General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams

0

General Questions and Answers for Competitive Exams

 

General Knowledge Questions and Answers for Competitive Exams

 

1. Which country would you be in if you bought takeaway snacks and vegetables from boats of the floating market?
Answer: Thailand.

 

2. Which road in Chelsea, London, has most of the leading fashion shops?
Answer: King’s Road.

 

3. The Flea Market along the river Seine in Paris is famous for bargain purchases. On which bank of the river Seine does it lie?
Answer: Left Bank.

 

4. Which commercial centre in New Delhi is the city’s biggest and busiest and was built by the British?
Answer: Connaught place.

 

5. Which country is famous for watches that you can buy at bargain rates because all watch prices are controlled?
Answer: Switzerland.

 

6. Which Australian city would you be in if you were shopping at Bourke Street Mall and Collins street?
Answer: Melbourne.

 

7. The Rialto Bridge in this Italian city is lined on both sides with famous shops. Name the city:
Answer: Venice.

 

8. Which country would you be in if you were shopping in Sharjah’s Central Souq on the banks of the Khalid Lagoon?
Answer: U.A.E.

 

9. The biggest department stores of this Chinese city lie along the Nanking Road. Which is this city?
Answer: Shanghai.

 

10. Where was the first Indian Military Academy opened?
Answer: Quetta.

 

11. Among Florence’s famous sights is the Ponte Vecchio with its famous shops. What’s special these shops?
Answer: The shops date from the 14th century.

 

12. Name Tokyo’s most famous shopping and entertainment district which lies in the centre of the city:
Answer: The Ginza.

 

13. Alexanderplatz is the main shopping area of this city in Germany. Name it:
Answer: Berlin.

 

14. Which Sri Lankan city would you be in if you were shopping at the colorful market of Pettah?
Answer: Colombo.

 

15. In which countries would you shop using Escudos?
Answer: Portugal and Chile.

 

16. Which metropolitan city would you be in if you were shopping at Linking Road and Fashion Street?
Answer: Mumbai.

 

17. What country would you be in if you paid 40 Krone for some porcelain?
Answer: Denmark.

 

18. Tlaquepaque, in Mexico, is famous for its native:
Answer: Leather.

 

19. In which Canadian city can you shop at huge department stores along St. Catherine Street?
Answer: Ottawa.

 

20. Oporto, the capital of Northern Portugal, is the trading centre for the famous:
Answer: Leather.

 

Read Drama GK Questions with Answers – Questions about Artists and Dramatist in Drama > Literature General Knowledge Questions and Answers

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.