History True or False and Multiple Choice Online Quiz Questions

0

History True or False and Multiple Choice Online Quiz Questions

 

History Fact or Fiction and Multiple Choice Online Quiz Questions

 

History Quiz: True or False?

Get hooked on history as this quiz sorts out the past. Find out who really invented movable type, who Winston Churchill called “Mum,” and when the first sonic boom was heard

 

1. No television commercial has ever been made in space.
True or False.

Answer: False.
A cosmonaut named Vasily Tsibliyev made a commercial for a Russian dairy aboard the space station Mir in 1997. It was the first TV commercial filmed in space.

 

2. France originally owned the U.S. Virgin Islands.
True or False.

Answer: False.
In 1717 Denmark colonized St. John in the Virgin Islands, which are in the eastern Caribbean Sea. The United States purchased the islands 200 years later.

 

3. The world’s first computer programmer was a woman.
True or False.

Answer: True.
Augusta Ada King, the countess of Lovelace, was the daughter of the famous English poet Lord Byron. She wrote instructions for a primitive computer called the Analytical Engine in the 1830s.

 

4. Aristotle was the first European to see the Pacific Ocean from the New World.
True or False.

Answer: False.
The Spanish soldier and explorer Vasco Núñez de Balboa (1475–1519) was the first European to see the Pacific Ocean from the western shore of the New World. He explored Panama, where he accomplished this feat.

 

5. Henry VIII belonged to the House of Stuart.
True or False.

Answer: False.
King Henry VIII was one of the last English kings from the House of Tudor. The House of Stuart, a Scottish lineage, succeeded the Tudors.

 

6. The Hanseatic League was founded in Hanoi.
True or False.

Answer: False.
The Hanseatic League, a collection of German merchant communities, was a powerful trading group in northern Europe from the 1200s to the 1400s. It established many ports and trading posts.

 

7. King Charles II forbade Roman Catholicism in England.
True or False.

Answer: False.
Charles II was tolerant in religious matters. He accepted both Roman Catholics and Protestants in Britain, even though anti-Catholic feeling was widespread at the time.

 

8. The League of the Three Petticoats was a fashion guild.
True or False.

Answer: False.
The League of the Three Petticoats was an alliance between France, Austria, and Russia, three nations in which powerful women exerted great influence. The mid-18th-century alliance lasted only a short while.

 

9. Winston Churchill’s mother was the Queen of England.
True or False.

Answer: False.
Winston Churchill’s mother was not a member of royalty. In fact, the mother of the great English leader wasn’t even English—Jennie Jerome Churchill was an American.

 

10. The Diet of Worms was a revolting meal in the Middle Ages.
True or False.

Answer: False.
Convened in 1521, a “diet,” or official conference, took place in the German city of Worms, where Martin Luther defended the principles of the Protestant Reformation.

 

 

Presidents Of The United States: History Quiz

Which two U.S. presidents died on the same day? Who was the first president to serve two terms in office? Test the knowledge of all things presidential in this quiz.

 

11. In which state did future U.S. President Ronald Reagan serve as governor?
A) California
B) Texas
C) New York
D) Wyoming

Answer: California.
Ronald Reagan served as governor of California from 1966 to 1974.

 

12. Who was the first U.S. president to serve two terms in office?
A) Abraham Lincoln
B) Richard Nixon
C) Thomas Jefferson
D) George Washington

Answer: George Washington.
George Washington, the first president of the United States, was also the first to serve two terms in office.

 

13. Which president was involved in the Teapot Dome scandal?
A) Herbert Hoover
B) Woodrow Wilson
C) Franklin D. Roosevelt
D) Warren G. Harding

Answer: Warren G. Harding.
Warren G. Harding was president when the Teapot Dome scandal, concerning oil leases, erupted in the early 1920s.

 

14. In which city did the first presidential inauguration occur?
A) Trenton
B) New York City
C) Washington, D.C.
D) Boston

Answer: New York City.
George Washington was inaugurated to the presidency in New York City, before the city named for him was built.

 

15. Which U.S. president was the first to serve under an American flag with 13 stars?
A) Abraham Lincoln
B) Millard Fillmore
C) Woodrow Wilson
D) George Washington

Answer: George Washington.
The first U.S. flag contained 13 stars, representing the states first formed from the original British colonies. George Washington served under this flag.

 

16. Who was Barack Obama’s opponent in the 2008 U.S. presidential race?
A) George Washington
B) Dwight Eisenhower
C) John McCain
D) George W. Bush

Answer: John McCain.
Barack Obama, a Democrat, defeated John McCain, the Republican candidate, in the 2008 U.S. presidential election.

 

17. Which two U.S. presidents died on the same day?
A) Ronald Reagan and Calvin Coolidge
B) James K. Polk and Woodrow Wilson
C) Thomas Jefferson and John Adams
D) John Adams and Millard Fillmore

Answer: Thomas Jefferson and John Adams.
Thomas Jefferson and John Adams died on July 4, 1826, the 50th anniversary of the Declaration of Independence.

 

Read: 20 Multiple Choice Geography General Knowledge QuizLiterature and Language True or False Quiz

 

Check General Knowledge and Quiz Questions (Daily Update)

Leave A Reply

Your email address will not be published.