22 Arts and Culture Quiz Questions with Explanation – Online GK Quiz Questions

0

22 Arts and Culture Quiz Questions with Explanation – Online GK Quiz Questions

 

22 Arts and Culture Quiz Questions with Explanation - Online GK Quiz Questions

 

Classic Children’s Books Quiz

 

1. In which city does the story Make Way for Ducklings take place?
Answer: Boston.
Make Way for Ducklings takes place in downtown Boston, in and around the Public Garden.

 

2. In Bread and Jam for Frances, which meal finally inspires Frances to eat something different?
Answer: Meatballs and spaghetti.
In Bread and Jam for Frances—by Russell Hoban, illustrated by Lillian Hoban (1964)—after days of eating only her favorite food, which is bread and jam, Frances realizes that she really does like other foods, and over a dinner of meatballs and spaghetti she cries, wanting to share some with her family.

 

3. What was the title of Dr. Seuss’s first book?
Answer: And to Think That I Saw It on Mulberry Street.
Dr. Seuss published And to Think That I Saw It on Mulberry Street in 1937, after it had been rejected by more than 25 publishers.

 

4. Who created the Madeline book series?
Answer: Ludwig Bemelmans.
Ludwig Bemelmans wrote the first Madeline book in 1939.

 

5. Eric Carle’s The Very Hungry Caterpillar is known for what?
Answer: The book has holes cut through its pages.
The book was published with holes cut through the pages, presumably eaten by the very hungry caterpillar.

 

6. Which animal is the subject of Goodnight Moon?
Answer: Bunny.
A young bunny goes through his bedtime rituals with his mother in Goodnight Moon, by Margaret Wise Brown, illustrated by Clement Hurd (1947).

 

7. The little boy in several books by Ezra Jack Keats is named:
Answer: Peter.
Keats created Peter, a young African American boy, to be the protagonist in The Snowy Day, A Letter to Amy, Hi, Cat!, Whistle for Willie, and Peter’s Chair.

 

8. Who wrote The Giving Tree?
Answer: Shel Silverstein.
Shel Silverstein wrote The Giving Tree and published it in 1964.

 

Bauhaus – General Quiz Questions

 

9. The central focus of the Bauhaus design aesthetic was what?
Answer: Sleek highly functional design.
The Bauhaus aesthetic encouraged sleek defined lines and angles, shiny industrial materials such as glass and steel, and an otherwise neutral palette.

 

10. Why did the school close in 1933?
Answer: The Nazis came to power.
The Nazi regime did not approve of the modern aesthetic espoused by the Bauhaus.

 

11. Bauhaus-style architecture would most likely feature what?
Answer: Glass and steel.
Bauhaus architecture made use of industrial materials such as glass, steel, and concrete.

 

12. Which design movement had a significant influence on the Bauhaus?
Answer: Arts and Crafts.
Gropius sought to reunite beauty with functionality, as was championed by William Morris and the Arts and Crafts movement in the mid-19th century. Gropius diverged from that movement with his emphasis on mass production rather than the handmade singular object, and he preached art and technology instead of art and craft.

 

13. Who founded the Bauhaus school?
Answer: Walter Gropius.
German architect Walter Gropius founded the Bauhaus in 1919 in Weimar, Germany.

 

14. To which German city did the Bauhaus school move from its original location in Weimar?
Answer: Dessau.
In 1925 the Bauhaus moved to Dessau, where the main school building was designed by Gropius.

 

Chicago Architecture Quiz

 

15. Architect Daniel Burnham is famous for what?
Answer: Writing the Plan of Chicago.
In 1909 Burnham published his Plan of Chicago, which outlined his vision for the city’s built environment. Though much of Burnham’s plan was never realized, the park system lining the lakeshore—one of the things for which the city is known—came from it. Plan of Chicago has also served as inspiration for generations of urban planners.

 

16. The iconic Marina City, two corncoblike towers on the Chicago River, were designed by whom?
Answer: Bertrand Goldberg.
Marina City was designed by Bertrand Goldberg in the early 1960s.

 

17. Which Chicago museum’s building was built for the World’s Columbian Exposition in 1893?
Answer: The Museum of Science and Industry.
The building that currently houses the Museum of Science and Industry was originally constructed as the Palace of Fine Arts for the 1893 World’s Fair. The building housed the city’s natural history museum from the end of the fair until 1920 and was then shored up with more-permanent materials and opened as the Museum of Science and Industry in 1933.

 

18. For how many years did the Willis (formerly Sears) Tower hold the title of world’s tallest skyscraper?
Answer: 22.
Willis Tower, which was then known as the Sears Tower, held the place of tallest skyscraper in the world from 1974 until 1996, when the Petronas Twin Towers (Kuala Lumpur, Malaysia) replaced it.

 

19. Which large building in downtown Chicago has statues of eight leaders of industry in front of it?
Answer: The Merchandise Mart.
Eight busts of successful American merchants stand outside the enormous Merchandise Mart on the Chicago River: Frank Winfield Woolworth, Marshall Field, Aaron Montgomery Ward, Julius Rosenwald, Robert E. Wood, John Wanamaker, Edward A. Filene, and George Huntington Hartford.

 

20. Who designed Chicago’s first skyscraper, the Home Insurance Company Building?
Answer: William Le Baron Jenney.
William Le Baron Jenney invented an internal frame, or skeleton, of iron and steel rather than using load-bearing walls to build the first “skyscraper,” which was 10 stories high, in 1885.

 

21. For which architectural style is Frank Lloyd Wright known?
Answer: Prairie School.
Frank Lloyd Wright is associated with the Prairie School style of architecture, which is exemplified by strong horizontals on low-lying buildings and houses.

 

22. Which building is famous for having survived the Great Chicago Fire of 1871?
Answer: The Water Tower.
The Water Tower was built in 1869 out of large limestone blocks. Along with the pumping station across the street, it was the only building in the area to survive the fire that razed the city.

 

Read Animals General Quiz Questions Answers Part 5SQL Tutorial Part 4

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.