakistan.

 

18) The smallest continent is:
Answer: Australia.

 

19) The national Emblem of Luxembourg:
Answer: Lion with Crown.

 

20) Fuhrer (also Fuehrer) name used for:
Answer: Adolf Hitler.

 

21) Biggest bird in the world?
Answer: African Ostrich.

 

22) The only country in the world with no official capital:
Answer: Nauru.

 

23) Which is the largest Sea?
Answer: The Philippine Sea with an area of about 2 million square miles.

 

24) Where is the red sea located?
Answer: West of Saudi Arabia and East of Egypt and Sudan.

 

25) Currency of Vatican City State:
Answer: Lira.

 

Most Common GK Questions and Answers

 

26) Where is Mediterranean Sea located?
Answer: South of Europe and North of Africa.

 

27) Largest island?
Answer: Greenland.

 

28) Aspirin discovered by:
Answer: Dreser.

 

29) First person to cross Antarctic Circle:
Answer: James Cook (1773).

 

30) Which Country is known as “Land of Eagles”?
Answer: Albania.

 

31) Adding Machine invented by:
Answer: Balise Pascal.

 

32) The first woman Prime Minister of a country:
Answer: Mrs. Srimavo Bhandarnaike.

 

33) Which country has most number of spoken languages?
Answer: Papua New Guinea with 820 languages are spoken, is the most languages spoken country in world.

 

34) Currency of Bahrain?
Answer: Dinar.

 

35) The largest peninsula in the world is:
Answer: Arabia.

 

36) The old name of Manchuria?
Answer: Manchuko.

 

37) The Capital of Mozambique is?
Answer: Maputo.

 

38) Tallest animal in the world?
Answer: Giraffe.

 

39) Hydrogen discovered by:
Answer: Cavendish.

 

40) The founder of KODAK Company was :
Answer: Eastman.

 

41) Longest bridge in the world? :
Answer: Second Lake Pontchartrain Causeway.

 

42) WMO stands for:
Answer: World Meteorological Organization.

 

43) Safety Pin invented by:
Answer: William Hunt.

 

44) The lowest mountain range in the world is the:
Answer: Bhieuna Bhaile.

 

45) Who discovered Brazil?
Answer: Pedro Alvarez Cabral (Portuguese).

 

46) First country to Print Books :
Answer: China.

 

47) Land of Setting Sun:
Answer: Britain.

 

48) Telegraph Code invented by:
Answer: Morse.

 

49) Wheel sign used for:
Answer: Progress.

 

50) The term ‘________’ in a cyclone refers to circular region of relatively light Winds
Answer: Eye.

 

Read : History GK QuizLearn Everything About Chemistry

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.