General Knowledge Practice Test Quiz – 50 GK Questions for Competitive Exams

0

General Practice Test Quiz – 50 for Competitive Exams

 

General Knowledge Practice Test Quiz - 50 GK Questions for Competitive Exams

1. What is the name for this punctuation mark: &?
Answer: Ampersand.

 

2. The Niagara Falls is at the boundary between Ontario and which US state?
Answer: New York.

 

3. Which island was the only home of the Dodo?
Answer: Mauritius.

 

4. In which film did actor Chiwetel Ejiofor play Solomon Northup?
Answer: 12 Years a Slave.

 

5. Fluorine, chlorine, bromine, iodine and astatine comprise which periodic table group?
Answer: The Halogens.

 

6. In which US state were both basketball and volleyball invented? Texas, Nebraska, South Carolina, or Massachusetts?
Answer: Massachusetts.

 

7. In response to which novel did Ayatollah Ruhollah Khomeini issue a fatwā against Salman Rushdie?
Answer: The Satanic Verses.

 

8. Which American President oversaw the Louisiana Purchase?
Answer: Thomas Jefferson.

 

9. What is the principle ingredient of guacamole?
Answer: Avocado.

 

10. Which city generates the largest gambling revenue? Las Vegas, Atlantic City, Macau, or Reno?
Answer: Macau.

 

11. Which website was founded by Jimmy Wales and Larry Sanger? Twitter, Wikipedia, eBay, or YouTube?
Answer: Wikipedia.

 

12. On which Hawaiian island is Honolulu situated?
Answer: Oahu.

 

13. Which number on the Beaufort scale designates “Hurricane force”?
Answer: 12.

 

14. What 2014 film, directed by Richard Linklater, depicts twelve years in the life of Mason Evans?
Answer: Boyhood.

 

15. In mathematics, what name is given to the following sequence of numbers: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13…?
Answer: The Fibonacci sequence.

 

16. How long is each quarter in American football?
Answer: 15 minutes.

 

17. What name did Balzac give his novel sequence? The Divine Comedy; The Human Comedy; The Odyssey; or The Divine Tragedy?
Answer: The Human Comedy.

 

18. Which country became the first independent nation in the Caribbean in 1804?
Answer: Haiti.

 

19. Which band has four albums in the top ten of Rolling Stone Magazine’s greatest all-time albums list?
Answer: The Beatles.

 

20. What colour are the two most expensive properties in Monopoly?
Answer: Dark blue.

 

21. Which letter is represented in Morse code by a single dash?
Answer: T.

 

22. Which American state is divided into the three counties: Kent, Sussex and New Castle?
Answer: Delaware.

 

23. The vampire finch of the Galapagos Islands feeds on the blood of other living birds. True or False?
Answer: True.

 

24. In which film does Andy Dufresne say “I guess it comes down to a simple choice: get busy living, or get busy dying.”?
Answer: The Shawshank Redemption.

 

25. In computing, what does the abbreviation USB stand for?
Answer: Universal Serial Bus.

 

General Knowledge Study Material

 

26. What shape is the field in Australian rules football? Rectangular, Oval, Square, or Circular?
Answer: Oval.

 

27. Which language were Vladimir Nabokov’s Pale Fire, Pnin and Lolita originally written in?
Answer: English.

 

28. What was the last country in the western world to abolish slavery?
Answer: Brazil (in 1888).

 

29. If the 4th is “Tragic”, the 6th “Little” and the 9th “Great”. What is the 8th?
Answer: “Unfinished”. They are names of symphonies by Schubert.

 

30. In what field are Breguet and Patek Philippe famous names?
Answer: Watchmaking.

 

31. The Chinese New Year can fall in which two months of the Gregorian calendar?
Answer: January and February.

 

32. Medellín, Cali and Barranquilla are the second, third and fourth largest cities in which country?
Answer: Colombia.

 

33. The tibia is larger and stronger than the fibula. True or False?
Answer: True.

 

34. Who informs Daniel LaRusso “Man who catch fly with chopstick accomplish anything.”?
Answer: Mr. Miyagi (in The Karate Kid).

 

35. The thorny dragon (or thorny devil) is a lizard native to which country?
Answer: Australia.

 

36. GS, GA, WA, C, GD and WD are abbreviations for positions in which sport?
Answer: Netball ( GS: Goal Shooter, GA: Goal Attack, WA: Wing Attack, C: Centre, GD: Goal Defence, WD: Wing Defence).

 

37. Who built a cabin near Walden Pond and wrote, “I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life…”?
Answer: Nathaniel Hawthorne, Ralph Waldo Emerson, Henry David Thoreau, or Walt Whitman?
Henry David Thoreau.

 

38. What territory did Britain gain as a result of the First Opium War?
Answer: Hong Kong.

 

39. What is the meaning of the musical direction rallentando?
Answer: Becoming slower.

 

40. Parejo, Perfecto and Presidente are common shapes of what object?
Answer: Cigars.

 

41. Which country does Nutella come from?
Answer: Italy (it is manufactured by Ferrero in the Piedmont region).

 

42. Which modern day Egyptian city is home to The Valley of the Kings?
Answer: Luxor.

 

43. What is by far the heaviest living species of bird?
Answer: The Ostrich.

 

44. In which film does actor Jim Carey deliver the line, “In case I don’t see ya, good afternoon, good evening, and good night!”?
Answer: The Truman Show.

 

45. How many paintings did Van Gogh sell during his lifetime? Zero, One, Two, or Three?
Answer: One (Red Vineyard at Arles).

 

46. The winners of which competition are awarded the Webb Ellis Cup?
Answer: The Rugby World Cup.

47. Complete the quotation from Ernest Hemingway: “All modern American literature comes from one book by Mark Twain called…”
Answer: Huckleberry Finn.

 

48. Which was the only European power allowed to trade with Japan during the Sakoku period?
Answer: The Netherlands.

 

49. Which Harry Potter book has a two-part film adaptation?
Answer: Harry Potter and the Deathly Hallows.

 

50. What are Koh-i-Nur, Hope, and Cullinan?
Answer: Famous diamonds.

 

Read Online General Knowledge Top 50 Quiz QuestionsGK Quiz 2018

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.