General Knowledge – Competitive Exams Questions

0

General – Competitive Exams Questions

 

General Knowledge - Competitive Exams Questions

 

1. What is a poltergeist?
Answer: A knocking ghost.

 

2. What is the correct meaning of bland?
Answer: Dull and uninteresting.

 

3. Whose detective is Father Brown?
Answer: Agatha Christie.

 

4. If you are holding your opponent in a half nelson what kind of combat are you in?
Answer: Wrestling.

 

5. What is the meaning of misapprehend?
Answer: Misunderstand.

 

6. How many spokes are there in “Asoka Chakra” of Indian National flag?
Answer: 24.

 

7. Which country buried their unknown soldier at Arc de Triomphe?
Answer: France.

 

8. In which city of China is the Tiananmen Square situated?
Answer: Beijing.

 

9. When Nader Shah invaded India?
Answer: In 1739.

 

10. What is the expansion of NAM?
Answer: Non-Aligned Movement.

 

11. When Ireland became free?
Answer: 1921.

 

12. Who became the Prime Minister in Soviet Union, after the death of Stalin?
Answer: Malenkov.

 

13. The Mauryas established and patronized an art centre at on near?
Answer: Chunar.

 

14. If you stood in Donegall square and on one side were the City Hall, which Irish City would you be in?
Answer: Belfast.

 

15. Name an Indian festival once in twelve years:
Answer: Kumbh Mela.

 

16. In which Indian City can you visit the Qutb Minar, the tall minaret built by the slave king Qutb al-Din Aibak?
Answer: Delhi.

 

17. The tallest sky scrapper in the world is in the USA. Name it:
Answer: The Sears Tower, Chicago.

 

18. In which country Trincomalee Port is situated?
Answer: East Coast of Sri Lanka.

 

19. What does the Cenotaph in White Hall, London, commemorate?
Answer: The ‘Glorious Dead’ of the world wars.

 

20. Upon completion in 1931, it was called the “All-India War Memorial Arch”. How do we know it today?
Answer: India Gate.

 

Read Easy General Knowledge Questions and Answers > Common General Knowledge Questions and Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.